Een ontwerp opslaan in Editor

Met miljoenen afbeeldingen, een enorme hoeveelheid prachtige filters en een reeks andere ontwerpfuncties is het niet moeilijk om uw werk naar een hoger plan te tillen wanneer u gebruikmaakt van Shutterstock Editor. Nadat u iets moois gemaakt hebt, wilt u uw beeldmateriaal uiteraard opslaan. Dit zijn een paar tips om uw werk heel gemakkelijk op te slaan en terug te vinden.

1. Opslaan tijdens het bewerken
Vergeet nooit uw afbeelding op te slaan terwijl u aan uw ontwerp werkt. Een veelgemaakte fout is wachten met opslaan tot u klaar bent met het ontwerp. Als u dit doet, worden wijzigingen mogelijk niet opgeslagen wanneer uw werk wordt onderbroken. Om tijdens het ontwerpen uw aanpassingen op te slaan, gaat u naar het menu boven in het scherm. Hier ziet u het Bestandskeuzemenu, waarin u de optie Opslaan kunt selecteren. Dit kan ook met de sneltoetsen Ctrl + S of, wanneer u met een Mac werkt, Command + S.

2. Bestandsnaam invoeren en opslaan na voltooiing
Een bestandsnaam invoeren en het bestand opslaan werkt op een vergelijkbare manier als opslaan tijdens het bewerken. Navigeer weer naar het menu boven in het scherm en ga naar het Bestandskeuzemenu. Kies de optie Opslaan om uw ontwerp een naam te geven en op te slaan. Wanneer u dit doet, verschijnt de bestandsnaam in het menu bovenin, rechts van het Bestandsmenu. Mocht u de bestandsnaam nog willen wijzigen, dan klikt u op het veld met de bestandsnaam, waarna u de naam kunt bewerken. Als u deze stappen volgt, weet u zeker dat uw werk is opgeslagen en klaar is voor gebruik.

3. Uw opgeslagen bestand vinden in het ontwerppaneel
Als u Opslaan als selecteert, krijgt u een dialoogscherm te zien met de mededeling dat uw werk wordt opgeslagen in het ontwerppaneel. Het ontwerppaneel is een locatie met al uw voltooide werk dat u tot nu toe hebt opgeslagen. U krijgt toegang tot de opgeslagen ontwerpen door naar de canvas-taakbalk te gaan. Daar ziet u een mappenicoon met de naam Ontwerpen (O). De naam wordt zichtbaar als u de muis over het icoon beweegt. Door op dit icoon te klikken wordt het ontwerppaneel zichtbaar. Met de sneltoets O komt u ook bij het ontwerppaneel uit.

4. Uw opgeslagen werk delen of downloaden
Wanneer u uw afbeelding ontworpen, opgeslagen en gevonden hebt in onze grafische ontwerptool, kunt u deze delen of downloaden zoals u dat wilt. In het menu boven in het scherm vindt u hiervoor twee knoppen. Nadat u uw fantastische ontwerp gedeeld en gedownload hebt, kunt u het altijd weer terugvinden door het programma op te starten en naar het ontwerppaneel te gaan.