Bewerken van EPS vectorAfbeeldingen

Hier zijn enkele tips en trucs die kunnen helpen bij het bewerken van vectorbestanden:

Clipping paths:

Clipping paths zijn beschikbaar op sommige, maar niet alle, vectorafbeeldingen. In de meeste gevallen geeft de beschrijving van een Afbeelding beschrijving boven de voorbeeld Afbeelding aan of de clipping path beschikbaar is.

Om clipping paths vrij te geven: Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding in het tekengebied, en er zal worden weergegeven: "geef knipmasker vrij."

Om de kleurmodus te wijzigen: Ga naar Bestand> Kleurmodus documenten, selecteer CMYK-kleur of RGB-kleur.

Om de kleur te veranderen: Ga naar Venster> Kleur om het Kleurenpalet weer te geven; vervolgens, met behulp van de Selectie-tool, klikt u op een element en kunt u kiezen uit verschillende kleuren uit het palet.

Om lagen te zien: Als u een vector-bestand in Adobe Illustrator opent en geen lagen ziet, ga dan naar het venster "Lagen" en ontgrendel alle "geblokkeerde" lagen.

Om objecten te ontgroepen: Als u een object niet kunt bewerken zonder anderen te bewerken, worden deze objecten waarschijnlijk gegroepeerd. Met behulp van de selectie-tool, klikt u op het object en klik met de rechtermuisknop / Ctrl-klik op object/groep opheffen of groeperen

Als u meer hulp nodig hebt bij het gebruik van vectors, bezoek de Adobe Illustrator hulppagina.