Retningslinjer for personvern

Se våre vilkår for bruk

Denne oversettelsen er kun til informasjonsformål og er ikke et juridisk bindende dokument. Se de opprinnelige vilkårene på engelsk.

  1. Samling av personopplysninger
  2. Oppdater personopplysningene dine og personvernspreferanser
  3. Hvordan personopplysningene dine brukes
  4. Juridisk grunnlag for behandling
  5. Informasjonsdeling med leverandører/agenter
  6. Datalagring og dataportabilitet
  7. Dine valg (si nei)
  8. Beskyttelse av personopplysninger
  9. Informasjonskapsel- og sporingsteknologier
  10. Endringer i retningslinjene for personvern
  11. Ikke-diskriminering
  12. Lenker til tredjeparts nettsteder
  13. Miniprogrammer for sosiale medier
  14. Enkel innlogging
  15. Eposter for henvisningsprogram
  16. Barn
  17. Instanser som samler personopplysninger
  18. Personvernklager

Sist oppdatert 15. mars 2021.

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Shutterstock håndterer personopplysninger og respekterer personvernet ditt. Disse retningslinjene kan endres fra tid til annen. Vi oppfordrer de som besøker og bruker nettstedet vårt til å gjennomgå retningslinjene for personvern regelmessig.

Alle «personopplysninger» (som er definert som all informasjon som identifiserer eller kan brukes til å identifisere, kontakte eller finne personen som informasjonen gjelder) som vi samler inn og lagrer, er underlagt disse retningslinjene for personvern, som kan endres fra tid til annen. For å oppdatere opplysningene og preferansene dine, se avsnittet med tittelen «Oppdatere personopplysningene dine og personvernspreferanser».

Shutterstock består av ulike juridiske enheter. Personvernerklæringen er utstedt på vegne av Shutterstock-konsernet. Når vi refererer til «Shutterstock», «vi», «oss» eller «vår» i denne personvernerklæringen, mener vi Shutterstock-enheten som fungerer som kontroller eller behandler av opplysningene dine, som forklart mer detaljert i delen «Instanser som samler personopplysninger» under.

Samling av personopplysninger

Som besøkende til nettstedet kan du delta i mange aktiviteter, uten å oppgi noen personopplysninger.

For å kunne levere tjenestene til deg når du registrerer deg for å bruke et Shutterstock-nettsted og bestiller produkter eller tjenester som Shutterstock-abonnent, kan vi imidlertid samle inn følgende personopplysninger fra deg:

  • Kontaktinformasjon som navn, telefonnumre og faksnumre, adresse og e-postadresse; og
  • faktureringsinformasjon, slik som nummer, utløpsdato, korttypen og fakturaadressen til kredittkortet ditt;
  • demografisk informasjon, slik som jobbtittel, stillingsbeskrivelse og firmanavn, samt typen selskap; og
  • profildata, inkludert brukernavn og passord, detaljer om kjøpene dine og innholdet du lisensierer fra oss.

Hvis du sender innhold til Shutterstock for lisensiering, kan du bli bedt om å oppgi følgende informasjon:

  • Kontaktinformasjon som navn, telefonnummer, primæradresse og e-postadresse.
  • Betalings- og bidragsyterinformasjon, inkludert, men ikke begrenset til, utbetalingsmetode, utbetalings-e-post, ønsket visningsnavn, innholdsfokus, kamerautstyr og prosessen din for ferdighetsnivå og kreativitet.

Avhengig av aktiviteten er noe av den informasjonen vi ber deg om å oppgi, merket som obligatorisk, og noe er frivillig. Hvis du ikke oppgir den obligatoriske informasjonen som gjelder en bestemt aktivitet, kan du ikke utføre denne aktiviteten.

Akkurat som for de fleste nettsteder, kan Shutterstock eller tredjeparter som er autorisert av Shutterstock, også samle inn bestemt teknisk og rutingsinformasjon for datamaskinen din for å forenkle bruken av nettstedet og tjenestene. For eksempel kan vi logge miljøvariabler, for eksempel nettlesertype, operativsystem, CPU-hastighet, og (IP) Internet Protocol-adressen til datamaskinen. Vi bruker disse miljøvariablene for å forenkle og spore bruken din av nettstedet og tjenestene på det. Shutterstock bruker også slike miljøvariabler for å måle trafikkmønstre på nettstedet. For å få en bedre forståelse for behovene til de som besøker nettstedet vårt, kan vi tidvis samsvare slik informasjon med personopplysningene dine.

For å redusere feil i databasen vår, autentisere brukerne våre og hindre misbruk av systemet vårt, kan vi noen ganger supplere personopplysningene som du sender til oss med informasjon fra tredjepartskilder. Vi kan for eksempel supplere kontaktinformasjonen din med adresseinformasjon fra U.S. Postal Service, for å validere informasjonen og unngå feil i databasen vår. Vi kan supplere informasjonen vi samler direkte fra deg, med informasjon lagret i tredjeparts databaser, for eksempel demografisk informasjon eller bedriftsinformasjon for å gjøre det mer sannsynlig at enhver markedsføringskommunikasjon vi sender ut, er relevant og interessant for deg. Du finner en liste over eventuelle tredjeparts databehandlere som vi bruker til å behandle informasjon, her.

Når du laster ned og bruker mobilappene eller tjenestene våre, samler vi automatisk inn informasjon om typen enhet du bruker, samt operativsystemversjonen. Vi spør ikke etter, går ikke inn på og sporer ikke noen stedsbasert informasjon fra mobilenheten din på noe tidspunkt under nedlasting eller bruk av våre mobilapper og -tjenester.

Oppdater personopplysningene dine og personvernspreferanser

På forespørsel vil Shutterstock gi deg informasjon om og tilgang til din personlige informasjon som vi behandler. For å be om denne informasjonen, ta kontakt med oss på privacy@shutterstock.com.

Du har rett til å få tilgang til og korrigere eller slette personopplysningene og personvernspreferansene dine når som helst. Dette gjør du ved å klikke på lenken, «Min konto», der du kan se og endre de fleste personopplysningene dine umiddelbart. Hvis du ønsker å slette kontoen din eller be om at vi ikke lenger bruker opplysningene dine til å gi deg tjenester, kan du gå til «Mine kontopreferanser»-lenken på nettstedet og følge instruksjonene under delen «Slett min konto». Hvis du er en bidragsyter, kan du endre profilen din her. Av sikkerhetsmessige årsaker må du kontakte kundestøttet for å endre visse typer personopplysninger. Vi vil svare på forespørselen din innen rimelig tid.

Hvordan personopplysningene dine brukes

Shutterstock samler inn opplysningene dine for å yte tjenester til deg, overholde våre juridiske forpliktelser og forbedre våre produkter og tjenester. Vi kommer ikke til å selge, leie ut eller dele personopplysningene dine til eller med tredjeparter på noen annen måte enn det som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Shutterstock kan bruke denne informasjonen i følgende sammenhenger:

  • Autentiser og gi tilgang til Shutterstock-nettstedet, mobilprogrammer og tjenester.
  • Behandle de finansielle transaksjonene dine.
  • Sende deg bekreftelse om ordre/fornyelse.
  • Registrere rettighetene dine, om noe, til teknisk støtte, eller andre fordeler som kan gjøres tilgjengelig for registrerte brukere.
  • Svare på forespørsler om kundestøtte, spørsmål og bekymringer.
  • Administrer kontoen din.
  • Sende deg forespurt produkt- eller tjenesteinformasjon.
  • Holde deg informert om spesielle tilbud og tjenester hos Shutterstock og utvalgte tredjeparter.
  • Administrere kampanjer og konkurranser som du deltar i, og varsle deg om resultatene.
  • Undersøke, hindre eller iverksette tiltak vedrørende ulovlige aktiviteter og/eller brudd på vilkår for tjenesten.
  • Dekke forsknings- og produkt/tjenesteutviklingsbehovene våre og forbedring av nettstedet, tjenestene og tilbudet; og
  • Tilpass opplevelsen din, blant annet rettet mot tjenestene, søkeresultatene og tilbudene våre til deg.

Vi lagrer informasjon som vi samler inn via informasjonskapsler, loggfiler, gjennomsiktige bilder og/eller tredjeparts kilder for å lage et sammendrag av preferansene dine. Vi knytter din personlig identifiserende informasjon, og/eller brukshistorikken for medlemsskapet ditt, til informasjon i sammendraget, for å kunne tilby skreddersydde kampanjer og markedsføringstilbud, for å forbedre innholdet på nettstedet for deg, og/eller for å fastslå preferansene dine.

I enkelte situasjoner kan Shutterstock være påkrevd å overholde juridiske forpliktelser om å utlevere personopplysninger som svar på lovlige forespørsler fra offentlige myndigheter, inkludert krav knyttet til nasjonal sikkerhet og rettshåndhevelse.

Hvor det kreves av loven (for eksempel for å overholde en stevning, ordre, rettskjennelse eller juridisk prosess som leveres til Shutterstock), og når vi mener at offentliggjøring er nødvendig for å beskytte våre rettigheter, unngå prosess, beskytte din eller andres sikkerhet, etterforske svindel, og/eller svare på en forespørsel fra myndighetene. Vi kan også levere ut informasjon om deg for å overholde våre juridiske forpliktelser hvis vi mener at slik utlevering bør gjøres av hensyn til rikets sikkerhet, politi, eller andre saker av offentlig betydning.

For individer som er i EØS og Storbritannia, er vi avhengig av følgende juridiske grunnlag for behandlingen av dine persondata:

  • Områder der behandling er nødvendig for å utføre kontrakten vår med deg:
    • gi tilgang til Shutterstock-nettstedet, mobilprogrammer og tjenester for å oppfylle kontraktens vilkår;
    • tilpasse opplevelsen din, blant annet rettet mot tjenestene, søkeresultatene og tilbudene våre til deg;
    • gi informasjon slik at du kan treffe beslutninger om Shutterstock-tjenester;
    • behandle dine finansielle transaksjoner og sende bekreftelser for bestilling/fornyelse;
    • registrere rettighetene dine, om noen, til å motta teknisk støtte eller andre fordeler som kan gjøres tilgjengelig for registrerte brukere;
    • svare på forespørsler om kundestøtte, spørsmål og bekymringer;
    • administrere kontoen din;
  • Behandling er nødvendig for å beskytte de vitale interessene til den registrerte eller en annen fysisk person:
    • undersøke og beskytte mot brudd på immaterielle rettigheter;
    • bekrefte gyldigheten av lisenser til Shutterstock-innhold;
    • undersøke, forhindre eller iverksette tiltak mot brudd på vilkårene for tjenesten.
  • Behandling for å fremme Shutterstocks legitime interesser:
    • tilby, forbedre og tilpasse vår nettside og tjenester;
    • administrere vår virksomhet og oppfylle våre kontraktsmessige forpliktelser overfor våre kunder og bidragsytere;
    • analysere og forstå hvordan våre nettplattformer blir brukt;
    • opprettholde sikkerheten og integriteten til våre nettsteder, mobilapplikasjoner og andre tjenester;
    • sende deg forespurt produkt- eller tjenesteinformasjon og holder deg informert om spesialtilbud og tjenester fra Shutterstock og utvalgte tredjeparter;
    • administrere kampanjer og veddemål;
    • forsknings- og produkt/tjenesteutvikling for forbedring av vårt nettsted, tjenester og tilbud.
  • Behandling er nødvendig for å overholde Shutterstocks juridiske forpliktelser, inkludert:
    • undersøke og beskytte mot brudd på immaterielle rettigheter, svindel, nettsøppel, trakassering, kriminalitet og sikkerhetsrisikoer.
    • overholdelse av hvitvasking, bestikkelser, korrupsjon og gjeldende sanksjoner, lover og forskrifter; og
    • oppfylle kravene til finansiell rapportering og andre forpliktelser i henhold til gjeldende verdipapirlover;

Informasjonsdeling med leverandører/agenter

Shutterstock bruker ett eller flere eksterne selskaper for kredittkortbehandling til å fakturere deg for varer og tjenester. Så langt vi kjenner til, kommer ikke disse selskapene til å beholde, dele, lagre eller bruke personlig identifiserbar informasjon til noe annet formål.

Vi deler også personopplysninger med visse selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Vi deler bare personopplysninger som er nødvendig for at disse skal kunne utføre slike tjenester. Vi krever at ethvert selskap som vi deler personopplysninger med, beskytter opplysningene på en måte som samsvarer med disse retningslinjene, og at bruken av slike personopplysninger begrenses til utførelse av tjenester for Shutterstock. Du kan finne en liste over disse tredjeparts databehandlerne her.

Vi kommer ikke til å selge eller, på noen annen måte dele personopplysninger med andre selskaper for markedsføring av deres egne produkter eller tjenester.

Datalagring og dataportabilitet

Vi beholder informasjonen din så lenge kontoen din er aktiv og informasjonen er nødvendig for å kunne levere deg tjenester, som nødvendig for å validere eller håndheve lisensene til å bruke innholdet eller dersom dette er nødvendig for å oppfylle våre juridiske forpliktelser. Hvis du ønsker å slette kontoen din eller be om at vi ikke lenger bruker opplysningene dine til å gi deg tjenester, kan du gå til «Mine kontopreferanser»-lenken på nettstedet og følge instruksjonene under delen «Slett min konto». Kontakt privacy@shutterstock.com hvis du ikke får tilgang til kontoen din. Vi besvarer forespørselen din innen 30 dager. Vi vil beholde og bruke opplysningene som er nødvendig for å oppfylle våre juridiske forpliktelser, løse tvister og håndheve avtalene våre.

Hvis du har lisensiert innhold fra Shutterstock, kan du få tilgang til lisensloggen din ved å gå til Lisenshistorikk.

Dine valg (si nei)

Shutterstock selger ikke dine personlige data eller personopplysninger til noen tredjeparter. Vi bruker tredjeparts annonseringstjenester for å administrere annonsene vi legger ut på andre nettsteder. Tredjepartspartneren vår kan benytte teknologi slik som informasjonskapsler og sporinger for å samle informasjon om aktivitetene dine på dette nettstedet og andre nettsteder, og gi deg annonser basert på nettaktivitetene og interessene dine. Hvis du ikke vil at denne informasjonen skal brukes til å gi deg interessebaserte annonser, kan du melde deg av ved å trykke her (eller trykk her hvis du er i et EU-land). Vær oppmerksom på at dette ikke melder deg ut fra å motta annonser. Du fortsetter å få generiske annonser.

Shutterstock vil bare bruke din personlige informasjon til de formål som er beskrevet i denne personvernerklæringen og vil ikke bruke din personlige informasjon til et formål som er vesentlig annerledes uten din uttrykkelige godkjenning.

Du kan «velge bort» Shutterstocks e-postoppdateringer, nyhetsbrev og/eller partner-e-poster ved å klikke på «Min konto»-lenken på nettstedet, og ta aktuelle valg. Du kan også generelt velge bort slik kommunikasjon i løpet av registreringsprosessen. Shutterstock vil likevel kontakte deg når det skjer endringer i vilkårene for tjenesten, eller i bidragsytervilkårene, som aktuelt. I tillegg vil vi likevel sende deg tjenesterelaterte kunngjøringer, inkludert men ikke begrenset til, en registrerings-e-post, varslingsmeldinger om fordeler, e-poster som utløses automatisk av handlinger du gjør på nettstedet, og fakturarelaterte varsler. Vanligvis kan du ikke velge bort denne kommunikasjonen, da den ikke er reklame. Hvis du ikke ønsker å motta dem, kan du deaktivere kontoen din.

Hvis du bruker en Shutterstock-mobilapp, kan vi sende deg pushmeldinger fra tid til annen for å oppdatere deg om eventuelle hendelser eller kampanjer som vi kanskje kjører. Hvis du ikke lenger ønsker å motta disse typene kommunikasjon, kan du slå disse av på enhetsnivå.

Du kan be om at persondataene dine slettes fra våre systemer og/eller velge bort videre behandling av dine persondata ved å gå til siden «Min konto – Preferanser» og følge instruksjonene under delen «Slett mine persondata». Kontakt privacy@shutterstock.com hvis du ikke får tilgang til kontoen din.

Beskyttelse av personopplysninger

De personlige opplysningene som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet, beskyttes på flere måter.

  • Din tilgang til kontoprofilen din er tilgjengelig via et passord og en unik kunde-ID som velges av deg. Dette passordet er kryptert. Du bør ta i bruk et sterkt, alfanumerisk passord som du ikke røper til noen.
  • Personopplysningene dine lagres på en sikker server, som kun utvalgt Shutterstock-personell og kontraktører har tilgang til via passord.
  • Den personlige informasjonen din krypteres når den sendes til Shutterstock.
  • Når du oppgir sensitiv informasjon (slik som kredittkortnummer) ved registrering eller i bestillingsskjemaer, krypterer vi denne informasjonen med Secure Socket Layer-teknologi (SSL).

Vi bestreber oss på å beskytte personopplysninger som sendes til oss, både under overføring og når vi mottar dem. Likevel er ingen metode for overføring over Internett eller metoder for elektronisk lagring 100 % sikre. Vi tar hensyn til følsomheten til personopplysningene vi samler inn, behandler og lagrer samt dagens teknologi for å bruke disse tiltakene for å beskytte de personlige opplysningene dine, men vi kan ikke garantere absolutt sikkerhet.

Hvis du har spørsmål om sikkerheten på nettstedene våre, kan du sende e-post til oss på privacy@shutterstock.com.

Nettstedet kan samle inn informasjon automatisk når du surfer på nettet, som for eksempel internett-leverandør, nettlesertype og versjon, operativsystem og enhetstype, gjennomsnittlig tid brukt på nettsiden(e) vårt(-e), viste sider, tilgjengelig informasjon, internett-protokollen (IP-adresse) som brukes til å koble datamaskinen til Internett og annen relevant statistikk. Slik informasjon blir av og til kalt webanalyse og/eller klikkstrømsdata.

Vi vil kanskje kombinere denne automatisk innsamlede logginformasjonen med annen informasjon vi samler om deg. Vi gjør dette for å forbedre tjenestene vi tilbyr deg, forbedre markedsføring og analyse og gi nettstedsfunksjonalitet.

Teknologier som informasjonskapsler, websignaler, koder og skript brukes av Shutterstock og vår(e) samarbeidspartnere, analysetjenester og service for å gi nettstedsfunksjoner og funksjonalitet. Disse teknologiene brukes til å analysere trender, administrere nettstedet, spore brukernes aktivitet på nettstedet og samle demografisk informasjon om brukerbasen vår som helhet. Vi kan motta rapporter basert på disse selskapenes bruk av disse teknologiene på individuell og samlet basis.

  • En informasjonskapsel er en liten, unik tekstfil som et nettsted kan sende til datamaskinen din når du besøker et nettsted. Vi kan bruke øktinformasjonskapsler, som avsluttes når en bruker lukker nettleseren sin, og/eller vedvarende informasjonskapsler, som forblir på brukerens datamaskin til de slettes manuelt. De fleste nettlesere kan enten varsle deg om bruk av informasjonskapsler eller nekte å akseptere informasjonskapsler helt. Hvis du ikke vil at vi skal bruke informasjonskapsler i nettleseren din, kan du stille inn nettleseren til å avvise informasjonskapsler eller varsle deg når et nettsted forsøker å sette en informasjonskapsel på datamaskinen din. Hvis du avslår informasjonskapsler, kan dette hindre eller redusere evnen din til å bruke nettstedet.
  • Vi samarbeider med en tredjepart for å enten vise reklame på nettsiden vår eller til å styre reklamen vår på andre nettsteder. Tredjepartspartneren vår kan benytte teknologi slik som informasjonskapsler for å samle informasjon om aktivitetene dine på dette nettstedet og andre nettsteder og gi deg annonser basert på nettaktivitetene og interessene dine. Hvis du ikke vil at denne informasjonen skal brukes til å gi deg interessebaserte annonser, kan du melde deg ut ved å trykke her (eller trykk her hvis du er i et EU-/EØS-land). Vær oppmerksom på at dette ikke melder deg ut fra å motta annonser. Du fortsetter å få generiske annonser.

Du finner mer informasjon om informasjonskapsler og tredjepartsannonsepartnere i vår Informasjonskapselerklæring

Vi gjør deg i stand til å opprette en profil for å få tilgang til blogger og nettfellesskap og dele informasjon slik som meldinger, bilder og videoer. Vær oppmerksom på at vi ikke kan kontrollere hva andre gjøre med sidene og informasjonen din som du velger å dele med dem. All informasjon du legger til en offentlig oppslagstavle eller et chatterom, som for eksempel Forumet for bidragsytere («foraene»), er tilgjengelig for alle personer med tilgang til det området. Du kan be oss om å fjerne personopplysningene dine fra bloggen eller samfunnsforumet ved å kontakte oss på privacy@shutterstock.com. I noen tilfeller vil vi ikke være i stand til å fjerne personopplysningene dine, og vil informere deg og oppgi årsaken hvis opplysningene ikke kan fjernes. Hvis du brukte et tredjepartsprogram til å legge inn slik informasjon, kan du fjerne det, enten ved å logge inn på nevnte program og fjerne informasjonen eller ved å kontakte det aktuelle tredjepartsprogrammet.

E-postadressen blir ikke lagt ut på foraene automatisk med mindre du endrer standardinnstillingen for å tillate det. E-postadressen din vil da være tilgjengelig for alle personer som får tilgang til forumene. I tillegg kan informasjonen du velger å inkludere i profilen din, bli sett av alle som besøker forumet. Du kan endre profilen din her.

Vi bruker programvare for mobilanalyse for å gi oss en bedre forståelse av funksjonaliteten til mobilprogramvaren på telefonen din. Denne programvaren kan registrere informasjon som hvor ofte du bruker programmet, hendelser i programmet, samlet bruk, ytelsesdata og hvor programmet ble lastet ned fra. Vi lenker ikke informasjonen vi lagrer i analyseprogramvaren til noen personlig identifiserbar informasjon du sender i mobilprogrammet.

Endringer i retningslinjene for personvern

Shutterstock forbeholder seg retten til å endre retningslinjene for personvern fra tid til annen etter eget forgodtbefinnende og varsler på hjemmesiden til nettstedet når vi gjør vesentlige endringer i personvernerklæringen, før endringen trer i kraft. Hvis du som følge av slike endringer vil endre på hvilke måter Shutterstock kan bruke dine personlige opplysninger på, kan du gjøre det ved å følge prosedyren som beskrives i avsnittet «Oppdater dine personopplysninger og personvernspreferanser».

Du anses som å ha blitt gjort oppmerksom på, og er gjenstand for, eventuelle vesentlige endringer i retningslinjene for personvern etter at slik melding er lagt ut, med følgende unntak: Dersom det på tidspunktet du oppgir personopplysninger til Shutterstock, gis mulighet (som du gis nå) til å begrense hvor slik informasjon brukes til å kommunisere med deg, enten av Shutterstock eller tredjeparter, vil Shutterstock ikke endre preferansene dine i dette hensyn uten ditt samtykke. Men hvis Shutterstock kjøpes opp eller fusjoneres med en annen enhet, kan Shutterstock gi slike kundeopplysninger som er knyttet til den delen av vår virksomhet som ble solgt til eller slått sammen med andre enheter til slike andre enheter uten ditt samtykke, men Shutterstock varsler deg om slikt salg av aktiva, oppkjøp eller sammenslåinger, på dette nettstedet.

Ikke-diskriminering

Shutterstock vil ikke diskriminere noen brukere som utøver rettigheter i henhold til California Consumer Privacy Act eller annen personvern- eller databeskyttelseslover. Vi vil ikke nekte tjenester fra brukere som utøver rettigheter etter en personvernlov, og vi belaster ikke forskjellige priser for brukere som velger å utøve rettigheter i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Nettstedet vårt har lenker til andre nettsteder som kan ha en annerledes personvernpraksis enn Shutterstock. Hvis du sender personopplysninger til noen av disse nettstedene, er informasjonen underlagt deres retningslinjer for personvern. Vi oppfordrer deg til å lese nye gjennom personvernreglene for alle nettstedene du besøker.

Miniprogrammer for sosiale medier

Nettstedene våre kan inkludere funksjoner knyttet til sosiale medier, som for eksempel Like-knappen fra Facebook og widgeter, som for eksempel Del dette-knappen eller interaktive miniprogrammer som kjører på nettstedet vårt. Disse funksjonene kan samle IP-adressen din, siden som du besøker på nettstedet vårt, og kan sette en informasjonskapsel slik at funksjonen fungerer ordentlig. Funksjoner og widgeter fra sosiale medier gis plass enten av en tredjepart eller direkte på nettstedet vårt. Din bruk av disse funksjonene styres av det leverende selskapets retningslinjer for personvern.

Enkel innlogging

Du kan logge inn på nettstedet vårt ved å bruke innloggingstjenester som Facebook Connect eller en OpenID-leverandør. Disse tjenestene vil godkjenne identiteten din og gjøre det mulig for deg å dele visse personopplysninger, slik som navn og e-postadresse for å forhåndsutfylle registreringsskjemaet vårt. Tjenester som Facebook Connect gir deg muligheten til å legge til informasjon om aktivitetene dine på dette nettstedet på profilsiden din for å dele den med andre i nettverket.

Eposter for henvisningsprogram

Hvis du velger å bruke vår henvisningstjeneste for å fortelle en kollega om nettstedet vårt, dele en samling eller invitere noen til å slutte seg til en teamkonto, ber vi deg om kollegaens navn og e-postadresse. Vi sender kollegaen din en engangs e-post automatisk, som inviterer ham eller henne til å besøke nettstedet. Shutterstock lagrer denne informasjonen for det formål å sende denne engangs e-posten, spore suksessen til henvisningsprogrammet vårt og administrere tilgang til samlinger.

Kollegaen din kan kontakte privacy@shutterstock.com for å be om at vi fjerner denne informasjonen fra databasen vår.

Barn

Vi har ikke tenkt å be om eller samle inn personopplysninger fra noen under 18 år. Hvis du er under 18 år, må du ikke legge inn informasjon på dette nettstedet, og ikke bruke tjenestene våre. Hvis du tror at ditt barn under 18 år har lagt inn personopplysninger, ta kontakt på support@shuttterstock.com for å få dataene fjernet, og avslutte barnets konto.

Instanser som samler personopplysninger

Behandlingsansvarlig (plasseringen av selskap eller organisasjon)

For personer i USA, Canada og India:

Shutterstock, Inc. (US)
350 Fifth Avenue, 21st Floor
New York, NY 10118
Telefon: 1-646-419-4452
E-post: privacy@shutterstock.com

Behandlingsansvarlig for personer som befinner seg utenfor USA, Canada og India:

Shutterstock Ireland Limited
6th Floor, South Bank House, Barrow Street,
Dublin 4, Ireland
E-post: privacy@shutterstock.com

Vi har utnevnt en databeskyttelsesansvarlig (DPO) for Shutterstock-gruppen som er ansvarlig for å overvåke spørsmål i forbindelse med denne personvernerklæringen. Hvis du har spørsmål, bekymringer eller forespørsler om denne personvernerklæringen, hvordan vi administrerer personopplysningene dine eller et annet problem som angår personopplysningene dine, kan du kontakte vår DPO på privacy@shutterstock.com.

Andre selskapsmedlemmer av Shutterstock-konsernet kan være involvert i behandlingen av personopplysninger, slik det er beskrevet i vår informasjon om underbehandling innen Shutterstock-konsernet.

Personvernklager

Personer som befinner seg i enkelte land, inkludert EØS, har visse lovbestemte rettigheter i forhold til personopplysningene deres. Med forbehold om eventuelle lovbestemte unntak, kan du ha rett til å be om tilgang til persondata, samt be om å få oppdatert, slettet eller rettet opp denne informasjonen og be om å ytterligere begrense behandling av dine persondata.

I den grad Shutterstocks behandling av dine personopplysninger er underlagt EUs personvernforordning (2016/679), baserer Shutterstock seg på sine legitime interesser, beskrevet ovenfor, for å behandle dataene dine. Hvor Shutterstock behandler enkelte personopplysninger for Shutterstocks egne direkte markedsføringsformål, har du rett til å motsette deg Shutterstocks bruk av dine personopplysninger til dette formålet når som helst ved å klikke på lenken «Min konto» og velge ikke å motta alle e-poster. Hvis du er en bidragsyter, kan du endre profilen din her.

Du kan be om sletting av dine persondata fra våre systemer og/eller velge bort videre behandling av dine persondata ved å gå til siden «Min konto – Preferanser» og følge instruksjonene under delen «Slett mine persondata».

Hvis du ønsker å komme med noen annen innvending mot behandleren av dine persondata, kan du også motsette deg behandling ved å sende en e-post til privacy@shutterstock.com

Shutterstock tar brukernes personvern på alvor. Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen, eller hvis du mener at Shutterstock ikke har overholdt disse retningslinjene for personvern med hensyn til dine personopplysninger, kan du kontakte databeskyttelsesansvarlig på privacy@shutterstock.com

Behandlingsansvarlig (plasseringen av selskap eller organisasjon)

For personer i USA, Canada og India:

Shutterstock, Inc. (US)
350 Fifth Avenue, 21st Floor
New York, NY 10118
Telefon: 1-646-419-4452
E-post: privacy@shutterstock.com

Behandlingsansvarlig for personer som befinner seg utenfor USA, Canada og India:

Shutterstock Ireland Limited
6th Floor, South Bank House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland
E-post: privacy@shutterstock.com

Underlagt gjeldende lov har du også rett til å sende inn en klage til lokale databeskyttelsesmyndigheter, eller den irske databeskyttelseskommisæren, som er Shutterstocks hovedtilsynsmyndighet i EU. Hvis du er bosatt i EØS og tror at vi behandler dine personopplysninger innenfor rammene av GDPR, kan du rette spørsmål eller klager til lokale databeskyttelsesmyndigheter, eller vår hovedtilsynsmyndighet:

Den irske databeskyttelseskommisæren
Kontoret til databeskyttelseskommisæren
Canal House, Station Road, Portarlington, Co. Laois, R32 AP23, Ireland
Telefon: +353 57 868 4757
Faks: +353 57 868 4757
E-post: info@dataprotection.ie