Mikä on Ripple Delete -toiminto Adobe Premier -ohjelmistossa?

Alla selitämme, kuinka Premieren Ripple Delete -toiminto nopeuttaa videon editointia, joten kun poistat otoksia (pätkiä), seuraavat otokset pysyvät järjestyksessä ja niiden väliset raot täyttyvät.

Delete verrattuna Ripple Delete -toimintoon
otoksen valinta Premieren aikajanalta ja Delete-näppäimen painaminen on nopein tapa poistaa jotakin, mutta se jättää pitkän raon aikajanalle. Voit myös painaa Alt-näppäintä valitaksesi ja poistaaksesi ääniraidan niin, että vain vastaava video jää jäljelle. Nämä peruspoistot ovat käteviä tietyillä editoinneilla, mutta kun haluat siirtää kaiken ja täyttää raot kerralla, sinun pitää käyttää Ripple Delete -toimintoa.

Ripple Delete -toiminnon käyttö Premieressä
Ensimmäiseksi avaa nykyinen Premiere-projektisi, etsi kohtaus tai kohtaukset, jonka/jotka haluat poistaa aikajanalta. Voit valita yksittäisen kohtauksen klikkaamalla sitä, tai luoda lasson useiden kohtausten ympärille hiirellä klikkaamalla ja vetämällä.

Pidä sitten Shift painettuna ja suorita Ripple Delete Premiere-tyyliin painamalla Delete-näppäintä. Tiedät sen onnistuneen, jos jäljelle jääneet kohtaukset liukuvat ja täyttävät tyhjän tilan. Tulos on sama, kun valitset halutut kohtaukset, klikkaat hiiren kakkospainikkeella valintaa ja valitset listalta "Ripple Delete".

Useiden rakojen poistaminen Ripple Delete -toiminnolla
Jos aikajanalla on paljon rakoja, jotka rei'ittävät sen kuin sveitsiläisen juuston, ne voi poistaa kaikki kerralla fiksulla Ripple Delete -konstilla. Luo ensin uusi videoraita ja vedä sisään koko projektin pituinen tai pitempi videopätkä. Palaa sitten edelliseen videoraitaan ja valitse kokonainen sarja kohtauksia, joiden välissä on rakoja.

Vedä tämä valinta pystysuunnassa uuden videoraidan päälle, ja kaikki raot leikataan pois. Siirrä sitten aiemmin valitut kohtaukset alkuperäisille paikoilleen. Näet, että uusi videoraita on pätkitty rakojen mukaan. Valitse kaikki pätkityt kohtaukset uudella raidalla ja poista kaikki raot kerralla Ripple Delete -toiminnolla painamalla Shift+Delete. Sitten voit poistaa uuden videoraidan ja palata projektiisi.