Kuinka taustasta tehdään Photoshopissa läpinäkyvä

Tässä käytännön ohjeessa olemme käsitelleet sitä, kuin taustasta tehdään Photoshopissa läpinäkyvä niin, että voidaan eristää mikä tahansa kohde ja käyttää sitä monipuolisemmin.

Kuinka Photoshopissa tausta tehdään läpinäkyvä
Rasterikuvassa tai -logossa on usein ruma valkoinen tausta, joka ei kelpaa, jo kohde halutaan esittää verkkosivustolla tai esitteessä.

Poistaaksesi taustan (ts. tehdäksesi siitä läpinäkyvän) mene ensin Layers-paneeliin ja kopioi kuvakerros. Vedä kerros kuvakkeeseen "New Layer" (se on valkoinen neliö, jossa on taitettu nurkka) paneelin alareunassa.

Mene seuraavaksi työkalupaneeliin ja valitse taikasauva (Magic Wand) (tai paina näppäintä W). Klikkaa taustaa. Kohteen ja kuvan reunojen ympärille ilmestyy pisteviivoja. Palaa nyt alkuperäiseen taustakerrokseen Layers-paneelissa ja tee kerroksesta näkymätön klikkaamalla silmän muotoista kuvaketta. Tämä alkuperäinen kerros kannattaa säilyttää projektissa siltä varalta, että haluat palata siihen myöhemmin.

Kopioidun kerroksen ollessa vielä valittuna paina Delete. Tausta katoaa. Taustan paikalla on nyt harmaavalkoinen shakkilautakuvio, joka osoittaa, että tausta on läpinäkyvä.

Peru kohteen valinta painamalla Ctrl+D (tai Macissa Command+D). Myös katkoviivat katoavat. Nyt voit käyttää kohdetta erillisenä kuvana taustasta välittämättä.

Kuinka mutkikas logo erotetaan taustasta
Edelliset vaiheet tehtyäsi voit huomata, että mutkikkaaseen logoon on vielä jäänyt taustan alueita, jotka pitää poistaa. Photoshopista voi esimerkiksi jäädä huomaamatta kirjainten tai pienten muotojen välisiä valkoisia alueita, jotka pitää poistaa käsin.

Luo ensin uusi taustakerros valitsemalla suorakulmiotyökalun ja piirtämällä muodon projektisi ympärille. Valitse taustan väriksi edellisen taustavärin kontrasti. Silloin näet selvästi yli jääneet alueet. Varmista, että uusi tausta mainitaan Layers-paneelissa logokerroksen alla.

Logokerroksen ollessa valittuna klikkaa Zoom-työkalua ja zoomaa yli jääneille alueille, jolloin ne näkyvät näytössä selvemmin. Valitse sitten taas taikasauva (Magic Wand), klikkaa yli jääneillä alueilla ja poista ne yksi kerrallaan.