Kuinka piirtää suoria viivoja Photoshopissa

Ei ole mitään "oikeaa" tapaa piirtää viivoja Photoshopissa — jokainen taiteilija ja suunnittelija kehittää ajan mittaan omat menetelmänsä, ja he valitsevat itselleen mukavimmat työkalut. Käytitpä Line-, Pen- tai Brush-työkalua, luomisprojektia voi lähestyä monin tavoin ja silti saada samat tulokset. Tässä käytännön oppaassa neuvomme, kuinka piirtää suoria viivoja Photoshopissa käyttäen ohjelmiston lukuisia piirustustyökaluja.

Line-työkalu

Etsi Line-työkalu painamalla hiiren painiketta päätyökalupalkissa olevan suorakulmiotyökalun päällä. Tämä avaa alivalikon, jossa on lisää muototyökaluja. Jos joku näistä työkaluista on jo aktivoitu, voit myös valita Line-työkalun ylävalikosta.

Miksi Line-työkalua pidetään muototyökaluna? Line-työkalu on tarkoitettu varsinaisesti ohuiden suorakulmioiden piirtämiseen. Ne näyttävät viivoilta siksi, että Fill- ja Stroke-värit ovat samat. Jos haluat viivasi näyttävän ontolta (kuten suorakulmiolta), käännä Fill-väri pois päältä.

Suorien viivojen piirtäminen on helppoa Line-työkalulla. Uusi viiva luodaan klikkaamalla ja vetämällä mihin tahansa suuntaan. Jos haluat piirtää tarkasti vaaka- tai pystysuoran viivan, paina vetäessäsi Shift-näppäintä. Photoshop huolehtii lopusta.

Kun olet oppinut piirtämään suoria viivoja Photoshopissa, voit alkaa kokeilla muita keinoja kuten piste- ja katkoviivojen luomista. Nämä vaihtoehdot saat käyttöön klikkaamalla vaihtoehtopalkissa vasemmalla olevaa kuvaketta "Stroke Options" ja valitsemalla sitten "More Options". Siellä voi tallentaa omat viiva-asetuksesi, aktivoida katkoviivat ja valita, kuinka pitkiä viivat ja niiden välit ovat.

Brush-työkalu

Brush-työkalu on yhtä tehokas suoria viivoja piirrettäessä, mutta se on monipuolisempi kuin Line-työkalu, kun haluat luoda omia sivellintyylejäsi. Brush-työkalu löytyy päätyökalupalkista Shape-työkaluista erillisellä alueella.

Kun painat Shift-näppäintä, voit piirtää Brush-työkalulla suoria viivoja mihin tahansa suuntaan. Luodaksesi useista viivoista muodostuvan muodon paina Shift ja piirrä viiva, päästä hiiren painike, paina uudelleen Shift ja piirrä uusi viiva aloittaen edellisen viivan loppupisteestä.

Line-työkalun tapaan Brush-työkalussa on useita asetuksia, jotka voidaan valita yläpalkista: kovuus, opasiteetti (läpinäkyvyys) ja siveltimen tyyli. Näiden asetusten säätöjä kannattaa kokeilla, ennen kuin alat piirtää viivoja, koska muutokset eivät vaikuta enää jälkeenpäin siveltimen vetoihin.

Pen-työkalu

Pen-työkalu on erittäin kätevä suorien tai kaarevien viivojen piirtämiseen. Valitse Pen klikkaamalla päätyökalupalkin kynäkuvaketta ja aseta sitten alkupiste klikkaamalla kerran kuvasi päällä, ja aseta loppupiste klikkaamalla vielä kerran. Photoshop luo automaattisesti suoran viivan näiden kahden pisteen väliin sijaitsivatpa ne kuvan missä kohdassa tahansa. Jos painat Shift-näppäintä näitä pisteitä asettaessasi, viivasegmentit tulevat 45 ja 90 asteen kulmiin.