Kuinka Photoshopissa muutetaan tekstin väri

Kun yrität luoda vaativan digitaalisen kuvan, sen värit voivat olla aivan ratkaisevia. Tämä on totta varsinkin kun suunnitelmassa on näkyvää tekstiä, koska tekstin väri voi olla helposti ristiriidassa pääkuvan kanssa. Alla neuvomme, kuinka tekstin väri vaihdetaan Photoshopissa, jotta osaisit luoda näyttäviä taittoja, joissa kuva ja teksti täydentävät hyvin toisiaan.

Tarvitsetko kuvia projektiisi? Shutterstockin vaikuttavasta yli 70 miljoonan kuvan kokoelmasta voi olla apua! Katso mitä meidän kirjastossamme on tarjolla.

Tekstin värin vaihtaminen (muokattava)

1. Avaa ensin kuva jota haluat muokata tai aloita uusi Photoshop-projekti. Valitse sitten tekstityökalu (se näyttää "T"-kirjaimelta). Luo tekstikehys minne tahansa kuvaan klikkaamalla ja vetämällä ja kirjoita teksti.

2. Ennen värin säätämistä voit valita uuden fontin klikkaamalla tekstipalkin vasemman nurkan alasvetovalikkoa (se sijaitsee kuvasi yläpuolella). Tästä työkalupalkista löytyvät myös tekstin koko-, kohdistus- ja värivalinnat.

3. Avaa seuraavaksi värien valitsin klikkaamalla tekstin nykyisellä värillä täytettyä suorakulmiota (se on tekstipalkin oikealla puolella). Avautuu uusi ikkuna, jossa on suuri värien valitsin ja sen vieressä kapea sävyjen valitsin. Voit valita värin klikkaamalla valitsimen eri alueita tai voit kirjoittaa värikoodin käsin tekstiruutuihin.

4. Voit parantaa värien hallintaa klikkaamalla painiketta "Color Libraries", jolloin näet värikirjastoja kuten Pantone-värikirjaston. Kun tämä ikkuna on auki, voit liikuttaa Eyedropper-työkalua ja klikata kuvan missä tahansa kohdassa ja ottaa värin, jota voit käyttää tekstissä. Kun olet tyytyväinen valintaan, klikkaa OK.

5. Color Picker -työkalulla voi myös muuttaa yksittäisten sanojen ja kirjainten värisävyjä. Korosta kirjaimet/sanat, joiden värisävyn haluat muuttaa ja jatka vaiheeseen 3.

Tekstin värin muuttaminen (rasteroitu)

1. Teksti, jonka kirjoitat Photoshopin tekstikehyksiin, käyttää vektoreita, kun taas rasteriteksti on staattista grafiikkaa. Mutta myös rasteritekstin väri on helppo muuttaa. Klikkaa Color Picker -kuvaketta (edustan väri), joka sijaitsee päätyökalupalkissa.

2. Valitse seuraava maalipurkkityökalu. Klikkaa tekstin ensimmäistä kirjainta, ja sen värin pitäisi vaihtua valitsemaksesi edustaväriksi. Jos alkuperäistä väriä jää reunojen ympärille, voit suurentaa maalipurkin toleranssiasetusta (joka sijaitsee ylhäällä olevassa työkalupalkissa).

3. Kun olet tyytyväinen tulokseen, jatka muiden kirjainten väritystä niitä klikkaamalla. Tallenna sitten työsi painamalla Command+S.