Kuinka kuvia muokataan

Valokuvien editointiohjelmien ja syvällisten oppaiden valtamerestä ei löydy yhtään selkeää keinoa oppia, kuinka kuvia editoidaan. Suosittelemme, että aloitat perusasioista — rajauksesta, suodattimista ja yksinkertaisista tehosteista — ennen kuin siirryt kehittyneisiin ohjelmiin kuten Photoshop. Alla esittelemme muutamia olennaisia toimintoja, joilla kehität editointiosaamistasi.

Tarvitsetko kuvia projektiisi? Shutterstockin vaikuttavasta yli 70 miljoonan kuvan kokoelmasta voi olla apua! Katso mitä meidän kirjastossamme on tarjolla.

Shutterstock Editor
Kun käytettävissä on Shutterstockin uusi Editor-muokkaustyökalu, valokuvien räätälöinti ei ole koskaan ollut helpompaa. Ennen kuin lataat varastokuvan, sinulla on mahdollisuus valita “Custom Size”, jolla voit säätää valokuvaa editorissa ennen sen lataamista. Sen jälkeen voit valita mukautetut (räätälöidyt) mitat, joita suositaan some-palveluissa, ja lisätä erikoissuodattimia.

Kuinka kuvia rajataan

1. Avaa ensin kuvaketta “Preset Sizes” klikkaamalla sivupalkkia, jossa on erilaisia kuvakokoja. Niitä ovat postauksille (julkaisuille) ja otsikoille Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja monissa muissa.

2. Kun olet valinnut esiasetuksen, näet varastovalokuvan uudessa koossaan niin, että myös sen pois rajatut osat näkyvät.

3. Jos et ole tyytyväinen rajaukseen, voit vetää vihreän kehyksen kuvan toiseen osaan. Kun olet valmis, tallenna kuvan uusi versio klikkaamalla "Download".

Tyylikkään suodattimen lisääminen

1. Avaa toinen sivupalkki klikkaamalla kuvaketta “Filters”. Siinä on 10 eri suodatinta, joista voit valita. Niitä ovat päällekäyvä ja värikäs “Nickel”, mustavalkoinen “Carbon” ja hillitty “Titanium”.

2. Jos olet tyytyväinen kuvan kokoon ja väritykseen, ota muokkaamasi kuva käyttöön klikkaamalla "Download". Voit ladata myös alkuperäisen kuvan myöhempää käyttöä varten.

Adobe Photoshop
Mitä tulee kehittyneeseen editointiohjelmistoon, Photoshopia on vaikea lyödä. Kun käytössä on monipuolinen työkalupalkki, kerrostoiminnot, tehosteet ja integrointi muiden Adobe-ohjelmien kanssa, käytettävissä ovat tosiaan rajattomat keinot tehdä luovaa työtäsi. Kuitenkin ohjelman oppimiskäyrä on aika jyrkkä, joten on parasta aloittaa perusasioista. Kuvien editointia eli muokkausta ei opi yhdessä yössä, mutta kun opettelet yhden taidon kerrallaan, keinovalikoimasi kasvaa nopeasti.

Rajaus, pyöritys ja koon muuttaminen

1. Kun olet avannut kuvatiedoston, voit rajata sen valitsemalla rajauskuvakkeen valitsemalla työkalupalkista rajauskuvakkeen (joka näyttää kahdelta päällekkäiseltä nurkalta). Sen jälkeen pidä hiiren painike painettuna ja vedä katkoviiva valokuvan sen alueen ympärille, jonka haluat säilyttää. Päästä hiiren painike ja paina Enter. Kuva on rajattu.

2. Kuvan pyöritys käy muutamassa sekunnissa. Avaa Image-valikko, mene kohtaan “Image Rotation” ja valitse, kumpaan suuntaan haluat kuvaa pyörittää. Päävaihtoehdot ovat 180º, 90º CW (myötäpäivään), 90º CCW (vastapäivään) ja Arbitrary (mikä tahansa).

3. Kuvan säätäminen on helppoa: avaa Image-valikko ja valitse siitä kohta “Image Size…”. Avautuu pienempi ruutu, jossa on asetukset leveyttä, korkeutta, resoluutiota ym. varten. Muista kääntää Resample-ruutu ja Lock-kuvake päälle niin, että kuvan mitat pysyvät samoina. Lopeta sitten kuvan koon säätäminen klikkaamalla OK.

Kerrosten käyttäminen

1. Kerrokset (Layers) ovat luultavasti Photoshopin tärkein käsite. Niitä voi pitää päällekkäin olevina eri kuvina, jolloin lopullinen kuva muodostuu niiden yhteisvaikutuksena. Kerroksia on kaksi päätyyppiä: sisältökerrokset (ts. kuvat ja teksti) ja säätökerrokset (alla olevien kerrosten värin/tekstuurin säätö). Kun käytetään kerrosten täyttä potentiaalia, ne antavat valtavasti keinoja vaikuttaa siihen, miltä lopullinen kuva näyttää.

2. Useimmat kerroksia koskevat työt tehdään paneelissa "Layers". Tyhjä kerros luodaan klikkaamalla paneelin oikeassa alanurkassa olevaa painiketta "New Layer". Kopioidaksesi kerroksen ja tehdäksesi pieniä muutoksia (alkuperäiseen vaikuttamatta) klikkaa hiiren kakkospainikkeella kerrosta paneelilistalta ja valitse sitten “Duplicate Layer…”. Klikkaa sitten OK. Jos huomaat, ettei jotain kerrosta enää tarvita, voit poistaa sen klikkaamalla paneelin oikeassa alanurkassa olevaa roskakorikuvaketta.

3. Lopuksi, kun teet kerroksilla kokeiluja, voit ottaa näkyviin ja piilottaa eri elementtejä, kunnes asettelu miellyttää sinua. Klikkaa silmäkuvaketta sen kerroksen, jonka haluat piilottaa. Kerros katoaa. Kerrosten uudelleenjärjestely paneelissa muuttaa sekin lopullista kuvaa. Ne ovat kirjaimellisesti “pinoamisjärjestyksessä”, mikä tarkoittaa, että listalla ylempänä oleva kerros on muiden yläpuolella. Järjestyksen voi muuttaa klikkaamalla kerrosta ja vetämällä sen uuteen kohtaan listalla.