Kuinka kuvaan lisätään tekstiä

Jos haluat luoda oman julisteesi, postikortin, internetmeemin tai kivan tekstin perhekuva-albumiin, sinun pitää ensin oppia lisäämään kuvaan tekstiä. Nykyisillä virtaviivaisilla ohjelmilla, mobiilisovelluksilla ja some-palveluilla tekstin kirjoittaminen kuvaan käy muutamassa sekunnissa. Riippuen siitä kuinka tarkka olet fonttien ja muiden tekstitehosteiden kanssa, voit tarvita ammattitasoisen valokuvaeditorin, mutta useimmille käyttäjille tarjolla on paljon ilmaisia vaihtoehtoja. Alla kerromme muutamista helpoista tavoista lisätä tekstiä.

Tarvitsetko kuvia projektiisi? Shutterstockin vaikuttavasta yli 70 miljoonan kuvan kokoelmasta voi olla apua! Katso mitä meidän kirjastossamme on tarjolla.

Shutterstock-editorin käyttäminen

1. Kun käytettävissä on Shutterstockin uusi Editor-muokkaustyökalu, valokuvien räätälöinti ei ole koskaan ollut helpompaa. Ennen kuin lataat varastokuvan, valitse "Custom Size" ja klikkaa "Edit Image".

2. Kun olet editorissa, klikkaa kuvaketta "Text", ja sinulle tarjotaan vaihtoehdot "Add headline", "Add subheadline" ja "Add body text". Voit piirtää tekstiruudun asettaa sen mihin tahansa kuvan päälle ja säätää värin, fontin ja tekstin koon yläreunassa olevasta työkalupalkista.

3. Kun olet valmis, lataa muokattu kuva lisättyine teksteineen klikkaamalla oikeassa ylänurkassa olevaa kohtaa "Download".

Paint (Windows) ja Preview (Mac)

1. Preview kuuluu jokaiseen OS X -versioon. Se on mainio ohjelma kuvatiedoston tarkasteluun ja muokkaamiseen. Monet Macin käyttäjät eivät kuitenkaan tiedä, että ohjelmiston avulla kuviin voi myös lisätä tekstiä. Tätä varten avaa kuvatiedosto ensin Preview-ohjelmassa. Klikkaa sitten kuvaketta "Show Edit Toolbar" lähellä ohjelmaikkunan yläreunaa. Preview-versiosta riippuen tämä kuvake näyttää joko työkalulaatikolta tai kynältä.

2. Kun olet valmis kirjoittamaan, klikkaa kuvaketta “A”, jonka nimi Paint-ohjelmassa on "Text", tai painiketta "Markup Toolbar" (näyttää työkalulaatikolta) Preview-ohjelmassa . Viimeksi mainittu avaa uuden muokkauskuvakkeiden rivin, jossa "T" tarkoittaa tekstiä.

3. Paint-ohjelmassa uusi tekstikehys luodaan klikkaamalla ja vetämällä. Kaikki kirjoittamasi teksti asettuu näihin rajoihin, mutta jos kehys on liian pieni, osa tekstistä jää näkymättömiin. Kehyksen kokoa voi aina muuttaa kirjoittamisen jälkeen. Preview-ohjelmassa kuvakkeen “T” klikkaaminen luo automaattisesti tekstikehyksen, jonka sisällä on sana “Text”, jonka voit korvata haluamillasi sanoilla.

4. Kun olet kirjoittanut tekstin ja säätänyt kehyksen koon, voit valita tekstin koon, fontin ja värin. Muista valita helppolukuiset fontit ja värit. Projektista riippuen voit lihavoida, alleviivata tai kursivoida tekstin.

5. Preview-ohjelmassa voit vaihtaa fontin klikkaamalla fonttityökalua "Fonts & Font Size" (se näyttää isolta "A"-kirjaimelta). Tämä avaa fonttipaneelin, jossa on valtava valikoima fontteja ja kirjaintyyppejä. Jos haluat vaihtaa tekstin värin, klikkaa nelikulmaista kuvaketta nimeltään "Fill Color".

6. ​Kun olet tyytyväinen tekstin ulkonäköön, vahvista muutokset klikkaamalla tekstikehyksen ulkopuolelta. Tallenna kuvatiedosto sitten klikkaamalla "Save" / "Tallenna". Silloin kannattaa käyttää uutta tiedostonimeä, jolloin myös ilman tekstiä oleva tiedosto pysyy tallessa.

Microsoft Word

1. Wordissa on keinot lisätä dokumenttiin nopeasti kuvia, lisätä tekstiä ja WordArt-koristeita ja sitten tallentaa tiedosto erilaisissa tiedostomuodoissa. Ensiksi kuva pitää asettaa tyhjälle sivulle — joko klikkaamalla Lisää-valikon ("Insert") kohtaa "Kuva" ("Photo") tai vetämällä kuvan sivun päälle.

2. Mene seuraavaksi Insert-valikkoon ja luo uusi tekstikehys klikkaamalla kohtaa "Text Box". Myös työkalupalkin oikeassa reunassa on tekstikehyskuvake. On helpompi ensin kirjoittaa (tai liittää/peistata) tarvittava teksti ja hoitaa muotoilu jälkeenpäin.

3. Jotta tekstikehyksestä tulisi läpinäkyvä, valitse “No Fill” täyttökuvakkeesta (kallellaan oleva maalipurkki) ja “No Outline” ääriviivakuvakkeesta (kynä). Nyt voit kokeilla muilla tekstivaihtoehdoilla — kuten väreillä, fonteilla ja tasauksella — Format-valikosta.

Facebookin käyttäminen

1. Maailman suosituin sosiaalinen media on tehnyt tekstin lisäämisestä kuviin helppoa. Jos käytät tietokonetta, klikkaa "Add Photos/Videos" ylhäällä News Feedissä ja valitse sitten haluamasi kuva. Se ilmestyy nyt pienoiskuvana, ja kun liikutat kohdistinta sen päällä, näet kaksi kuvaketta. Klikkaa siveltimen näköistä kuvaketta nimeltään "Edit Photo".

2. Avautuu uusi muokkausikkuna, josta voit lisätä erikoissuodattimia, tarroja, tägejä ja tekstiä. Valitse vaihtoehto "Text" ja luo sitten kuvasi päälle tekstikehys klikkaamalla "Add Text". Vaihda oletusväri klikkaamalla väriruudun jotain kohtaa ja kokeile sitten muilla kuvakkeilla siirtääksesi, pyörittääksesi (kiertääksesi) ja suurentaaksesi tekstiä. Kun olet tyytyväinen tulokseen, tallenna kuva Facebookiin klikkaamalla "Save".

3. Jos tarvitset kuvatiedostosta oman kopion, voit aina ladata sen profiilistasi. Klikkaa kuvaa Photos-sivullasi, ja kun liikutat kohdistinta kuvan päällä, näkymän alareunaan ilmestyy työkalupalkki. Lähetä kopio työpöydällesi klikkaamalla "Options" ja sitten "Download".

Mobiilisovellusten käyttäminen
Olemassa on tusinoittain (ellei sadoittain) älypuhelinsovelluksia kuvien kaunistukseen. Useimmilla niistä kuviin voi lisätä muutamalla pyyhkäisyllä tyylikästä typografiaa. Tällä hetkellä parhaita vaihtoehtoja ovat Phonto (iOS ja Android), Over (iOS kaAndroid) ja Typic (vain iOS).