Kuinka kuva häivytetään Photoshopissa

Adobe Photoshopin kerrostyökaluilla on helppo yhdistellä kuvia. Alla selitämme, kuinka kuva häivytetään Photoshopissa, halusitpa sekoittaa sen taustaan, yhdistää kaksi kuvaa gradienttiefektiä käyttäen tai tehdä yhdestä kuvasta läpinäkyvämmän.

Tarvitsetko kuvia projektiisi? Shutterstockin vaikuttavasta yli 70 miljoonan kuvan kokoelmasta voi olla apua! Katso mitä meidän kirjastossamme on tarjolla.

Kuvan yhden osan häivyttäminen

1. Avaa ensin kuvasi Photoshopissa. Päätyökalupalkin lasso- tai pikavalintatyökalulla piirrät kuvan sen alueen ympärille, jonka haluat häivyttää. Lassolla voit piirtää tämän alueen täysin vapaalla kädellä, kun taas pikavalintatyökalu (joka näyttää maalisiveltimeltä ja katkoviivalta) yrittää seurailla kuvan läheisiä reunoja. Klikkaa haluamaasi työkalua ja ala sitten piirtää kuvan ympärille.

2. Kun piirros on valmis, mene Layers-päävalikkoon valitse "New" ja sitten "Layer Via Cut". Tämä luo uuden kerroksen valitulle alueelle. Seuraavaksi mene Layers-paneeliin (se sijaitsee Photoshopin oikeassa alanurkassa) ja varmista, että "Layer Mode" on "Screen". Tämä vaihtoehto löytyy paneelin yläreunan lähellä olevasta alasvetovalikosta.

3. Layer Mode -vaihtoehdon vieressä on liukukytkin "Opacity". Opacity-prosenttiluvun suurentaminen tekee valitusta alueesta läpinäkyvämmän. Jos kuitenkin haluat enemmän gradienttityylisen häivytyksen, voit käyttää toimintoa "Gaussian Blur". Siihen pääset menemällä Filter-päävalikkoon, valitsemalla "Blur" ja sitten "Gaussian Blur". Uudessa valintaikkunassa voit tehdä valinnastasi sameamman suurentamalla Radius-arvoa. Kun olet tyytyväinen tuloksiin, klikkaa "OK".

Kuvan häivyttäminen taustaan

1. Kun olet ladannut kuvan Photoshopiin, sen pitäisi näkyä "Background"-kerroksena Layers-paneelissa. Varotoimena Photoshop ei anna sinun siirtää kuvaa tähän kerrokseen, mutta tämä on helppo ohittaa. Luo vain uusi kerros klikkaamalla kuvaketta "New Layer" paneelin alareunassa (se näyttää pikkuruiselta koirankorvilla olevalta paperilapulta). Kopioi kuva sitten taustakerrokseen ja peistaa se kerrokseen 1 ("Layer 1").

2. Klikkaa seuraavaksi kuvaketta "New Adjustment Layer" (puoliksi täytetty ympyrä) Layers-paneelin alareunassa ja valitse sitten täyttötapa "Solid Color". Tämä kerros toimii uutena taustana, joten valitse väri, joka sopii hyvin olemassa olevaan kuvaan.

3. Lopuksi häivytä kuvasi taustaan, valitse Gradient-työkalu (se on mustavalkoasetuksissa), paina Shift, ja vedä koko häivytettävän alueen yli.

Kahden kuvan häivyttäminen yhteen

1. Kuten kuva on helppo yhdistää taustakerrokseen, helppo on myös yhdistää kaksi kuvakerrosta toisiinsa. Avaa ensimmäinen kuva Photoshopissa ja klikkaa sitten Layers-paneelin alareunassa olevaa kuvaketta "New Layer". Toisen kuvan peistaat tänne.

2. Luo sitten toiseen kuvaan "Layer Mask" klikkaamalla samassa paneelissa olevaa kuvaketta "Add Layer Mask" (pieni neliö, jonka sisällä on ympyrä). Valitse päätyökalupalkista Gradient-työkalu, paina Shift ja piirrä viiva häivytettävän alueen yli. Pitempi viiva suurentaa gradienttiefektiä.

3. Lopuksi voi asettaa uudelleen jommankumman kahdesta kuvasta myös gradientin lisäämisen jälkeen. Jos haluat siirtää ensimmäistä kuvaa ja se on yhä taustakerroksessa, paina Alt-näppäintä ja kaksoisklikkaa taustalla olevaa työtä. Voit säätää häivytystä myös Layers-paneelissa olevalla Opacity-liukukytkimellä. Ota kuitenkin huomioon, että tämä tekee koko kerroksesta läpinäkyvämmän.

4. Kun olet tyytyväinen gradienttiin, opasiteettiin ja asetteluun, mene File-päävalikkoon ja tallenna projetista uusi kopio valitsemalla "Save As". Muista, että voit aina palata takaisin ja muuttaa mitä tahansa asetusta.