Kuinka hämärtää (samentaa) osa videosta

Jos haluat hämärtää kasvot anonyymiä videohaastattelua varten, poistaa henkilötietoja dokumenttifilmistä tai hämärtää logon välttääksesi copyright-rikkomuksen, se on helppoa nykyisillä editointiohjelmilla. Alla selitämme, kuinka hämärretään videoleikkeen osia ohjelmissa iMovie, Final Cut Pro X ja Windows Movie Maker.

Tarvitsetko tuotantoosi täydellisen videon?
Shutterstockilla on niitä miljoonittain. Tutki meidän kokoelmaamme.

iMovie-ohjelman käyttäminen (still-kohteille)

1. Käynnistä projekti iMoviessa ja valitse sitten päävalikosta kohta "Preferences". Etsi avautuvasta valintaikkunasta kohta "General preferences" ja klikkaa kohtaa "Show Advanced Tools". Sulje sitten ikkuna.

2. Etsi sitten video, jossa tarvitaan kohdennettu hämärrysefekti ja valitse se niin, että näet iMovie Viewerissä suuremman version. Paina sitten Shift-Command-4 käyttääksesi näyttökaappaustyökalua, jolla voit rajata hämärrettävän alueen. Kun päästät hiiren painikkeen, näyttökaappauksen pitäisi tallentua tietokoneeseesi automaattisesti.

3. Avaa uusi näyttökaappaus suosimassasi kuvaeditorissa (esim. Photoshop, Preview) ja hämärrä kuva tuntemattomaksi. Tallenna uusi versio ja vedä se sitten iMovie-projektiisi sen videoleikkeen päälle, jota yrität hämärtää.

4. Valitse nyt avautuvasta valikosta kohta "Picture in Picture". Sen avulla voit asettaa hämärretyn näyttökaappauksen videoleikkeen päälle. Muista videoeditoreista poiketen iMoviessa ei kuitenkaan ole hyvää ratkaisua liikkuvan kohteen hämärtämiseen, joten tämä toimii vain, jos kohde ei liiku. Dynaamisemman vaikutelman saamiseksi suosittelemme ohjelmaa Final Cut Pro.

Final Cut Pro X -ohjelman käyttäminen

1. Avaa ensin projektisi, valitse haluttu videoleike ja kopioi ja peistaa se alkuperäisen viereen. Vedä kopioitu video sitten alkuperäisen videon päälle toiseksi kerroksesi niin, että ne ovat tarkasti päällekkäin.

2. Valitse uusi video, mene Effects-ikkunaan, valitse Blur-välilehdeltä kohta "Gaussian" ja vedä se sitten videon päälle.

3. Oletuksena koko video näyttää hämärretyltä, mutta voit mennä esikatseluikkunaan ja manipuloida hämärrettyä osaa aivan tekstikehyksen tapaan. Pienennä sitä nurkista vetämällä ja siirrä se sitten halutulle alueelle.

4. Nyt Gaussian-hämärrys kohdistetaan videon koko pituudelle. Kun olet tyytyväinen tulokseen, tallenna se painamalla Command-S.

Windows Movie Maker -ohjelman käyttäminen

1. Avaa ensin haluamasi projekti ja valitse välilehti "Home". Luo kuvatekstikehys esikatseluikkunaan painamalla painiketta "Caption". Kun tekstikehys on valittu, valitse fonttivalikosta "Wingdings" ja kirjoita sitten kirjain N, jolloin kuvatekstin sisälle ilmestyy pieniä mustia ruutuja.

2. Seuraavaksi varmista, että kuvatekstikehys on vielä valittuna ja valitse "Thick" "Outline size" -asetukseksi ja valitse sitten "Black" "Outline color" -asetukseksi. Tämä muuttaa kuvatekstikehyksesi mustaksi massaksi, jonka voit vetää minne tahansa peittämään jotain tärkeää. Jos haluat, voit valita muunkin värin kuin mustan tai säätää yläreunan palkista läpinäkyvyyttä.

3. Laajentaaksesi kuvatekstin koko leikkeeseen tai videoon vaihda "Text duration" yläreunan työkalupalkissa. iMovien tapaan tämä tekniikka toimii vain, jos hämärrettävä kohde ei liiku kovin paljoa. Muuten sinun pitää luoda uusia kuvatekstejä, jotka seuraavat kohdetta videon tiettyjen osien aikana, mikä voi viedä valtavasti aikaa.