Kuinka gradientti sumennetaan Photoshopissa

Adoben lippulaivaohjelma, Photoshop, tarjoaa vaikuttavia työkaluja kuvien sumentamiseen ja häivyttämiseen. Joissain tapauksissa voit haluta käyttää luonnollista sumennusefektiä kuvasi tietyllä alueella ja niin, että sumennuksen intensiteetti kasvaa kohdetta lähestyttäessä.

Alla selitämme, kuinka luodaan sumennusgradientti Photoshopin tapaan. Tässä esimerkissä editoimme hypoteettista valokuvaa auringonlaskusta kaukaisessa horisontissa.

1. Käynnistä ensin uusi Photoshop-projekti ja lataa auringonlaskukuva pääkerrokseksi. Sumennusgradientin luomista varten Photoshop vaatii, että teet kuvasta kopion ja luot kerrosmaskin. Mene Layers-paneeliin, valitse ylin "Layers"-välilehti klikkaa hiiren kakkospainikkeella paneelin tyhjää tilaa, jolloin näet muutamia vaihtoehtoja. Klikkaa sitten "Duplicate Layer".
  2. Layers-paneelissa klikkaa alkuperäisen kerroksen vieressä olevaa silmäkuvaketta, jolloin se menee piiloon pääeditointi-ikkunaan. Seuraavaksi voit luoda kerrosmaskin valitsemalla kaksoiskerroksen ja sitten klikata harmaata suorakulmiokuvaketta, jonka sisällä on ympyrä, joka sijaitsee Layers-paneelin alareunassa. Tiedät maskin valmistuneen siitä, että kaksoiskerroksen päällä on valkoinen suorakulmio.
  3. Nyt kun sinulla on kerrosmaski, on aika luoda läpinäkyvä gradientti. Valitse ensin Gradient-työkalu päätyökalupalkista ja katso sitten näkymän yläreunan lähellä olevia gradienttiasetuksia. Kannattaa valita mustavalkoinen gradientti. Varmista, että sen tyyli on "linear", ja aktivoi "Transparency".
  4. Gradient-työkalun ollessa vielä valittuna klikkaa ja vedä kuvasi vasemmasta ylänurkasta vasempaan alanurkkaan samalla Shift-näppäintä painaen. Tämä asettaa läpinäkyvän gradientin koko kerrokselle käyttäen juuri valitsemiamme asetuksia.
  5. Auringonlaskukuvassamme aurinko on ruudun oikealla puolella, joten aiomme asettaa gradientin, joka sumenee vasemmalta oikealle. Palaa ensin Layers-paneeliin ja ota alkuperäinen kerros piilosta silmäkuvaketta klikkaamalla. Kaksoiskerroksen ollessa vielä korostettuna etsi ylävalikosta Filter-välilehti ja valitse "Blur" > "Gaussian Blur".
  6. Aukeaa uusi valintaikkuna, jossa on asetus "Radius". Se ratkaisee Gaussian Blur -efektin voimakkuuden. Kannattaa kokeilla muutamalla Radius -tasolla ja katsoa, miltä ne näyttävät Preview-ikkunassa, ja valita se joka miellyttää eniten. Nyt valokuvan etäinen auringonlasku on sumennettu ja sumennusgradientin intensiteetti pienenee etualalle siirryttäessä.