Kuinka After Effects -tiedosto viedään MP4-muotoon

Tässä esittelemme, kuinka After Effects -tiedosto viedään MP4-muotoon niin, että luot tiedostomuodon, jota jokainen voi käyttää tietokoneessaan, tabletissaan tai älypuhelimessaan

Mikä on MP4?
Myös nimellä MPEG-4 tunnettu MP4 on yleinen videoformaatti, jonka voi toistaa monenlaisilla laitteilla. Se tarjoaa hyvän laadun ja tiedoston koon välisen tasapainon erinomaisella datan pakkauksella, joka ei huononna merkittävästi visuaalista laatua. Se on erittäin kätevä tapa jakaa videoita verkossa, ja käytännöllisesti katsoen kaikki toisto-ohjelmat tukevat sitä.

Kuinka After Effects -tiedosto muunnetaan MP4-muotoon
Avaa ensin haluamasi After Effects -projekti ja tarkista, pitääkö siihen tehdä joitain viime hetken säätöjä ennen sen vientiä videotiedostoksi. Valitse sitten "File" > "Export" > "Add to Adobe Media Encoder Queue".

Seuraavaksi sinun pitää käynnistää Media Encoder Queue ja klikata projektitiedostoa avataksesi valintaikkunan "Export Settings". Siinä on vaihtoehdot vietävän videon laadulle, formaatille ym. Varmista Format-kohdassa, että on valittu "H.264". Se tarkoittaa, että viedään MP4-tiedosto. Kun olet tyytyväinen asetuksiin, klikkaa OK.

Valitse paikka, jonne tiedostosi viedään, klikkaamalla "Output File" kohdassa "Media Encoder Queue". Avautuu ikkuna "Save As", jossa voit valita MP4-tiedoston nimen ja sijainnin. Aloita renderöintiprosessi klikkaamalla vihreää toistokuvaketta Media Encoder Queuen yläreunassa. Näet prosessin etenemisen näkymässä alhaalla, samoin tulosteen kuvan pienoiskoossa.