Kuinka Photoshopissa tehdään läpinäkyvä gradientti

Läpinäkyvät gradientit (liukuvärit) ovat erittäin käteviä, kun haluat häivyttää kuvan taustaan tai häivyttää kaksi kuvaa toisiinsa. Tyypillisesti nämä gradientit vaihtuvat täysin näkyvästä täysin läpinäkyvään, mutta on mahdollista luoda tämä efekti millä tahansa haluamillasi asetuksilla!

Alla selitämme, kuinka luodaan läpinäkyvä gradientti Photoshopin tapaan. Tässä valokuvassa häivytämme katua illalla esittävän kuvan solidiin mustaan.

1. Avaa ensin Photoshop-projekti ja lataa ensisijainen kuvan niin, että se näkyy Layers-paneelissa taustakerroksena ("Background"). Valitse sitten suorakulmiomuoto päätyökalupalkista "edustaväriksi" ("foreground") kontrastisävy, joka erottuu erottu hyvin katukuvasta.
  2. Piirrä nyt suorakulmio kuvan sen alueen päälle, johon haluat läpinäkyvän gradientin. Tulos on paras, kun suorakulmio peittää noin 50% kuvasta. Suorakulmion koon hienosäätämiseksi voit käyttää suoravalintatyökalua suorakulmion nurkkien laajentamiseksi sen piirtämisen jälkeen. Suoravalintatyökalun kuvake näyttää samalta kuin tavallinen hiirikohdistin.
  3. Kun olet piirtänyt ja asettanut suorakulmion, klikkaa kuvaketta "fx" Layers-paletin alareunassa. Avautuu ikkuna "Layer Style", jossa on paljon vaihtoehtoja. Valitse vasemmalta välilehti "Gradient Overlay". Siinä on asetukset, joilla gradientti tehdään suorakulmioon.
  4. Valitse Gradient Overlay -välilehdeltä gradientti, joka muuttuu mustasta valkoiseksi. Iltakuvassa haluamme kaupungin talojen häipyvän mustiksi, joten tässä esimerkissä valitsemme kulman (Angle) "90". Tämä säätää gradientin niin, että väri häipyy alhaalta ylöspäin. Jos kuitenkin haluat gradientin vasemmalta oikealle, valitse kulmaksi "0", ja jos oikealta vasemmalle, valitse "-180".
  5. Avaa seuraavaksi "Gradient Editor" klikkaamalla samalla välilehdellä vaihtoehtoa "Gradient color". Täällä voit muuttaa mustasta-valkoiseksi-gradientin läpinäkyväksi gradientiksi. Valitse editorin alareunan läheltä asetus "Opacity", vaihda sen arvoksi "0", ja klikkaa OK. Tämä yhdistää gradientin muotosi alkuperäiseen väriin.
  6. Palaa nyt gradienttieditoriin ("fx" > "Gradient Overlay" > "Gradient") ja klikkaa tällä kertaa "Color"-asetusta ja vaihda se mustaksi. Klikkaa sitten OK. Kun alunperin loit suorakulmiomuodon, se oli tarpeen täyttää vastavärillä (kontrastivärillä), mutta nyt kun olet luonut läpinäkyvän gradientin, värin voi poistaa. Valitse tätä varten Layers-paletista suorakulmio ja merkitse sitten arvo "0%" kohtaan "Fill", joka on samassa paletissa.
  7. Säätääksesi suorakulmion sijainnin ja peittääksesi suuremman osan kuvasta läpinäkyvällä gradientilla, klikkaa suorakulmion ylänurkkia, pidä Shift-näppäin painettuna ja vedä suorakulmio suuremmaksi. Voit myös siirtää koko suorakulmion kerralla sen kokoon vaikuttamatta suoravalintatyökalulla — klikkaa suorakulmiota ja vedä sitä Shift-näppäintä painamatta.