Kunka Photoshopissa tehdään kaarevaa tekstiä

Kun opit tekemään kaartavaa tekstiä Photoshopissa sinusta tulee aina vain taitavampi suunnittelija. Sanat voivat kaartaa muotojen ympäri. mahtua ahtaisiin tiloihin tai jäljitellä kaunokirjoitusta - se kaikki lisää työhösi tyyliä ja näyttävyyttä,. Tähän on kaksi päätapaa: kaartaminen (curving) ja vääristäminen (warping). Kaartuva teksti seuraa määrättyä polkua, mutta itse kirjaimet eivät muutu mitenkään. Toisaalta "vääristynyt" teksti voi pullistua, kutistua, ja vääntyä tai kiertyä mitä kummallisimpiin muotoihin, mutta se ei ole välttämättä oikea valita suoraviivaisiin tarkoituksiin. Alla selitämme, kuinka tekstin voi saada Photoshopissa kaartumaan Pen-työkalua ja Warp Text -työkalua käyttämällä.

Tarvitsetko kuvia projektiisi? Shutterstockin vaikuttavasta yli 70 miljoonan kuvan kokoelmasta voi olla apua! Katso mitä meidän kirjastossamme on tarjolla.

Kaartuva (curving) teksti

1. Avaa ensin kuvatiedosto, jota haluat käsitellä Photoshopissa. Jos haluat vain luoda tekstiä, avaa uusi tiedosto klikkaamalla Ctrl+N.

2. Valitse sitten kynätyökalu (Pen) päätyökalupalkista (tai paina P). Kun se on valittu, ylätyökalupalkkiin ilmestyy joukko kynätyökaluun liittyviä kuvakkeita. Valitse Paths-kuvake — se näyttää ruudussa olevalta kynältä. Tällä voit asettaa tekstin alku- ja loppukohdan.

3. Alkukohdan luomiseksi klikkaa pääkuvan mitä tahansa kohtaa. Klikkaa sitten kohtaa, johon haluat tekstin loppuvan. Photoshop piirtää näiden kohtien väliin suoran viivan. Nyt voit viivan jotain kohtaa klikkaamalla määrittää “ankkuripisteen”, joka määrää, miltä kaartuva teksti tulee näyttämään.

4. Jos painat Ctrl-näppäintä ja klikkaat ja vedät hiirikohdistinta ankkuripisteen päällä, viiva alkaa kaartua ankkuripisteen sijainnin mukaan. Voit luoda mutkikkaampia kaarteita lisäämällä useampia ankkuripisteitä. Kun olet luonut haluamasi kaaren, voit lisätä tekstin. Valitse tekstityökalu (Text) (tai paina T) ja klikkaa sitten kaaren sitä kohtaa, joista haluat aloittaa kirjoittamisen.

5. Lopuksi kirjoita teksti. Kaartuva teksti toimii samalla tavalla kuin suora teksti, joten valittavissa ovat samat värit, fontit ja koot.

Vääristynyt (warping) teksti

1. Joissain tilanteissa vääristynyt teksti voi olla parempi valinta kuin kaartuva teksti. Valitse ensin tekstityökalun listalta hiiren kakkospainiketta klikkaamalla Horizontal-työkalu. Luo sitten uusi tekstikehys kuvan päälle.

2. Ennen vääristämistä sinun pitää kirjoittaa teksti ja valita sopiva fonttikoko. Kun olet kirjoittanut tekstin, se pitää hyväksyä klikkaamalla näkymän oikeassa ylänurkassa oleva vihreää ruksia. Tämä vahvistaa fontin koon ja tyylin, mutta voit aina palata takaisin ja muuttaa sen kaksoisklikkaamalla tekstiä.

3. Valitse seuraavaksi ylätyökalupalkista "varppaustyökalu". Se on kuin kirjain “T”, jonka alla on käyrä viiva. Uusi “Warp Text” -ruutu avautuu. Siinä on erilaisia asetuksia. Valitse, kuinka haluat "varpata". Jokaisesta tyylistä näytetään pieni esittely. Sitten voit kokeilla seuraavilla prosenttilukemilla: "Bend" (taivutus), "Horizontal Distortion" (vaakavääristys) ja "Vertical Distortion" (pystyvääristys). Kun klikkaat OK, "varppausasetukset" toteutetaan.