Kuinka Photoshopissa kuvista poistetaan tausta

Siitä, että osaat poistaa kuvasta taustan Photoshopissa, voi olla paljon apua, kun haluat sijoittaa kohteesi uuteen näkymään. Sinulla voi olla esimerkiksi hieno valokuva puistossa juoksevasta koirasta, mutta haluat käyttää esitteessä vain koiraa, tai haluat sijoittaa koiran toiseen ympäristöön (kuten avaruuteen). Photoshopilla on melko helppo eristää kuvasta tiettyjä osia, ja vähän harjoiteltuasi osaat tehdä sen muutamassa minuutissa.

Tarvitsetko kuvia projektiisi? Shutterstockin vaikuttavasta yli 70 miljoonan kuvan kokoelmasta voi olla apua! Katso mitä meidän kirjastossamme on tarjolla.

Yksinkertaisten taustojen poistaminen

1. Yksinkertaisessa taustassa on tyypillisesti vain yksi väri. Kun olet avannut kuvan Photoshopissa, etsi ikkuna "Layers" (sen pitäisi olla näkymässä oikealla). Nyt kuvassasi on vain yksi kerros nimeltään "Background" (tausta).

2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeellla "Background"-kerrosta ja valitse "Layer From Background". Avautuu uusi ikkuna, jossa on muutamia kerrostusvaihtoehtoja. Jätä kaikki entiselleen ja paina OK. Nyt "Background"-kerroksesta tulee "Layer 0" ja voit muokata sitä haluamallasi tavalla.

3. Siirry seuraavaksi työkalupalkkiin ja etsi työkalu "Eraser". Kun painat tätä kuvaketta, avautuu lisää "Eraser"-vaihtoehtoja. Valitse "Magic Eraser".

4. Nyt ylävalikkopalkissa näkyvät "Magic Eraser" -asetukset. Säädä Tolerance-arvoksi noin 25, asettaa Opacity-arvoksi 100%, ruksaa Contiguous-ruutu ja ruksaa Anti-alias-ruutu.

5. Kun nyt klikkaat kuvasi taustaa, "Magic Eraser" poistaa kuvasta kaiken taustan väriä vastaavan. Kuitenkin joillekin pienille alueille kohteen ääriviivan väliin voi jäädä väriä, joten sinun pitää zoomata sisään ja pyyhkiä nuo alueet puhtaiksi Eraser-työkalulla.

6. Eristääksesi jäljellä olevan kuvan klikkaa työkalua "Lasso" ja vedä sen ympärille karkea ääriviiva. Luo sitten kuvan tälle osalle uusi kerros painamalla CTRL+Shift+J. Nyt voit poistaa kerroksen "Layer 0" ja tallentaa muokkaamasi kuvan.

Monimutkaisten taustojen poistaminen

1. Taustan poistamisesta Photoshopissa tulee vähän mutkikkaampaa, kun taustassa on useita värejä ja muotoja, mutta sekin on melko helppoa. Työkalun "Magic Eraser" sijasta sinun pitää nyt tutustua työkaluun nimeltä "Background Eraser". Tämä työkalu kohdistaa värin siveltimesi keskelle ja poistaa samanlaiset sävyt kun käytät pyyhintä. Valitse "Background Eraser" klikkaamalla Eraser-kuvaketta ja pitämällä sen painettuna.

2. Nyt näet näkymän yläreunassa olevassa Eraser-työkalupalkissa lisää asetuksia. Valitse työtä varten tarpeeksi suuri pyöreä sivellin, aseta Tolerance-arvoksi noin 25, Sampling-asetukseksi "Continuous" ja Limits-asetukseksi "Find Edges".

3. Koska "Background Eraser" toimii kohdistusristikon keskeltä, voit siirtää kohdistimen mahdollisimman lähelle kohdettasi. Aloita taustan pyyhkiminen klikkaamalla ja vetämällä kohteen ympäriltä. Kuvan pitäisi näyttää hienolta, kunhan kohdistusristikko ei mene reunan yli. Tiedät, että se toimii, kun tausta muuttuu shakkilautakuvioksi.

4. Kun olet saanut valmiiksi pienempien yksityiskohtien pyyhkimisen ja kohteesi on eristetty taustasta, voit vaihtaa isompaan "pyyhinkumiin" ja käsitellä loput taustasta. Voit myös luoda kohteellesi uuden kerroksen Lasso-työkalua käyttäen. Tallenna työsi uutena kuvatiedostona ja käytä sitä sitten tulevissa projekteissasi,!