Kuinka Photoshopiin lisätään fontteja

Fonttien lisääminen Photoshopiin on yhtä helppoa kuin tiedoston lataaminen, ja se lisää olennaisesti luomistyössäsi käytettävissä olevia keinoja. Vaikka tässä Adoben ohjelmassa on valmiiksi paljon fontteja, verkosta löytyy niitä tuhansittain. Niiden avulla voit tehdä suunnitelmistasi tosiaan omanlaisiaan. Alla selitämme, kuinka Windowsin ja OS X:n käyttäjät voivat lisätä fontteja Photoshopiin

Tarvitsetko kuvia projektiisi? Shutterstockin vaikuttavasta yli 70 miljoonan kuvan kokoelmasta voi olla apua! Katso mitä meidän kirjastossamme on tarjolla.

Windows

1. Etsi ensin verkosta fonttikirjastoja katso mitä löytyy. On sadoittain sivustoja, joista voi ladata fontteja ilmaiseksi. Ne ovat hyvä paikka päästä alkuun, kun opettelet asentamaan fontteja tietokoneeseesi. Hae sanoilla "download free fonts" ja tutustu listan muutamaan ensimmäiseen tulokseen.

2. Kun olet löytänyt itseäsi miellyttävän fonttikirjaston, se kannattaa asioiden yksinkertaistamiseksi ladata tietokoneeseesi. Useimmissa tapauksissa fonttitiedostot ovat muotoa .zip, joten zip-tiedostot pitää purkaa ennen fonttien asentamista. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Extract". Etsi sitten fonttitiedostot (Photoshop hyväksyy fontit, joiden tiedostotunniste on .ttf, .otf, .pfm, tai .pbf).

3. Windowsin uudemmissa versioissa fonttien asentaminen ei voisi olla helpompaa. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella fonttitiedostoa ja valitse "Install". Windows kopioi fontin Photoshopiin.

Kuitenkin jos vaihtoehtoa "Install" ei näy, sinun pitää kopioida tiedosto manuaalisesti asianomaiseen kansioon. Klikkaa "Start", valitse "Control Panel" ja sitten "Appearance and Personalization" (XP-version käyttäjät voivat ohittaa tämän vaiheen). Klikkaa "Fonts" ja etsi sitten vaihtoehto "Install New Font" klikkaamalla listaa hiiren kakkospainikkeella. Etsi uudet fontit ja klikkaa OK. Valmis!

OS X

1. Windowsin tapaan Maciinkin löytyy sadoittain ilmaisia fonttipaketteja. Hae sanoilla "download free fonts mac" ja katso mitä löytyy. Ne kannattaa tallentaa Desktopille, josta ne on helppo löytää. Sitten kaikki käynnissä olevat ohjelmat kannattaa sulkea.

2. Kaksoisklikkaa fonttitiedostoa (niiden tiedostotunnus on yleensä .otf tai .ttf). Applen fonttikirja avautuu. Ohjelmasta alhaalta vasemmalta pitäisi löytyä painike "Install Font". Kun klikkaat sitä, Photoshop synkronoituu uusien fonttiesi kanssa automaattisesti.

3. Kuitenkin jos asennat kymmeniä fontteja samalla kertaa, voi olla helpompaa peistata ne manuaalisesti fonttikansioon. Navigoi kirjastossasi olevaan "Fonts"-kansioon ja vedä uudet fontit sinne. Kun käynnistät Photoshopin, niiden pitäisi näkyä.