Kuinka Adobe Auditionissa poistetaan kaiku

Äänitettäessä huomioon otetavia muuttujia on paljon. Joissain huoneissa kaikua on enemmän kuin toisissa. Heijastavat pinnat, kaukana olevat kohteet ja luolamainen tila voivat yhdessä aiheuttaa sekavan kaikuvaikutelman. Tässä suppeassa ohjeessa kerromme, kuinka kaikua voi vähentää Adobe Auditionissa niin, että voit siistiä audiotiedostoja podcasteja, elokuvia ja musiikkikappaleita varten.

Kuinka Adobe Auditionissa poistetaan kaikua
1. Lataa ensin Audition-projektisi ja valitse äänitiedosto, josta pitää poistaa kaikua. Poistaaksesi kamerasi tai lähellä olevan laitteen aiheuttamaa taustamelua valitse aaltomuodon hiljainen segmentti. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella segmenttiä ja valitse "Capture Noise Print". Tämä auttaa Auditionia erottamaan melun pää-äänestä.

2. Poista valittu melu tekemällä näin: "Effects" > "Noise Reduction / Restoration" > "Noise Reduction (process)". Klikkaa "Select Entire File" ja kuuntele, onko taustamelu poistettu. Voit mennä myös Advanced-välilehdelle ja pienentää arvoa "Spectral Decay Rate" korostaaksesi porttiefektiä. Kun olet tyytyväinen muutoksiin, tee niistä pysyviä klikkaamalla "Apply".

3. Valitse seuraavaksi "Effects" > "Amplitude and Compression" > "Dynamics Processing". Tämä lataa pakkauksen kaltaisen efektin, jota voit käyttää koko aaltomuodon muotoiluun. Oletuksena pitäisi näkyä vinoviiva, joka ulottuu Dynamics Processing -näytön reunasta reunaan. Jos vedät tätä viivaa vähän niin, että se käyristyy oletuspolun alle, se alkaa vaikuttaa kaikuun. Kokeile tämän viivan asennolla ja A/B-testaa sitä alkuperäisen äänen kanssa, kunnes tulos on tyydyttävä.

4. Kun olet tyytyväinen Dynamics Processing -tasoon, että valittuna on koko aaltomuoto, ja ota tehoste sitten käyttöön klikkaamalla OK. Se pienentää äänen amplitudia (toisin sanoen voimakkuutta), joten voit palauttaa äänen entiselleen valitsemalla "Effects" > "Amplitude and Compression" > "Normalize".

5. Lopuksi haluamme ehkä poistaa joitakin kaiun aiheuttamia häiritseviä taajuuksia. Valitse "Effects" > "Filter and EQ" > "Parametric Equalizer". Oletuksena käytettävissä on 7 päätaajuuskaistaa sekä erityiset ali- ja ylipäästökaistat. Tarvitsemme vain muutamia kaistoja siistiäksemme nuo häiritsevät keskitaajuudet

Aloita tehostamalla kaistaa (ja sen Q-arvoa) ja liiku sitten hitaasti taajuusspektrin yli kunnes kuulet räikeän äänen. Vaimenna kaistaa sitten alle nollan desibelin niin, että karkeus leikkautuu pois.