Voinko käyttää vektorikuvia, jos minulla ei ole vektorkuvaeditoria?

Vektorikuvia voi muokata ja skaalata mihin tahansa kokoon Adobe Illustratorilla tai muulla vektorikuvaohjelmalla ilman että niiden tarkkuus huononee. Adobe Illustrator on standardiohjelma EPS-vektoritiedostojen avamiseen ja editointiin. Jos haluat käyttää Shutterstockin EPS-vektorikuvia, mutta niitä ei tarvitse muokata eikä skaalata, voit joko tallentaa ne JPEG-muodossa sivustolta tai avata EPS-tiedostot JPEG-kuvina Photoshopissa. Näin se tehdään:

EPS-tieidoston avaaminen Photoshopissa

• Lataa EPS-tiedosto tietokoneeseesi

• Avaa Photoshop, valitse Tiedosto > Avaa, ja valitse lataamasi EPS-tiedosto

• Valitse mitat ja resoluutio. Tulostusta varten resoluution pitäisi olla vähintään 300 pikseliä/tuuma

• Valitse CMYK tulostusta varten tai RGB internetiä tai televisiota varten

• Valitse Constrain Proportions / Säilytä kuvasuhde, jotta kuvan korkeuden ja leveyden välinen suhde säilyisi, ja napsauta OK.

Esimerkki
Esimerkiksi EPS-vektorikuvan alkuperäinen koko voi olla 4" x 4", mutta voit tarvita sen isompana. Voit avata tiedoston Photoshopissa ja muuttaa sen kooksi 45" x 45" resoluutiolla 300 pikseliä/tuuma. Kun napsautat "OK" vektorikuvan koko muuttuu, ja voi tallentaa sen JPEG-kuvana. Nyt sinulla on isompi kuva, jonka laatu ei ole huonontunut yhtään.

Nämä vaiheet voivat olla vähän erilaisia Adobe Photoshop -ohjelman eri versioilla. Lisäohjeita kuvien käsitelystä Photoshopilla löytyy Adoben ohjesivuilta.