Vektoritiedostojen avaaminen Mac-tietokoneessa

Kun avaat vektori-/EPS-tiedostoja Apple-tietokoneessa, voit havaita, että tiedosto avautuu Applen esikatseluohjelmassa. Tämä johtuu siitä, että esikatselu (Preview) on asetettu vektori-/EPS-tiedostojen avaamisen oletussovellukseksi.

Vektori-/EPS-tiedostojen avaaminen
Preview Esikatselu (Preview) voi avata tiedoston vain katseltavaksi niin, ettei sitä voi muokata. Jos haluat muokata tiedostoa, avaa Adobe Illustrator, valitse "Avaa" ("Open") ja etsi EPS-tiedosto. Tiedosto avautuu Illustratorissa ja voit muokata sitä.

Illustratorin asettaminen vektori-/EPS-tiedostojen oletusohjelmaksi
Illustrator asetetaan vektori-/EPS-tiedostojen oletusohjelmaksi valitsemalla EPS-tiedosto ja joko napsauttamalla hiiren kakkospainiketta ja valitsemalla "Get Info" tai painamalla Command+I. Valitse ruudusta "Get Info" kohta "Open With" ja valitse listalta Adobe Illustrator. Jos sitä ei mainita listalla, valitse kohta "Other" ja selaa Illustratorin sovellustiedoston sijaintipaikkaan.

Voit tehdä tämän muutoksen vain kyseiselle tiedostolle, tai voit saada kaikki vektori-/EPS-tiedostot avautumaan Illustratorissa napsauttamalla "Change All".