Omien kuvien muokkaaminen Shutterstock Editorilla

Shutterstock Editorissa on runsaasti muokkaustyökaluja, joilla voit muokata Shutterstockista löytämiäsi hienoja kuvia — mutta tiesitkö, että voit muokata sillä myös omia kuviasi?

Päästäksesi alkuun lataa kuva tietokoneeltasi tai omalta Shutterstock-tililtäsi. Kuva näkyy sovellusnäkymässä vasemmalla olevassa hakuvalikossa. Kun valitset kuvan jota haluat käyttää editorissa, se ilmestyy kankaalle objektina.

Oikean paikan etsiminen
Kun uusi kuvasi on kankaalla, voit siirrellä sitä työkaluohjelmassa. Kokeile eri sijainteja klikkaamalla kuvaa, pitämällä hiiren kakkospainikkeen painettuna ja siirtämällä kuvaa kankaalla. Voit kääntää kuvan vaaka- tai pystysuunnassa työkaluohjelman ylävalikossa olevalla Käännä-työkalulla.

Kuva on myös helppo skaalata tarttumalla kohdistimella aktiivisen objektikehyksen nurkkaan. Aktivoi objektikehys objektia klikkaamalla ja vedä nurkkiin ilmestyvistä ympyröistä. Objektikehyksen alareunassa olevaa pyörityspainiketta vetämällä voit kallistaa kuvan mihin tahansa kulmaan.

Kuvan ulkonäön muuttaminen
Suodattimen käyttö on helppo ja nopea tapa muuttaa kuvasi ulkonäköä. Löydät suuren valikoiman käyttövalmiita suodattimia klikkaamalla valikkopalkin kahta limittäistä ympyrää. Klikkaa näitä valmiita suodattimia, niin näet, kuinka ne muuttavat kuvasi ulkonäköä:

• Volframi: Lisää kuvan valoisuutta

• Sinkki: Lisää syvyyttä, selkeyttä ja vähän lämpöä varjoihin ja tummiin sävyihin

• Argon: Antaa koko kuvalle unenomaista sinisyyttä

• Titaani: Korostaa varjoja ja tummia alueita lisäten kontrastia

• Nikkeli: Korostaa punaisia ja keltaisia antaen kuvalle hehkua ja lämpöä

Kaikkia asetuksia voi hienosäätää käsin. Voit luoda myös omia suodatinasetuksiasi muuttamalla arvoja Lisävalinnat-valikossa. Voit jopa tallentaa uudet arvot Shutterstock-tilillesi. Silloin sinun ei tarvitse muistella, kuinka sait kuvan näyttämään juuri siltä miltä se näyttää.

Kuvan muodon muuttaminen
Neljäs valikkopainike vasemmalta on liminurkkainen neliö. Tällä painikkeella voit muuttaa kuvan muodon. Painiketta klikkaamalla näet eri vaihtoehdot. Tämä painike on mainio keino luoda "valokuvakehysvaikutelma", jota voi tehostaa lisäelementeillä ja muilla kuvilla. Useat lähellä toisiaan olevat pyöreät kuvat näyttävät kuplapilveltä tai joulukoristeilta. Näiden muotojen avulla avautuu monia mielenkiintoisia ja luovia mahdollisuuksia.

Peittävyyden (opasiteetin) säätäminen
Kuvan peittävyyden säätäminen on sekin mainio keino parantaa kuvan ulkonäköä. Tämä tehdään pienellä shakkilautapainikkeella. Peittävyys tarkoittaa sitä, kuinka läpinäkyvä kuva on. 100 prosentin peittävyys tarkoittaa, ettei kuva ole ollenkaan läpinäkyvä. 50 prosentin peittävyys tarkoittaa, että kuva on puoliksi läpinäkyvä. Säätö on helppo tehdä liukupainikkeella.

Try these and other tools on your very own images to see just how versatile Shutterstock Editor really is.