Lue kuinka Shutterstock Editorissa kuvat, muodot ja teksti kohdistetaan tarkasti

Oletko joskus nähnyt kuvan, joka on melkein Pinterestin arvoinen, mutta ei kuitenkaan ihan? Miten sitten some-palvelu, joka näytti vähän tasapainottamalta? Todennäköisesti tunne että jokin noissa kuvissa ei ollut oikein johtui symmetrian puutteesta tai siitä että joku niiden elementti ei ollut ihan kohdallaan. Vaikka kokenut suunnittelija näkee visuaalisten elementtien epätasapainon, paras tapa varmistaa tarkka kohdistus on käyttää projektin suunnittelussa Shutterstock Editorin tapaista graafisen suunnittelun työkalua.

Kohdista kankaalle
Kun olet lisännyt kuvaasi taustakuvan, joitain muotoja ja vähän tekstiä, haluat ehkä kokeilla pienin muutoksin, mikä näyttää hyvältä. Kuvan elementtejä (objekteja) on helppo siirrellä kankaalla painikkeella "Jaa kohteet" (yksi pystyviiva ja kaksi vaakaviivaa), joka on työpöydän yläreunassa olevalla objektityökalurivillä. Valitse ensin objekti ja klikkaa sitten Jaa kohteet -painiketta. Avautuu valikko, josta voit siirtää objektia vasemmalle tai oikealle tai ylös tai alas tai keskittää sen vaaka- tai pystysuunnassa. Jos keskität objektin sekä vaaka- että pystysuunnassa, se siirtyy kankaan keskelle.

Kohdistus toisen objektin kanssa
Haluatko keskittää tekstin kuvioon, mutta et halua keskittää kuviota kankaalle? Siihenkin on keino. Valitse ensin kuvio ja teksti klikkaamalla, ja vedä valintaruutu kummankin objektin ympärille. Etsi sitten taas painike "Jaa kohteet". Kun nyt klikkaat keskitystä vaaka- ja pystysuunnassa, valitut objektit keskittyvät toisensa suhteen, mutta eivät kankaan suhteen. Kaksi objektia ovat edelleen valittuina. Nyt voit vetää ne uuteen paikkaan kankaalla, ja ne pystyvät toisiinsa kohdistettuina.

Useiden objektien manipulointi kerralla
Voit käyttää myös monivalintaa pyörittääksesi tai skaalataksesi useita objekteja niin, että niiden asemat toistensa suhteen pysyvät. Voit esimerkiksi valita kaksi objektia ja sitten skaalata niitä niin, että kummankin koko muuttuu samassa suhteessa. Tämä on myös helppo keino saada useiden objektien värit täsmäämään.

Objektin lukitseminen paikoilleen
Entäpä jos haluat kohdistaa tietyn objektin määrätyllä tavalla (keskitettynä tai ei keskitettynä) ja sitten siirrellä suunnitelmasi muita elementtejä? Voit varmistaa, ettet vahingossa valitse ja siirrä tai skaalaa objektia, johon olet jo tyytyväinen, voit valita sen ja sitten klikata lukkopainiketta. Näin voit lukita elementin paikoilleen, ja jos haluat myöhemmin siirtää sitä, voit vapauttaa lukituksen.

Ala suunnitella
Paras tapa oppia kuvaeditorin toimintoja on kokeilla. Kokeille edellä kuvattuja keinoja ja kehitä Shutterstockin suunnittelutyökalulla hienoja graafisia luomuksia. Kokeile meidän ilmaisia mallejamme ja some-asetuksiamme, ja tutki meidän valtavaa hienojen kuvien kokoelmaamme. Muista, että voit kokeilla kuviamme editorissa niin paljon kuin haluat ennen kuin hankit lisenssit, tai voit myös käyttää omia kuviasi.