Kuinka Shutterstock Editorissa käytetään muotoja

Shutterstockissa on tarjolla valtava määrä hienoja kuvia – mutta tiesitkö, että Shutterstockilla on myös graafisen suunnittelun työkalu, jolla voi luoda hienoja asetteluja? Yksi sen monista työkaluista on mahdollisuus lisätä projektiin muotoja.

Näytön vasemman reunan kangastyökalupalkissa on Muodot-painike, jonka tunnistaa ympyrästä ja sen päällä osittain olevasta kolmiosta. Valitse joku monista ilmaisista vaihtoehdoista: niitä ovat ympyrät, neliöt, nuolet ja jopa tähdet. Valitse kuvio valkoisena, harmaana tai pelkkänä ääriviivana. Sitten voit korjailla muotoa haluamallasi tavalla jollain kuvaeditorin monista työkaluista.

• Sijoittaminen: Valitse muoto hiiren kakkospainikkeella ja vedä se haluamaasi paikkaan. Kohdista objektityökalupalkin keskellä olevalla painikkeella "Jaa kohteet" valintasi kankaalla vasemmalle, oikealle, ylös tai alas. Voit myös vetää kohteen osittain kankaan ulkopuolelle kallistaa sitä valitun objektin alla olevalla ympyränuolella. Klikkaa vaihtonäppäintä painaen ja vedä useita objekteja kohdistaaksesi tekstin tiettyyn muotoon tai manipuloidaksesi niitä yhtä aikaa.

• Koko: Valitse muoto ja vedä neliön keskeltä muuttaaksesi leveyden tai korkeuden. Vedä nurkasta ulospäin suurentaaksesi tai pienentääksesi objektia niin, että sen suhteet eivät muutu.

• Väri: Avaa objektityökalupalkin ensimmäistä painiketta painamalla valikko, josta näet värit, joilla voit täyttää muodon. Valitse valmis väri tai luo omasi Mukautettu-välilehden kautta.

• Ääriviiva: Objektityökalun toisella painikkeella voit valita muodon ääriviivalle valmiin tai mukautetun värin. Voit valita myös ääriviivan tyylin ja paksuuden.

• Varjo: Lisää muotoon varjo klikkaamalla kolatta painiketta vasemmalta. Voit muuttaa varjon pehmeyttä, vaakapoikkeamaa ja pystypoikkeamaa. Voit myös valita varjon värin sekä värin voimakkuuden ja sävyn.

• Peittävyys: Peittävyyttä (eli opasiteettia eli läpinäkyvyyttä) voidaan muuttaa neljännellä painikkeella vasemmalta. Peittävyys pienenee, kun vedät pistettä vasemmalle ja suurenee, kun siirrät sitä oikealle. Onko sinulla taustana Shutterstock-kuva? Tämä on paras tapa käyttää muotoa sen päällä niin, että kuva näkyy vielä jonkin verran sen alta.

• Kääntö: Objektityökalupalkin kuudennella painikkeella vasemmalta ("Käännä...") voit kääntää muodon ja kaikki manipulaatiot pysty- tai vaakasuunnassa yhdellä klikkauksella.

• Kerros: Neljännellä painikkeella oikealta ("Siirrä eteenpäin...") voit asettaa muodon päällimmäiseksi kerrokseksi tai asettaa sen kankaan muiden kerrosten alle, vaikka se pysyy aina näkyvissä taustan päällä.

• Lukitus: Voit lukita kankaan ja kaikki sen kerrokset painikkeella "Lukitse", joka on objektityökalupalkin kolmas painike oikealta. Silloin voit lisätä elementtejä kuvaeditorilla aikaisempaa työtäsi rikkomatta.

• Kopiointi: Toinen painike oikealta on nimeltään "Toista". Sen avulla voit tehdä muodosta kaikkine manipulointeineen kopion.

Siinä se. Näin helppoa se on! Ala käyttää Shutterstock Editoria jo tänään ja näe, kuinka se voi auttaa sinua kehittelemään mahtavia suunnitelmia.