Kuinka Illustratorissa tehdään pisteviiva

Adobe Illustratorissa katkoviiva on oletuksena suorakulmio, mikä ei välttämättä tarjoa sitä joustavuutta tai tyyliä, jota projektissasi tarvitset. Onneksi Illustratorin Stroke-paletissa on paljon asetuksia, joilla voit säätää viivamuotoja ja -kokoja.

Tarvitsetko editoitavia vektorikuvia? Shutterstockilla on niitä miljoonittain.
Kokoelmamme odottaa sinua, ala tutkia sitä jo nyt.

Neliömäisen pisteviivan luominen

1. Valitse viiva: Avaa ensin Stroke Palette klikkaamalla kohtaa Window ja sitten Stroke  valikkopalkin kautta. Avautuu pieni ruutu, jossa on paljon vaihtoehtoja. Piirrä seuraavaksi pisteviiva, josta haluat tehdä neliön. Jos olet jo piirtänyt viivan, klikkaa sitä jatkomuokkausta varten.
  2. Säädä Dash- ja Gap-arvot: Suorakulmioviivalla on suurempi Dash-arvo, ,mikä edustaa kunkin viivan pituutta. Gap-arvo puolestaan tarkoittaa viivojen välistä tyhjää tilaa. Neliöpisteviivalle aseta Dash- ja Gap-arvoiksi 2 pt. Jos haluat viivojen välille enemmän tyhjää, suurenna Gap-arvoa. Ennen kuin tallennat muutokset, varmista, että Dash- ja Weight-arvot ovat samat.

Pyöreän pisteviivan luominen

1. Valitse viiva: Avaa Stroke Palette samasta valikosta. Klikkaa sitten viivaa, jonka haluat muuttaa pistemäiseksi.
  2. Säädä arvot: Tässä on konsti, jolla saat aikaan täyden pyöreyden. Ensin sinun pitää klikata Weight-asetuksen vieressä olevaa Round Cap -kuvaketta. Seuraavaksi muuta Dash-arvoksi 0 pt. Jos Weight-arvo on 5 pt, syötä kaksi kertaa suurempi Gap-arvo (ts. 10 pt). Kokeile eri Weight ja Gap-arvoilla, kunnes löydät ihanteellisen koon.
  3. Suorita lisäsäädöt: Vaihtaaksesi pisteviivan värin valitse kohde ja sitten valikosta kohta "Flatten Transparency". Viivasi laajenevat. Täältä voit täyttää pisteet millä tahansa haluamallasi värillä tai kuviolla.

Kustomoidun (mukautetun, räätälöidyn) pisteviivan luominen

1. Tee muoto: Luo ensin ellipsityökalulla — tai millä tahansa piirtotyökalulla —  muoto, jonka haluat nähdä pisteviivana. Ehkä se on soikio, vinoneliö tai suunnikas. Ole niin luova ja eksentrinen kuin haluat.
  2. Siirrä se Brushes-palettiin: Avaa ensin Brushes-paletti klikkaamalla Window ja sitten Brushes valikkopalkin kautta (tai painamalla F5). Vedä uusi muotosi ikkunaan. Illustrator avaa uuden tekstiruudun kysyäkseen, minkälaisen siveltimen haluat luoda. Valitse “Scatter Brush” ja paina OK.
  3. Säädä sivellinasetukset: Kun valitset Scatter Brush, avautuu toinen ruutu. Siinä voit antaa nimen uudelle siveltimellesi, muuttaa koon ja välistyksen ja jopa satunnaistaa viivakuvion . Kun olet kokeillut muutamilla asetuksilla, tallenna ne ja sivellin painamalla OK. Jos et ole tyytyväinen johonkin parametriin, tähän ikkunaan on helppo palata myöhemmin.
  4. Valitse uusi sivellin (New Brush): Lopuksi suunnittele uusi polku Line Segment -työkalulla. Varmista, että viiva on valittu, että Stroke on aktivoitu työkalupaletissa ja valitse sitten uusi sivelin sivellinpaletista. Ihme tapahtuu: kustomoimasi pisteviiva ilmestyy valitulle polulle.