Kuinka Illustratorissa tehdään kaarevaa tekstiä

Kun Illustratorissa tekstiä syötetään polulle, sanat seuraavat tyypillisesti rivin reunaa. Kun käytät Type-työkalua, teksti seuraa peruslinjaa. Kun valinta on Vertical Type, kaikki merkit ovat pystyssä. Käytitpä mitä työkalua tahansa, on helppo kirjoittaa polkua pitkin kaartuvaa tekstiä. Lisäksi tekstin tehosteita ja välistystä voi muuttaa.

Tarvitsetko editoitavia vektorikuvia? Shutterstockilla on niitä miljoonittain.
Kokoelmamme odottaa sinua, ala tutkia sitä jo nyt.

Tekstin asettaminen kaartuvalle polulle

1. Valitse tekstin tyyli: Useimmissa tapauksissa haluat tekstin seuraavan polkua  sen sijaan että se törröttäisi pystyssä. Jos näin on, valitse työkalu Type/Type On A Path.
  2. Valitse polku: Klikkaa polkua, jota haluat tekstin seuraavan. Kun olet kirjoittanut tekstisi, klikkaa valintatyökalua (mustaa nuolta) ja jatka uuden kohteen säätämistä.
  3. Tee säätöjä: Kun valintatyökalu on aktivoitu, voit siirtää ankkuripisteitä ja pidentää polkuja, mikäli tekstisi ei mahdu. Jos käytät suljettua polkua, voit myös laajentaa tai kutistaa koko muotoa.

Teksti siirtäminen/kääntäminen (Moving/Flipping)

1. Valitse polku: Klikkaa ensin tekstiä, jonka haluat siirtää. Polun kumpaankin päähän ilmestyy sulkumerkit ja sen keskelle keskisulkumerkki.
  2. Siirrä teksti: Klikkaa keskisulkumerkkiä ja vedä sitä polkua pitkin jompaankumpaan suuntaan. Tekstisi pitäisi seurata sulkumerkkiä ja pysyä keskitettynä. Varmista, ettei teksti käänny toiselle puolelle, pitämällä painettuna Command (Mac) tai Ctrl (Windows).
  3. Käännä teksti: Polun keskisulkumerkki osoittaa suuntaan, johon tekstisi tulee olemaan. Kääntääksesi sen ympäri vedä sulkumerkki toiselle puolelle.

Tekstin välistyksen muuttaminen

1. Avaa polun vaihtoehdot: Joskus polut, joissa on äärimmäisiä kaarteita levittävät tekstiä epämiellyttävällä tavalla, joten sinun pitää säätää välistystä. Avaa ensin polkuvaihtoehtoikkuna klikkaamalla Type, sitten Type On A Path ja lopuksi Type On A Path Options.
  2. Säädä välistys: Syötä uusi välistysarvo ja katso kuinka teksti muuttuu. Mitä suurempi arvo, sitä vähemmän asiaankuulumatonta tilaa merkkien välissä kaarella.

Tehosteiden käyttäminen

1. Valitse teksti: Polkutyypin tehosteita ei ole tarkoitettu fonttien tai värien muuttamiseen vaan siellä jo olevien merkkien suunnan ja leveyden säätämiseen. Ota tehostevaihtoehdot esiin klikkaamalla tekstiä jota haluat muokata ja valitse sitten Type On a Path Type-välilehdeltä.
  2. Valitse tehoste: Tästä alivalikosta voit valita viidestä eri tehosteesta— Rainbow, Skew, 3D Ribbon, Stair Step ja Gravity.
  • Rainbow: Kaarra teksti tarkasti polkua pitkin.
  • Skew: Jotkut merkit törröttävät ulos kulmassa riippuen siitä, missä ne ovat kaarevalla polulla.
  • 3D Ribbon: Kuin Rainbow, mutta kaarevan polun kaltevuus säätää tekstiä saman verran.
  • Stair Step: Kaarella teksti on suorassa, mutta yksittäiset merkit porrastuvat porraskuilun tapaan.
  • Gravity: Äärimmäisen kaarevat polut saavat tekstin näyttämään siltä kuin se putoaisi.