Kuinka Editor-töissä käytetään väriä

Shutterstock on jo kauan tarjonnut suunnittelijoille -- sekä harrastelijoille että ammattilaisille – valtavasti maailmanluokan kuvia, joita he voivat käyttää luomuksissaan. Mutta tiesitkö, että Shutterstockilla on myös kuvaeditori, joka paitsi auttaa lisäämään asetteluun kirkkaita, dynaamisia valokuvia myös antaa mahdollisuuden lisätä värejä, jotka tekevät kuvasta raikkaamman ja kiinnostavamman?

Tällä graafisen suunnittelun työkalulla voit asetella monia värejä kankaalle. Mikäli haluat lisätä väriä taustaan, muotoihin tai tekstiin, Shutterstock Editor hoitaa asian muutamalla klikkauksella. Tässä kerromme nopeasti, kuinka voit käyttää väriä Editor-luomuksessasi.

Tausta
Jos haluat taustasta yksivärisen, Shutterstock Editorin työkalulla asia hoituu helposti. Siirrä kohdistin näkymän vasempaan reunaan kangastyökalupalkin päälle ylhäältä laskettuna neljättä painiketta. Painike on neliö, jonka sisällä on vinoviivoja. Sitä klikattaessa avautuu valikkopaneeli, jossa on ylhäällä välilehti "Väri". Kun klikkaat sitä, avautuu värien rivejä, joista voit valita.

Etkö näe haluamaasi väriä? Lisää vaihtoehtoja saat klikkaamalla alhaalla vasemmalla olevaa plus-merkkiä. Tämä avaa paneelin, jossa ovat kaikki kuvaeditorissa käytettävissä olevat värit niin, että yhdessä ruudussa siirrytään pehmeästi väristä toiseen. Klikkaa sävyä, josta pidät. Jos tiedät internet-värikoodin voit kirjoittaa sen alla olevaan kenttään. Jos haluat kankaalla jo olevan värin, klikkaa alhaalla oikealla olevaa pipettiä, siirrä se haluamasi värin päälle ja klikkaa vielä kerran. Taustaväri muuttuu saman tien klikatuksi väriksi.

Muodot
Kun olet valinnut muodon ja siirtänyt sen kankaalle, näkymän yläreunaan ilmestyy objektityökalupalkki. Kun klikkaat ensimmäistä painiketta, umpinaista ympyrää, avautuu värivalikko. Klikkaa haluamaasi väriä, ja muoto täytyy sillä. Kun klikkaat välilehteä "Mukautettu", näet kaikkien värien kaikki sävyt. Tässäkin on ruutu, johon voit kirjoittaa internet-värikoodin, ja pipetti, jolla voit poimia värin kankaalta. Kuvaeditorissa voi muuttaa värin läpinäkyvyyttä klikkaamalla neljättä painiketta vasemmalta ja valitsemalla haluamasi läpinäkyvyyden eli peittävyyden (opasiteetin).

Teksti
Muuta tekstin väri valitsemalla kerroksen. Näkymän yläreunaan ilmestyy tekstityökalupalkki. Keskellä on painike, jossa on musta ympyrä. Sitä klikkaamalla avataan värivalikko, jossa ovat valmiit ja mukautetut värit. Nytkin voit kirjoittaa internet-värikoodin tai käyttää pipettityökalua. Kun valitset haluamasi värin, teksti muuttuu heti sen väriseksi. Värivalikko jää näkyviin, joten voit helposti kokeilla eri värejä.

Suunnittelitpa mitä hyvänsä, pidä aina mielessäsi, että väri on tärkeä luomistyökalu. Kokeile Shutterstock Editoria nähdäksesi, millä kaikilla tavoilla se voi auttaa sinua luovassa työssäsi.