EPS-vektorikuvien muokkaaminen

Tässä on muutamia vinkkejä vektoritiedostojen muokkaamisen helpottamiseksi:

Leikepolut:

Leikepolut ovat käytettävissä joissakin, mutta ei kaikissa vektorikuvissa. Useimmissa tapauksissa kuvan kuvaus esikatselukuvan yläpuolella ilmaisee, mikäli leikepolku on käytettävissä.

Leikepolkujen käyttöönotto: Napsauta taidetaululla olevaa grafiikkaa, napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella, ja näet tekstin, "Ota käyttöön leikemaski."

Väritilan vaihtaminen: Siirry kohtaan Tiedosto > Asiakirjan väritila, ja valitse CMYK-väri tai RGB-väri.

Värin vaihtaminen: Siirry kohtaan Ikkuna > Väri näyttääksesi väripaletin. Napsauta sitten valintatyökalulla elementtiä ja valitse paletista eri värejä.

Kerrosten näyttäminen: Jos avaat vektoritiedoston Adobe Illustratorilla etkä näe kerroksia, siirry Kerros-ikkunaan ja avaa kaikki "lukitut" kerrokset.

Kohteiden poistaminen ryhmästä: Jos et voi muokata kohdetta muokkaamatta samalla muita kohteita, nämä kohteet todennäköisesti ryhmitelty. Käytä valintatyökalua, napsauta kohdetta ja napsauta oikealla painikkeella tai Ctrl-painikkeella Kohde/Ryhmitä tai Pura ryhmitys

Saat lisäapua vektoreiden käytöstä Adobe Illustrator -tukisivulta.