Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Προβολή των όρων χρήσης μας

Η παρούσα μετάφραση παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί νομικά δεσμευτικό έγγραφο. Ανατρέξτε στους πρωτότυπους όρους στην αγγλική γλώσσα.

  1. Συλλογή Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα
  2. Ενημέρωση των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα και των Προτιμήσεων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  3. Πώς χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα σας
  4. Νομική Βάση για την Επεξεργασία
  5. Κοινοποίηση Πληροφοριών με Παρόχους Υπηρεσιών/Πράκτορες
  6. Διατήρηση Δεδομένων και Φορητότητα Δεδομένων
  7. Οι επιλογές σας (Επιλογή Εξαίρεσης)
  8. Προστασία των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα
  9. Τεχνολογίες Cookie και παρακολούθησης
  10. Τροποποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  11. Εξάλειψη των Διακρίσεων
  12. Σύνδεσμοι για ιστότοπους τρίτων μερών
  13. Widget Κοινωνικής Δικτύωσης
  14. Μεμονωμένη Σύνδεση
  15. Μηνύματα Email Προγράμματος Συστάσεων
  16. Παιδιά
  17. Οντότητες που συλλέγουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα
  18. Παράπονα σχετικά με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Τελευταία ενημέρωση στις 15 Μαρτίου 2021.

Αυτή η Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει με ποιον τρόπο η Shutterstock διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα και σέβεται το απόρρητό σας. Αυτή η πολιτική ενδέχεται να τροποποιείται κατά καιρούς. Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες και τους χρήστες των ιστότοπών μας να διαβάζουν τακτικά την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας.

Το σύνολο των «Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα» (οι οποίες ορίζονται ως οιεσδήποτε πληροφορίες που ταυτοποιούν ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταυτοποίηση, επικοινωνία ή εντοπισμό του προσώπου που αφορούν) τις οποίες συλλέγουμε και διατηρούμε θα υπόκεινται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως τροποποιείται κατά καιρούς. Για ενημέρωση των πληροφοριών και των προτιμήσεών σας, ανατρέξτε στην ενότητα με τίτλο «Ενημέρωση των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα και των Προτιμήσεων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Η Shutterstock αποτελείται από διάφορες νομικές οντότητες. Αυτή η ειδοποίηση για την προστασία προσωπικών δεδομένων εκδίδεται για λογαριασμό του ομίλου εταιρειών Shutterstock. Όταν αναφερόμαστε στη «Shutterstock», «εμάς», «εμείς» ή «δικός/ή/ό μας» σε αυτή την ειδοποίηση για την προστασία προσωπικών δεδομένων, εννοούμε την οντότητα της Shutterstock που ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας ή εκτελών την επεξεργασία των πληροφοριών σας, όπως επεξηγείται με περισσότερες λεπτομέρειες στην ενότητα «Οντότητες που συλλέγουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα», παρακάτω.

Συλλογή Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα

Ως επισκέπτης στον Ιστότοπο, μπορείτε να επιδοθείτε σε πολλές δραστηριότητες χωρίς να παρέχετε Προσωπικά Στοιχεία.

Ωστόσο, όταν κάνετε εγγραφή για χρήση ενός ιστότοπου της Shutterstock και παραγγείλετε προϊόντα ή υπηρεσίες ως συνδρομητής της Shutterstock προκειμένου να παρέχουμε υπηρεσίες σε εσάς, ενδέχεται να συλλέξουμε από εσάς τις ακόλουθες Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα:

  • Πληροφορίες επικοινωνίας όπως το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός τηλεφώνου και φαξ, η διεύθυνση αλληλογραφίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και
  • Στοιχεία χρέωσης όπως ο αριθμός και η ημερομηνία λήξης, ο τύπος και η διεύθυνση χρέωσης της πιστωτικής κάρτας σας,
  • Δημογραφικά δεδομένα, όπως ο τίτλος θέσης εργασίας, η περιγραφή θέσης εργασίας και η επωνυμία και ο τύπος της εταιρείας σας και
  • Δεδομένα προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης, στοιχείων σχετικά με τις αγορές σας και το Περιεχόμενο που σας έχει εκχωρηθεί με άδεια χρήσης από εμάς.

Εάν υποβάλετε περιεχόμενο στη Shutterstock για χορήγηση άδειας χρήσης, μπορεί να σας ζητηθεί να παρέχετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Πληροφορίες επικοινωνίας όπως το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση κύριας κατοικίας και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Πληροφορίες πληρωμής και συνεργάτη, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της μεθόδου πληρωμής, του email πληρωμής, του επιθυμητού ονόματος προβολής, των στοιχείων εστίασης περιεχομένου, του εξοπλισμού κάμερας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο των δεξιοτήτων σας και της δημιουργικής διαδικασίας.

Ανάλογα με τη δραστηριότητα, ορισμένες από τις πληροφορίες που σας ζητούμε να παρέχετε ορίζονται ως υποχρεωτικές και ορισμένες ως εκούσιες. Εάν δεν παρέχετε τις υποχρεωτικές πληροφορίες αναφορικά με κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να επιδοθείτε στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Όπως ισχύει με τους περισσότερους ιστότοπους, όταν χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο, η Shutterstock ή υπεργολάβοι επεξεργασίας που έχουν συμβόλαιο με τη Shutterstock ενδέχεται επίσης να συλλέγουν ορισμένες τεχνικές πληροφορίες και πληροφορίες δρομολόγησης σχετικά με τον υπολογιστή σας, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκ μέρους σας χρήση του Ιστότοπου και των υπηρεσιών του. Για παράδειγμα, ενδέχεται να τηρούμε μητρώο καταγραφής των περιβαλλοντικών μεταβλητών, όπως ο τύπος του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα, η ταχύτητα της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας (CPU) και η διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου (Internet Protocol, IP) του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιούμε αυτές τις περιβαλλοντικές μεταβλητές για τη διευκόλυνση και την παρακολούθηση της εκ μέρους σας χρήσης του Ιστότοπου και των υπηρεσιών του. Η Shutterstock χρησιμοποιεί επίσης αυτού του είδους τις περιβαλλοντικές μεταβλητές για τη μέτρηση των μοτίβων κυκλοφορίας στον Ιστότοπο. Για καλύτερη κατανόηση των αναγκών των επισκεπτών μας στον Ιστότοπο, ενδέχεται κατά καιρούς να αντιστοιχίζουμε αυτές τις πληροφορίες με τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα σας.

Προκειμένου να μειωθούν τα σφάλματα στη βάση δεδομένων μας, να ελέγχουμε την ταυτότητα των χρηστών μας και να αποτρέπουμε την κακή χρήση του συστήματός μας, ενδέχεται κατά καιρούς να συμπληρώνουμε τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα που υποβάλλετε σε εμάς με τις πληροφορίες από πηγές τρίτων μερών. Για παράδειγμα, ενδέχεται να συμπληρώνουμε τα στοιχεία επικοινωνία σας με στοιχεία διεύθυνσης που παρέχονται από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των Η.Π.Α., προκειμένου να επαληθεύουμε τα στοιχεία σας και να αποτρέπουμε την καταγραφή λαθών στη βάση δεδομένων μας. Ενδέχεται να συμπληρώνουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε απευθείας από εσάς με πληροφορίες που υπάρχουν αποθηκευμένες σε βάσεις δεδομένων τρίτων μερών, όπως δημογραφικά στοιχεία ή εταιρικά στοιχεία, προκειμένου να αυξάνουμε τις πιθανότητες τυχόν υλικό προώθησης που σας στέλνουμε να είναι σχετικό με εσάς και να σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα τυχών τρίτων μερών υπεργολάβων επεξεργασίας που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία πληροφοριών εδώ.

Όταν κάνετε λήψη και χρησιμοποιείτε τις Εφαρμογές ή τις Υπηρεσίες για Κινητές Συσκευές, συλλέγουμε αυτομάτως πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιείτε και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Δεν ζητούμε, δεν προσπελάζουμε και δεν παρακολουθούμε πληροφορίες που αφορούν την τοποθεσία όπου βρίσκεστε από την κινητή συσκευή σας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη λήψη ή τη χρήση των Εφαρμογών ή των Υπηρεσιών για Κινητές Συσκευές.

Ενημέρωση των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα και των Προτιμήσεων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Κατόπιν αιτήματος, η Shutterstock θα σας παρέχει πληροφορίες σχετικά και πρόσβαση στις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα σας που επεξεργαζόμαστε. Για να υποβάλλετε αίτημα για αυτές τις πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση privacy@shutterstock.com.

Έχετε το δικαίωμα να προσπελάσετε και να διορθώσετε ή να διαγράψετε τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς και τις προτιμήσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων σας οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, «Ο λογαριασμός μου», όπου έχετε δυνατότητα προβολής και αλλαγής των περισσότερων από τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα σας, αμέσως. Εάν επιθυμείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας ή να ζητήσετε να μη χρησιμοποιούμε πλέον τις πληροφορίες σας για να σας παρέχουμε υπηρεσίες, μπορείτε να το κάνετε με μια επίσκεψη στον σύνδεσμο «Οι προτιμήσεις του λογαριασμού μου» στον ιστότοπο και ακολουθώντας τις οδηγίες της ενότητας «Διαγραφή του λογαριασμού μου». Εάν είστε συνεργάτης, μπορείτε να αλλάξετε το προφίλ σας εδώ. Για λόγους ασφάλειας, ορισμένες Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα μπορούν να τροποποιηθούν μόνο με επικοινωνία με το τμήμα υποστήριξης. Θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας εγκαίρως, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πώς χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα σας

Η Shutterstock συλλέγει τις πληροφορίες σας προκειμένου να σας παρέχει υπηρεσίες, να συμμορφώνεται με νόμιμες υποχρεώσεις της, καθώς και να βελτιώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σας παρέχει. Δεν πωλούμε, δεν ενοικιάζουμε και δεν κοινοποιούμε αναγνωρίσιμα προσωπικά στοιχεία σε τρίτα μέρη με οποιονδήποτε τρόπο, παρά μόνο όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η Shutterstock ενδέχεται να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία ως εξής:

  • Έλεγχος ταυτότητας και παροχή πρόσβασης στους ιστότοπους, τις εφαρμογές για κινητές συσκευές και τις υπηρεσίες της Shutterstock.
  • Επεξεργασία των οικονομικών συναλλαγών σας.
  • Αποστολή των επιβεβαιώσεων παραγγελίας/ανανέωσης.
  • Καταγραφή των δικαιωμάτων που έχετε, εφόσον υπάρχουν, για τεχνική υποστήριξη ή άλλων πλεονεκτημάτων που ενδεχομένως να καταστούν διαθέσιμα στους εγγεγραμμένους χρήστες.
  • Ανταπόκριση σε αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών, ερωτήματα και προβληματισμούς.
  • Διαχείριση του λογαριασμού σας.
  • Αποστολή πληροφοριών που ζητάτε σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες.
  • Διαρκής ενημέρωσή σας σχετικά με ειδικές προσφορές και υπηρεσίες της Shutterstock και επιλεγμένων τρίτων μερών.
  • Διαχείριση προωθητικών ενεργειών και λαχειοφόρων αγορών στις οποίες συμμετέχετε και ενημέρωσή σας για τα αποτελέσματα.
  • Διερεύνηση, πρόληψη ή λήψη μέτρων αναφορικά με παράνομες δραστηριότητες ή/και παραβιάσεις των Όρων Παροχής Υπηρεσιών μας.
  • Κάλυψη των αναγκών μας για έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων/υπηρεσιών και βελτίωση του Ιστότοπου, των υπηρεσιών και των προσφορών μας και
  • Προσαρμογή της εμπειρίας σας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής στοχευμένων υπηρεσιών, αποτελεσμάτων αναζήτησης και προσφορών σε εσάς.

Αποθηκεύουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω cookie, αρχείων καταγραφής, διαφανών εικόνων ή/και πηγών τρίτων μερών, για τη δημιουργία συνοπτικής επισκόπησης των προτιμήσεών σας. Συνδέουμε τα αναγνωρίσιμα προσωπικά στοιχεία σας ή/και το ιστορικό χρήσης μέλους σας με τις πληροφορίες που περιέχονται στη συνοπτική επισκόπηση, προκειμένου να παρέχουμε ειδικά προσαρμοσμένο υλικό και προσφορές προώθησης, να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του ιστότοπου για εσάς ή/και να διαπιστώνουμε τις προτιμήσεις σας.

Σε ορισμένες περιστάσεις, η Shutterstock ενδέχεται να απαιτηθεί να συμμορφωθεί με την υποχρέωση από τον νόμο να κοινοποιήσει προσωπικά δεδομένα, ως ανταπόκριση σε νόμιμο αίτημα των κρατικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της ανταπόκρισης σε αιτήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια ή την επιβολή του νόμου.

Όπου απαιτείται από τον νόμο (π.χ. για συμμόρφωση με κλήτευση, διάταγμα, δικαστική απόφαση ή προσφυγή που θα επιδοθεί στη Shutterstock) και όταν θεωρούμε ότι η αποκάλυψη είναι απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων μας, την αποφυγή αγωγής, την προστασία της ασφάλειας της δικής σας ή άλλων, τη διερεύνηση απάτης ή/και την ανταπόκριση σε κρατικό αίτημα. Ενδέχεται επίσης να αποκαλύψουμε στοιχεία σχετικά με εσάς προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νόμιμες υποχρεώσεις μας, εάν διαπιστώσουμε ότι αυτή η αποκάλυψη θα πρέπει να γίνει για λόγους εθνικής ασφάλειας, επιβολής του νόμου άλλα θέματα σημαντικά για το δημόσιο συμφέρον.

Για τα άτομα που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και στο Ηνωμένο Βασίλειο, επαφιέμεθα στην ακόλουθη νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας:

  • Στις περιπτώσεις όπου η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση του συμβολαίου που έχουμε συνάψει μαζί σας:
    • Παροχή πρόσβασης στους ιστότοπους, τις εφαρμογές για κινητές συσκευές και τις υπηρεσίες της Shutterstock για την εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου σας,
    • Προσαρμογή της εμπειρίας σας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής στοχευμένων υπηρεσιών, αποτελεσμάτων αναζήτησης και προσφορών σε εσάς.
    • Παροχή πληροφοριών, έτσι ώστε να μπορείτε να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τις υπηρεσίες της Shutterstock,
    • Επεξεργασία των οικονομικών συναλλαγών σας και αποστολή επιβεβαιώσεων παραγγελιών/ανανέωσης σε εσάς,
    • Καταγραφή των δικαιωμάτων που έχετε, εφόσον υπάρχουν, για τεχνική υποστήριξη ή άλλων πλεονεκτημάτων που ενδεχομένως να καταστούν διαθέσιμα στους εγγεγραμμένους χρήστες,
    • Ανταπόκριση σε αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών, ερωτήματα και προβληματισμούς σας,
    • Διαχείριση του λογαριασμού σας.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων ή άλλου φυσικού προσώπου:
    • Διερεύνηση και προστασία από παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας,
    • Επιβεβαίωση της εγκυρότητας των αδειών χρήσης για περιεχόμενο της Shutterstock,
    • Διερεύνηση, αποτροπή ή λήψη μέτρων αναφορικά με παραβιάσεις των Όρων Παροχής Υπηρεσιών μας.
  • Επεξεργασία κατά προαγωγή των νόμιμων συμφερόντων της Shutterstock:
    • Παροχή, βελτίωση και προσαρμογή του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας,
    • Διαχείριση των λειτουργιών μας και εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεών μας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας,
    • Ανάλυση και κατανόηση του τρόπου χρήσης των διαδικτυακών πλατφορμών μας,
    • Διατήρηση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των ιστοτόπων μας, των εφαρμογών για κινητές συσκευές και των άλλων υπηρεσιών μας,
    • Αποστολή σε εσάς τις πληροφορίες που ζητάτε σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και διατήρησή σας ενημερωμένου σχετικά με τις ειδικές προσφορές και τις υπηρεσίες της Shutterstock και επιλεγμένων τρίτων μερών,
    • Διαχείριση προωθητικών ενεργειών και λαχειοφόρων αγορών,
    • Έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων/υπηρεσιών και βελτίωση του Ιστότοπου, των υπηρεσιών και των προσφορών μας.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για συμμόρφωση με τις νόμιμες υποχρεώσεις της Shutterstock, μεταξύ των οποίων:
    • Διερεύνηση και προστασία από τους κινδύνους παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας, απάτης, ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, παρενόχλησης, εγκληματικής πράξης και ασφάλειας,
    • Συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που αφορούν το ξέπλυμα χρημάτων, τη δωροδοκία, τη διαφθορά και τις ισχύουσες κυρώσεις και
    • Εκπλήρωση των υποχρεώσεων αναφορικά με τις οικονομικές δηλώσεις και των λοιπών υποχρεώσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας για τις κινητές αξίες.

Κοινοποίηση Πληροφοριών με Παρόχους Υπηρεσιών/Πράκτορες

Η Shutterstock χρησιμοποιεί μία ή περισσότερες εξωτερικές εταιρείες επεξεργασίας πιστωτικών καρτών, για τη χρέωσή σας για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Εξ’ όσων γνωρίζουμε, αυτές οι εταιρείες δεν διατηρούν, δεν κοινοποιούν, δεν αποθηκεύουν και δεν χρησιμοποιούν αναγνωρίσιμα προσωπικά στοιχεία για οιονδήποτε άλλον σκοπό.

Επίσης, κοινοποιούμε Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα σε ορισμένες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας. Κοινοποιούμε αποκλειστικά τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα που είναι απαραίτητες προκειμένου να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες. Απαιτούμε από οιαδήποτε εταιρεία στην οποία ενδεχομένως κοινοποιούμε Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα να προστατεύουν τα δεδομένα αυτά με τρόπο που συνάδει με την παρούσα πολιτική και να περιορίζουν τη χρήση αυτών των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα στην παροχή των υπηρεσιών για τη Shutterstock. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα αυτών των τρίτων μερών υπεργολάβων επεξεργασίας εδώ.

Δεν πωλούμε ούτε παρέχουμε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα σε άλλες εταιρείες για την προώθηση των δικών τους προϊόντων ή υπηρεσιών.

Διατήρηση Δεδομένων και Φορητότητα Δεδομένων

Θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες σας για όσο διάστημα ο λογαριασμός σας είναι ενεργός και οι πληροφορίες σας χρειάζονται προκειμένου να σας παρέχουμε υπηρεσίες, όπως είναι απαραίτητο για την επικύρωση ή την επιβολή των αδειών χρήσης Περιεχομένου ή όπως απαιτείται για την εκπλήρωση των νόμιμων υποχρεώσεών μας. Εάν επιθυμείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας ή να ζητήσετε να μη χρησιμοποιούμε πλέον τις πληροφορίες σας για να σας παρέχουμε υπηρεσίες, μπορείτε να το κάνετε με μια επίσκεψη στον σύνδεσμο «Οι προτιμήσεις του λογαριασμού μου» στον ιστότοπο και ακολουθώντας τις οδηγίες της ενότητας «Διαγραφή του λογαριασμού μου». Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να προσπελάσετε τον λογαριασμό σας, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση privacy@shutterstock.com. Θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας εντός 30 ημερών. Θα διατηρούμε και θα χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας όπως είναι απαραίτητο προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νόμιμες υποχρεώσεις μας, να επιλύσουμε διενέξεις και να θέσουμε σε ισχύ τις συμφωνίες μας.

Εάν έχετε λάβει άδεια χρήσης Περιεχομένου από τη Shutterstock, μπορείτε να προσπελάσετε το ιστορικό αδειών χρήσης επισκεπτόμενοι την ενότητα Ιστορικό αδειών χρήσης.

Οι επιλογές σας (Επιλογή Εξαίρεσης)

Η Shutterstock δεν πωλεί τα προσωπικά δεδομένα ή τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα σας σε οιοδήποτε τρίτο μέρος. Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες διαφήμισης τρίτων μερών για τη διαχείριση των διαφημίσεων που τοποθετούμε σε άλλους ιστότοπους. Ο τρίτος συνεργάτης μας ενδέχεται να χρησιμοποιεί τεχνολογίες, όπως τα cookie και το λογισμικό παρακολούθησης (tracker), για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές σας σε αυτόν τον ιστότοπο και σε άλλους ιστότοπους, προκειμένου να σας παρέχει διαφημίσεις, με βάση τις δραστηριότητες περιήγησης και τα ενδιαφέροντά σας. Εάν επιθυμείτε να μη χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες για τον σκοπό της προβολής διαφημίσεων με βάση τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε κάνοντας κλικ εδώ (ή, εάν βρίσκεστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας κλικ εδώ) Σημειώστε ότι αυτή δεν είναι επιλογή εξαίρεσης από την προβολή διαφημίσεων. Θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε γενικές διαφημίσεις.

Η Shutterstock θα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα σας αποκλειστικά για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και δεν θα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς που διαφέρουν ουσιαστικά, χωρίς ρητή εξουσιοδότηση από εσάς.

Έχετε το δικαίωμα να «επιλέξετε να εξαιρεθείτε» τη λήψη ενημερώσεων μέσω email, δελτίων τύπου ή/και μηνυμάτων email συνεργατών από τη Shutterstock, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Ο λογαριασμός μου» στον Ιστότοπο και κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές. Η επιλογή να αρνηθείτε αυτού του είδους την επικοινωνία είναι επίσης γενικώς διαθέσιμη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής. Η Shutterstock θα εξακολουθήσει να επικοινωνεί μαζί σας όταν υπάρχουν τροποποιήσεις στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών ή στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών Υποβάλλοντος, όπως εφαρμόζεται. Επιπλέον, θα εξακολουθήσουμε να σας στέλνουμε ανακοινώσεις που σχετίζονται με την υπηρεσία, μεταξύ των οποίων, χωρίς περιορισμούς, ένα μήνυμα email εγγραφής, μηνύματα email ειδοποιήσεων για οφέλη, μηνύματα email που ενεργοποιούνται αυτόματα από ενέργειες στις οποίες προβαίνετε εντός του Ιστότοπου, καθώς και ειδοποιήσεις που αφορούν τιμολόγηση. Γενικά, δεν έχετε το δικαίωμα στην επιλογή εξαίρεσης από αυτού του είδους την επικοινωνία, η οποία δεν είναι προωθητικής φύσης. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνία, έχετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας

Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή για κινητές συσκευές της Shutterstock, ενδέχεται να σας στέλνουμε κατά καιρούς ειδοποιήσεις push, προκειμένου να σας ενημερώνουμε σχετικά με οιεσδήποτε εκδηλώσεις ή προωθήσεις που ενδεχομένως να κάνουμε. Αν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε αυτούς τους τύπους επικοινωνίας, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε στο επίπεδο της συσκευής.

Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των Προσωπικών Δεδομένων σας από τα συστήματά μας ή/και να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από την περαιτέρω επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας, επισκεπτόμενοι τη σελίδα «Ο λογαριασμός μου – Προτιμήσεις» και ακολουθώντας τις οδηγίες της ενότητας με τίτλο «Διαγραφή των προσωπικών δεδομένων μου». Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να προσπελάσετε τον λογαριασμό σας, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση privacy@shutterstock.com

Προστασία των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα

Οι Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα που παρέχετε σε σχέση με τη χρήση του Ιστότοπου προστατεύονται με αρκετούς τρόπους.

  • Η πρόσβασή σας στο προφίλ του λογαριασμού σας είναι διαθέσιμη μέσω ενός κωδικού πρόσβασης και ενός μοναδικού αναγνωριστικού πελάτη, που επιλέγεται από εσάς. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι κρυπτογραφημένος. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό, αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης, τον οποίον δεν θα πρέπει να αποκαλύπτετε σε κανέναν.
  • Οι Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα σας βρίσκονται σε ασφαλείς διακομιστές, στους οποίους έχουν πρόσβαση αποκλειστικά επιλεγμένο προσωπικό και ανάδοχοι της Shutterstock με κωδικό πρόσβασης.
  • Οι Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα είναι κρυπτογραφημένες όποτε μεταδίδονται στη Shutterstock.
  • Όταν εισάγετε ευαίσθητες πληροφορίες (όπως ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας) στις φόρμες εγγραφής ή παραγγελίας μας, κρυπτογραφούμε αυτές τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας τεχνολογία ασφάλειας επιπέδου μεταφοράς

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύουμε τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα που υποβάλλονται σε εμάς, τόσο κατά τη μετάδοση και αφού τις έχουμε παραλάβει. Ωστόσο, καμία μέθοδος μετάδοσης μέσω του Διαδικτύου ή ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεν είναι 100% ασφαλής. Παρότι λαμβάνουμε υπόψη την ευαισθησία των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα που συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε και παρότι η τρέχουσα κατάσταση της τεχνολογίας λήψης αυτών των μέτρων για την προστασία των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα είναι υψηλή, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλυτη ασφάλειά της.

Εάν έχετε οιαδήποτε ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στους Ιστότοπούς μας, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα email στη διεύθυνση privacy@shutterstock.com.

Καθώς εκτελείτε περιήγηση, ο Ιστότοπος ενδέχεται να συλλέγει αυτομάτως πληροφορίες όπως τον Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα και τον τύπο της συσκευής, τον μέσο χρόνο που δαπανάτε στον ή στους ιστοτόπους μας, τις σελίδες που προβάλλετε, τις πληροφορίες που προσπελάζετε, τη διεύθυνση Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (Internet Protocol, IP) που χρησιμοποιήσατε για να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο, καθώς και άλλα σχετικά στατιστικά στοιχεία. Αυτού του είδους οι πληροφορίες αναφέρονται ορισμένες φορές ως δεδομένα ανάλυσης web (web analytics) ή/και δεδομένα περιήγησης (clickstream data).

Ενδέχεται να συνδυάζουμε αυτές τις πληροφορίες μητρώου καταγραφής που συλλέγονται αυτόματα με άλλες πληροφορίες που συλλέγουμε σχετικά με εσάς. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε, καθώς και για να βελτιώνουμε το υλικό προώθησης, τα δεδομένα ανάλυσης και να παρέχουμε λειτουργικότητα στον ιστότοπο.

Η Shutterstock και οι συνδεδεμένες εταιρείες, οι υπηρεσίες αναλύσεων και η υπηρεσία χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως: cookie, προειδοποιητικά σήματα (beacon), ετικέτες και συμβολοσειρές για να παρέχουν τις λειτουργίες και τη λειτουργικότητα του ιστότοπου. Αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για την ανάλυση των τάσεων, τη διαχείριση του ιστότοπου, την παρακολούθηση των κινήσεων των χρηστών στον ιστότοπο, καθώς και για τη συλλογή δημογραφικών στοιχείων σχετικά με τη βάση των χρηστών μας συνολικά. Ενδέχεται να λαμβάνουμε αναφορές σχετικά με τη χρήση αυτών των τεχνολογιών από αυτές τις εταιρείες, σε μεμονωμένη και σε συγκεντρωτική βάση.

  • Ένα είναι ένα μικρό, μοναδικό αρχείο κειμένου που μπορεί να αποστείλει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σας, όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο. Ενδέχεται να χρησιμοποιούμε cookie περιόδου λειτουργίας, η χρήση των οποίων τερματίζεται όταν ο χρήστης κλείσει το πρόγραμμα περιήγησής του/της ή/και μόνιμα cookie, τα οποία παραμένουν στον υπολογιστή του χρήστη ωσότου τα διαγράψει χειροκίνητα. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης web μπορούν είτε να σας ειδοποιούν για τη χρήση των cookie είτε να αρνούνται εντελώς την αποδοχή cookie. Εάν δεν θέλετε να αναπτύξουμε cookie στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε να απορρίπτει τα cookie είτε να σας ειδοποιεί όταν ένας ιστότοπος επιχειρεί να τοποθετήσει cookie στον υπολογιστή σας. Η απόρριψη των cookie ενδέχεται να επηρεάσει τη δυνατότητά σας να χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο.
  • Συνεργαζόμαστε με τρίτο μέρος είτε για την προβολή διαφημίσεων στον Ιστότοπό μας είτε για τη διαχείριση των διαφημίσεών μας σε άλλους ιστότοπους. Ο τρίτος συνεργάτης μας ενδέχεται να χρησιμοποιεί τεχνολογίες, όπως τα cookie, για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές σας σε αυτόν τον ιστότοπο και σε άλλους ιστότοπους, προκειμένου να σας παρέχει διαφημίσεις, με βάση τις δραστηριότητες περιήγησης και τα ενδιαφέροντά σας. Εάν επιθυμείτε να μη χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες για τον σκοπό της προβολής διαφημίσεων με βάση τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε κάνοντας κλικ εδώ (ή, εάν βρίσκεστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας κλικ εδώ) Σημειώστε ότι αυτή δεν είναι επιλογή εξαίρεσης από την προβολή διαφημίσεων. Θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε γενικές διαφημίσεις.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookie και τους τρίτους συνεργάτες διαφήμισης, στη Δήλωση για τα Cookie

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα προφίλ για την προσπέλαση ιστολογίων ή διαδικτυακών κοινοτήτων για την κοινοποίηση πληροφοριών όπως μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο. Σημειώστε ότι δεν ελέγχουμε τις ενέργειες άλλων στους οποίους ενδέχεται να επιλέξετε να κοινοποιήσετε τις σελίδες και τις πληροφορίες σας. Οιεσδήποτε πληροφορίες αναρτήσετε σε δημόσιο πίνακα ανακοινώσεων ή κανάλι συνομιλίας, όπως το Φόρουμ για Συνεργάτες (τα «Φόρουμ»), είναι διαθέσιμο σε όλα τα πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε αυτή την τοποθεσία. Για να απαιτήσετε τη διαγραφή των πληροφοριών προσωπικού χαρακτήρα σας από το ιστολόγιο ή το φόρουμ της κοινότητάς μας, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση privacy@shutterstock.com. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην έχουμε τη δυνατότητα να διαγράψουμε τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα σας, στην οποία περίπτωση θα σας ενημερώσουμε εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε και γιατί. Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσατε αίτηση τρίτου μέρους για την ανάρτηση των πληροφοριών αυτών, μπορείτε να τις διαγράψετε, είτε με σύνδεση στην προαναφερθείσα εφαρμογή και κατάργηση των πληροφοριών ή επικοινωνώντας με την κατάλληλη εφαρμογή του τρίτου μέρους.

Η διεύθυνση email σας δεν θα αναρτάται αυτόματα στα Φόρουμ, παρά μόνον εφόσον τροποποιήσετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση για να το επιτρέψετε. Τότε η διεύθυνση email σας θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα Φόρουμ. Επιπλέον, οιεσδήποτε πληροφορίες που επιλέγετε να συμπεριλάβετε στο προφίλ σας μπορούν να προβάλλονται από όλους τους επισκέπτες των Φόρουμ. Μπορείτε να αλλάξετε το προφίλ σας εδώ.

Χρησιμοποιούμε λογισμικό ανάλυσης για φορητές συσκευές για να κατορθώσουμε να αντιληφθούμε καλύτερα τη λειτουργικότητα του Λογισμικού για Φορητές Συσκευές στο τηλέφωνό μας. Αυτό το λογισμικό ενδέχεται να καταγράφει πληροφορίες όπως το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τη συσκευή, τα συμβάντα που προκύπτουν στο εσωτερικό της εφαρμογής, συγκεντρωτικά στοιχεία χρήσης, δεδομένα απόδοσης, καθώς και από πού έχει γίνει η λήψη της εφαρμογής. Δεν συνδέουμε τις πληροφορίες που αποθηκεύουμε μέσα στο λογισμικό ανάλυσης με οιαδήποτε αναγνωρίσιμα προσωπικά στοιχεία που υποβάλετε μέσα από την εφαρμογή για κινητές συσκευές.

Τροποποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Shutterstock διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά καιρούς, κατά την αποκλειστική διακριτική ευχέρειά της και θα παρέχει ειδοποίηση μέσω email ή στην αρχική σελίδα του Ιστότοπου όταν κάνει ουσιαστικές τροποποιήσεις σε αυτήν την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προτού τεθούν σε ισχύ αυτές οι τροποποιήσεις. Εάν, ως αποτέλεσμα τέτοιου είδους τροποποιήσεων, θελήσετε να μεταβάλετε τους τρόπους με τους οποίους επιτρέπετε στη Shutterstock να χρησιμοποιήσει τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα σας, μπορείτε να το πράξετε ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στην ενότητα «Επικαιροποίηση των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα και των Προτιμήσεων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Θα θεωρηθεί ότι έχετε ενημερωθεί και θα υπόκειστε σε οιεσδήποτε ουσιαστικές τροποποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αφού δημοσιευτεί η σχετική ειδοποίηση, με την ακόλουθη εξαίρεση: Εάν, κατά το χρονικό διάστημα που παρέχετε Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα στη Shutterstock, σας δοθεί η ευκαιρία (όπως σας δίνεται αυτή τη στιγμή) να περιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες για επικοινωνία μαζί σας, είτε από τη Shutterstock είτε από τρίτα μέρη, η Shutterstock δεν θα μεταβάλλει την προτίμησή σας αναφορικά με το θέμα αυτό, χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, εάν η Shutterstock εξαγοραστεί ή συγχωνευτεί με άλλη οντότητα, η Shutterstock ενδέχεται να παρέχει στην οντότητα αυτή τις πληροφορίες των πελατών που σχετίζονται με το τμήμα της επιχείρησης που πωλήθηκε ή συγχωνεύτηκε με την άλλη οντότητα χωρίς τη συγκατάθεσή σας, όμως η Shutterstock θα παρέχει ειδοποίηση σχετικά με τέτοιου είδους πωλήσεις, εξαγορές ή συγχωνεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε αυτόν τον Ιστότοπο.

Εξάλειψη των Διακρίσεων

Η Shutterstock δεν θα κάνει διακρίσεις κατά οιουδήποτε χρήστη που ασκεί τα δικαιώματά του στο πλαίσιο του Νόμου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Καταναλωτών (Consumer Privacy Act της πολιτείας της Καλιφόρνιας) ή οιασδήποτε άλλης νομοθεσίας περί προστασίας απορρήτου ή προσωπικών δεδομένων. Δεν θα αρνηθούμε την παροχή υπηρεσιών από χρήστες που ασκούν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν χρεώνουμε διαφορετικές τιμές στους χρήστες που επιλέγουν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο Ιστότοπός μας περιλαμβάνει συνδέσμους προς άλλους Ιστότοπους των οποίων οι πρακτικές σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων ενδέχεται να διαφέρουν από τις πρακτικές της Shutterstock. Εάν υποβάλλετε προσωπικές πληροφορίες σε οιαδήποτε από αυτές τις τοποθεσίες, οι πληροφορίες σας διέπονται από τις δικές τους πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε προσεκτικά την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων οιουδήποτε Ιστότοπου επισκέπτεστε.

Widget Κοινωνικής Δικτύωσης

Οι Ιστότοποί μας ενδέχεται να περιλαμβάνουν Λειτουργίες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το κουμπί «Μου αρέσει» του Facebook και Γραφικά Στοιχεία, όπως το κουμπί «Share this» (Κοινοποίηση) ή τα διαδραστικά μίνι προγράμματα που λειτουργούν στον ιστότοπό μας. Αυτές οι Λειτουργίες ενδέχεται να συλλέγουν τη διεύθυνση IP σας, τη σελίδα που επισκέπτεστε στον ιστότοπό μας, ενώ ενδέχεται να ορίζουν ένα cookie, προκειμένου να επιτρέπεται στη Λειτουργία να λειτουργεί σωστά. Οι Λειτουργίες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και τα Γραφικά Στοιχεία είτε φιλοξενούνται από τρίτο μέρος είτε φιλοξενούνται απευθείας στον Ιστότοπό μας. Η αλληλεπίδρασή σας με αυτές τις Λειτουργίες διέπεται από την πολιτική απορρήτου της εταιρείας που την παρέχει.

Μεμονωμένη Σύνδεση

Ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε στον ιστότοπό μας με τη χρήση υπηρεσιών σύνδεσης όπως το Facebook Connect ή έναν πάροχο Open ID. Αυτές οι υπηρεσίες θα ελέγξουν την ταυτότητά σας και θα σας παρέχουν την επιλογή να κοινοποιήσετε ορισμένες πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα με εμάς, όπως το όνομα και τη διεύθυνση email σας οι οποίες θα προσυμπληρωθούν στη φόρμα εγγραφής σας. Υπηρεσίες όπως το Facebook Connect σάς δίνουν την επιλογή να αναρτάτε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας σε αυτόν τον Ιστότοπο, στη σελίδα του προφίλ σας, για κοινοποίηση στους άλλους που συμμετέχουν στο δίκτυό σας.

Μηνύματα Email Προγράμματος Συστάσεων

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία συστάσεών μας για να ενημερώσετε κάποιον συνάδελφο σχετικά με τον Ιστότοπό μας, να κοινοποιήσετε μια Συλλογή ή να προσκαλέστε κάποιον να συμμετάσχει σε έναν λογαριασμό ομάδας, θα σας ζητήσουμε το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση email του συναδέλφου σας. Θα στείλουμε αυτόματα στον συνάδελφό σας ένα εφάπαξ μήνυμα email, προσκαλώντας τον/την να επισκεφτεί τον Ιστότοπο. Η Shutterstock αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες με μόνο σκοπό την αποστολή αυτού του εφάπαξ μηνύματα email, την παρακολούθηση της επιτυχίας του προγράμματος συστάσεων και τη διαχείριση της επιτυχίας των Συλλογών.

Ο συνάδελφός σας μπορεί να επικοινωνεί με τη διεύθυνση privacy@shutterstock.com για να ζητήσει να καταργήσουμε αυτές τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων σας.

Παιδιά

Δεν έχουμε την πρόθεση να προσελκύσουμε ή να συλλέξουμε Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα από οιοδήποτε άτομο ηλικίας μικρότερης των 18 ετών. Εάν είστε ηλικίας κάτω των 18 ετών, μην εισάγετε πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο και μη χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας. Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας, ηλικίας μικρότερης των 18 ετών έχει εισάγει Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση support@shuttterstock.com για να καταργηθούν τα δεδομένα και να τερματιστεί ο λογαριασμός του παιδιού.

Οντότητες που συλλέγουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων (Έδρα Σύστασης ή Οργανισμού)

Για άτομα που βρίσκονται στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στην Ινδία:

Shutterstock, Inc. (US)
350 Fifth Avenue, 21st Floor
New York, NY 10118
Τηλέφωνο: 1-646-419-4452
Email: privacy@shutterstock.com

Για άτομα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ινδίας, οι υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είναι:

Shutterstock Ireland Limited
6th Floor, South Bank House, Barrow Street,
Dublin 4, Ireland
Email: privacy@shutterstock.com

Έχουμε διορίσει έναν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (data protection officer, DPO) για τον Όμιλο Shutterstock, ο οποίος είναι υπεύθυνος να εποπτεύει τα ερωτήματα σχετικά με την παρούσα ειδοποίηση προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αν έχετε οιεσδήποτε απορίες, προβληματισμούς ή αιτήματα σε σχέση με την παρούσα ειδοποίηση προστασίας προσωπικών δεδομένων, τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά τις Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα σας, επικοινωνήστε με τον DPO στη διεύθυνση privacy@shutterstock.com.

Ενδέχεται να εμπλέκονται και άλλα μέλη του ομίλου εταιρειών Shutterstock στην επεξεργασία των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα σας, όπως περιγράφεται στις πληροφορίες που παρέχουμε σχετικά με την επεξεργασία από υπεργολάβους επεξεργασίας εντός του Ομίλου Shutterstock.

Παράπονα σχετικά με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Τα άτομα που βρίσκονται σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, έχουν ορισμένα θεσμικά δικαιώματα αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα τους. Λαμβανομένων υπ’ όψιν τυχόν προβλεπόμενων από τη νομοθεσία εξαιρέσεων, ενδέχεται να έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση σε Προσωπικά Δεδομένα, να επιδιώξετε την επικαιροποίηση, τη διαγραφή ή τη διόρθωση αυτών των Πληροφοριών, καθώς και να ζητήσετε τον περιορισμό τής περαιτέρω επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων σας.

Στην έκταση που η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας εκ μέρους της Shutterstock υπόκειται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων της ΕΕ, η Shutterstock επαφίεται στα θεμιτά της συμφέροντα, που περιγράφονται παραπάνω, για την επεξεργασία των δεδομένων σας. Στις περιπτώσεις όπου η Shutterstock επεξεργάζεται ορισμένα Προσωπικά Δεδομένα απευθείας για σκοπούς προώθησης μάρκετινγκ της ίδιας της Shutterstock, έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε τη χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας από τη Shutterstock για αυτόν τον σκοπό οιαδήποτε στιγμή, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, «Ο λογαριασμός μου» και επιλέγοντας εξαίρεση από τη λήψη όλων των μηνυμάτων email. Εάν είστε συνεργάτης, μπορείτε να αλλάξετε το προφίλ σας εδώ.

Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των Προσωπικών Δεδομένων σας από τα συστήματά μας ή/και να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από την περαιτέρω επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας, επισκεπτόμενοι τη σελίδα «Ο λογαριασμός μου – Προτιμήσεις» και ακολουθώντας τις οδηγίες της ενότητας με τίτλο «Διαγραφή των προσωπικών δεδομένων μου»

Εάν επιθυμείτε να δηλώσετε οιαδήποτε άλλη αντίρρηση στον εκτελούντα την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, μπορείτε επίσης να αρνηθείτε την επεξεργασία με μήνυμα email στη διεύθυνση privacy@shutterstock.com

Η Shutterstock δίνει ιδιαίτερη σημασία στους προβληματισμούς των χρηστών της σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων. Εάν έχετε οιαδήποτε ερωτήματα σχετικά με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πιστεύετε ότι η Shutterstock δεν έχει συμμορφωθεί με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφορικά με τις δικές σας Πληροφορίες Προσωπικού Χαρακτήρα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στη διεύθυνση privacy@shutterstock.com

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων (Έδρα Σύστασης ή Οργανισμού)

Για άτομα που βρίσκονται στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στην Ινδία:

Shutterstock, Inc. (US)
350 Fifth Avenue, 21st Floor
New York, NY 10118
Τηλέφωνο: 1-646-419-4452
Email: privacy@shutterstock.com

Για άτομα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ινδίας, οι υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είναι:

Shutterstock Ireland Limited
6th Floor, South Bank House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland
Email: privacy@shutterstock.com

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο στην τοπική αρχή προστασίας δεδομένων ή στον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, την ανώτερη εποπτική αρχή της Shutterstock στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν είστε κάτοικος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και θεωρείτε ότι διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας εντός του πεδίου εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (ΓΚΠΔ), μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήματα ή παράπονα στην τοπική αρχή προστασίας δεδομένων ή στην ανώτερη εποπτική αρχή μας:

Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Ιρλανδίας
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Ιρλανδίας
Canal House, Station Road, Portarlington, Co. Laois, R32 AP23, Ireland
Τηλέφωνο: +353 57 868 4757
Φαξ: +353 57 868 4757
Email: info@dataprotection.ie