Vælg stock billeder til hjemmesider

Vi lever i en visuel kultur, men når det drejer sig om at vælge stock billeder til hjemmesider, kan billedkvaliteten variere dramatisk. Du vil ikke vælge billeder, der påvirker din sides popularitet på en negativ måde, eller billeder du ikke har lov til at bruge kommercielt, så hvordan undgår man disse fælder? Nedenfor har vi givet nogle praktiske tip til at vælge stock fotografier, specielt når det skal bruges i den digitale verden.

Lær om din licens

Stock fotografier kan spare mange penge på lang sigt, hvis du kun bruger dem til det, du har lov til. Foto licensering kan være meget kompliceret, men det er helt sikkert værd at undersøge inden man placerer et fotografi på en kommerciel hjemmeside. Hvert agentur har forskellige regler til deres stock fotos; nogle kræver at du citerer personen, der har taget det, hver gang du bruger billedet. Andre vil kun lade dig bruge billedet, hvis det er til et personligt, ikke-kommercielt projekt. For at lære om din licens, skal du bare udføre en hurtig søgning på agenturets hjemmeside og læse deres licensaftale. Her er Shutterstock aftalen.

Humor er et tveægget sværd.

De fleste af os kan se det sjove i en vittighed med en stjerne eller en kat, men ikke alle har den samme sans for humor. Hvis du er for smart med dit valg af stock billeder, er der altid en risiko for at nogen vil blive fornærmet. Når man reklamerer for en kommerciel side, skal man holde sig til tidsløse billeder, der ikke er begrænsede af ens viden om pop eller internet slang. Disse referencer vil ikke bare se forældede ud om nogle få måneder, men du vil fremmedgøre mange mennesker, som ikke er "hip" nok til at se det sjove i det.

Mennesker og kæledyr er smarte valg

Forbrugere leder altid efter noget de kan forbinde til på et følelsesmæssigt niveau. Generelt set er stock billeder af mennesker og dyr meget stærkere end landskaber og objekter. Det er endnu mere vigtigt, når det drejer sig om kedelige emner som for eksempel banker eller programmering. Folk vil relatere til dit produkt, så prøv at vælge stock billeder, der gør det muligt

Vælg et farvetema

Når du vælger stock billeder til hjemmesider, bør du overveje farverne og se om de passer til din sides nuværende tema. Det er vigtigt at hele dit farvetema reflekterer dit produkt og mission statement. For eksempel, hvis du er en spa oppe i bjergene, bør du vælge køligere farver der giver udtryk for afslapning. Når dine stock billeder og hjemmeside layout er farvekoordineret, vil hele siden se meget mere professionel ud.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.