Sådan tilføjer man tekst til et billede

Hvis du gerne vil lave din egen plakat, postkort, internet indslag eller sød tekst til et familie fotoalbum, skal du først lære hvordan man tilføjer tekst til et billede. Med de moderne strømlinede programmer, mobile apps og sociale netværk, tager det kun nogle få sekunder at skrive på et billede. Alt efter hvor specielle du vil have dine skrifttyper og andre tekstbaserede effekter, skal du måske bruge en professionel foto redaktør, men for de fleste brugere, er der mange gratis muligheder at vælge fra. Nedenfor har vi givet nogle få nemme måder, man kan tilføje tekst på.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Sådan bruger man Shutterstock Editor

1. Med Shutterstock’s nye Editor værktøj, har det aldrig været nemmere at tilpasse billeder. Inden du vælger et billede, vælg "Tilpas størrelse" og klik på "Rediger billede".

2. Når du er i Editor, klik på "Tekst" ikonet, hvor du vil have mulighed for at "Tilføje overskrift" "Tilføje en under-overskrift", eller "Tilføje indholdstekst". Du vil kunne flytte tekstfeltet og placere det, hvor du vil på billedet og du kan også justere farven, skrifttypen og tekstens størrelse med værktøjsbjælken øverst oppe.

3. Når du er klar, klik på "Download" i det øverste højre hjørne for at downloade det redigerede billede med den tilføjede tekst.

Sådan bruges Paint (Windows) eller Preview (Forhåndsvisning) (Mac)

1. Preview (Forhåndsvisning) følger med hver version af OS X, og er god til forhåndsvisning og redigering af billedfiler. Der er dog mange Mac brugere, der ikke ved at deres software også kan bruges til at tilføje tekst til billeder. For at gøre det, skal man først åbne billedfilen i Preview (Forhåndsvisning) Klik så på "Vis værktøjsbjælke til redigering" ikonet øverst i programvinduet. Alt efter din version af Preview (Forhåndsvisning) vil ikonet enten være en værktøjskasse eller en blyant.

2. Når du er klar til at skrive, klik på "A" ikonet (kaldes også tekstknappen) i Paint eller “Markup Værktøjsbjælken” (den ligner en værktøjskasse) i Preview (Forhåndsvisning). Den sidste vil åbne en ny serie redigeringsikoner der omfatter "T" for tekst.

3. I Paint, klik og træk for at lave et nyt tekstfelt. Disse grænser vil indeholde din tekst, men hvis feltet er for lille, vil hele teksten ikke være synlig. Du kan altid justere feltets størrelse, efter du har skrevet din tekst. I Preview (Forhåndsvisning) når du klikker på “T” ikonet, vil det automatisk lave et tekstfelt med ordet "Tekst" inde i det, og du kan erstatte det med hvilke som helst andre ord.

4. Efter du har skrevet din tekst og du har justeret størrelsen på feltet, kan du justere tekstens størrelse, skrifttypen og farven. Vælg skrifttyper og farver, der er nemme at læse. Alt efter dit projekt, vil du måske lave teksten fed, understreget eller kursiv.

5. I Preview (Forhåndsvisning) kan du ændre skrifttypen ved at klikke på "Skrifttyper & skriftstørrelser" værktøjet (det er et stort "A" ). Det vil åbne Skrifttype panelet, der har et kæmpe udvalg af skrifttyper. Hvis du vil ændre farven, skal du bare klikke på det firkantede ikon der hedder "Farve".

6. ​Når du er tilfreds med din tekst, klik udenfor tekstfeltet for at bekræfte dine ændringer. Klik så på Gem knappen for at gemme billedfilen. Vi anbefaler at du ændrer filnavnet, så du kan gemme en ny udgave og samtidig beholde det originale billede.

Sådan bruges Microsoft Word

1. Word lader dig hurtigt indsætte billeder i et dokument, tilføje tekst og gemme dit projekt i flere filformater. Først skal du placere et billede på en tom side — enten ved at klikke på “Foto” under Indsæt menuen eller ved at trække et billede over på dokumentet.

2. Derefter skal man gå tilbage til Indsæt menuen og vælge “Tekstfelt” for at lave et nyt tekstfelt. Der er også et tekstfelt ikon øverst til højre på værktøjsbjælken. Det er nemmere at skrive (eller indsætte) teksten først og redigere den bagefter.

3. For at sikre at dit tekstfelt er gennemsigtigt, vælg “Ingen fyldning” fra Fyldningsikonet (vises også ved en vippet malerbøtte) og “Ingen omrids” fra Omridsikonet (vises også ved en blyant). Nu kan du redigere alle de andre tekstmuligheder — inkl. farver, skrifttyper, effekter og placering i feltet — fra Formateringsfanen.

Sådan bruges Facebook

1. Verdens mest populære sociale netværk har gjort det nemt at tilføje tekst til billeder. Hvis du bruger en computer, klik "Tilføj billeder/Videoer" øverst på din News Feed, og vælg så dit billede. Det vil nu blive vist i et minibillede og hvis du svæver din markør over det, vil du se to ikoner. Klik på den der har en malerpensel og hedder "Rediger billede".

2. Et nyt redigeringsvindue vil komme frem og du kan nu tilføje specielle filtre, klistermærker, tags og tekst. Vælg "Tekst" og klik "Tilføj tekst" for at lave et tekstfelt på dit billede. Skift standard farven ved at klikke ind i farvefeltet og eksperimenter så med de andre ikoner til at flytte, dreje og forstørre din tekst. Når du er tilfreds med, hvordan det ser ud, klik "Gem" for at oploade det redigerede billede.

3. Hvis du får brug for en personlig kopi af billedfilen, kan du altid downloade det fra din profil. Klik på billedet inde på siden med dine billeder og svæv så din markør over det for at vise en værktøjsbjælke. Klik på "Muligheder" og så "Download" for at sende en kopi til dit skrivebord.

Sådan bruges Mobile Apps
Til sidst er der flere dusin (hvis ikke hundredvis) af smartphone apps til at gøre dine billeder endnu smukkere, og de fleste lader dig tilføje tekst med nogle få stryg. I øjeblikket omfatter nogle af de bedste gratis muligheder Phonto (kan fås til iOS og Android), Over (iOS og Android), og Typic (kun iOS).