Sådan tilføjer man skrifttyper til Photoshop

At lære hvordan man tilføjer skrifttyper i Photoshop er lige så nemt som at downloade en fil og det udvider dine kreative muligheder drastisk. Selvom Adobe's industri-førende software kommer med mange skrifttyper, er der tusindvis flere på internettet som kan tilføje en unik stil til dine designs. Nedenfor har vi vist hvordan man tilføjer skrifttyper til Photoshop for både Windows og OS X brugere.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Sådan bruger man Windows

1. Først, udfør en online søgning efter skrifttype-samlinger og se hvad du finder Der er hundredvis af hjemmesider med gratis skrifttyper til at downloade, og det er sikkert et godt sted at begynde, når du lærer hvordan du installerer dem på din computer. Søg efter "download gratis skriftryper" og udforsk de første par resultater på listen.

2. Når du har fundet en samling du godt kan lide, anbefaler vi at du downloader den til dit skrivebord for at gøre det nemt. Ide fleste tilfælde, vil skrifttype-filerne være i et .zip format, så du skal lyne dem op inden du installerer dem. Højreklik på filen og vælg "Extract". Find så skrifttype-filerne (Photoshop accepterer skrifttyper med formaterne .ttf, .otf, .pfm, og .pbf).

3. I nyere udgaver af Windows, kan installationsprocessen ikke være nemmere. Højreklik på skrifttype-filen, vælg "installer" og Windows vil kopiere din font ind i Photoshop.

Hvis du ikke kan se en "Installer" mulighed, skal du kopiere filen manuelt ind i den rigtige mappe. Klik på startknappen, vælg kontrolpanelet og så "Udseende og personlig tilpasning" (XP brugere kan springe over dette trin). Klik på "Skrifttyper" og højreklik på listen for at finde "Installer ny skrifttype". Find dine nye skrifttyper, klik OK og du er færdig!

Sådan bruger man OS X

1. Lige som i Windows, kan du finde hundredvis af gratis skrifttype-pakker online til Mac. Søg efter "download gratis skrifttyper mac" for at se hvad du kan få. Vi anbefaler at gemme dem til skrivebordet, så de er nemme at finde, og så lukke alle aktive applikationer.

2. Dobbeltklik på en skrifttype-fil (de hedder normalt .otf eller .ttf) vil starte Apple's Skrifttype-bog. Der skulle være en "Installer skrifttype" knap nederst til venstre i programmet, så klik på det og Photoshop vil automatisk synkronisere med dine nye skrifttyper.

3. Hvis du installerer dusinvis af skrifttyper på samme tid, kan det være nemmere at flytte dem manuelt til skrifttype-mappen. Naviger til "Skrifttype" mappen og træk så dine nye skrifttyper ind i den. Når du genstarter Photoshop, skulle de være synlige.