Sådan tegner man lige linjer i photoshop

Der er ikke en "rigtig" måde at tegne linjer på i Photoshop— hver kunstner og designer udvikler personlige metoder med tiden, og de vælger værktøjer som føles behagelige for dem. Hvad enten du bruger Linje, Pen eller Pensel værktøjerne, er det muligt at gå til et kreativt projekt på flere måder og stadig få de samme resultater. I denne praktiske vejledning, viser vi hvordan man tegner lige linjer i Photoshop, med et udvalg af tegneværktøjer, der er inkluderet i dit software.

Linjeværktøjet

For at finde linjeværktøjet, klik og hold musen over Rektangel værktøjet på værktøjsbjælken. Det vil bringe en undermenu med flere figurværktøjer frem. Hvis du har aktiveret et af figurværktøjerne, kan du også vælge Linjeværktøjet fra den øverste mulighedsmenu.

Så hvorfor anses Linjen for at være et figurværktøj? Linjeværktøjet laver bare tynde rektangler, der ser ud som linjer fordi Fyld og Linje farverne er ens. Hvis du vil have din linje til at se hul ud (som en rektangel)skal du bare slå Fyld farven fra.

Det er nemt at tegne lige linjer med Linjeværktøjet; du skal bare klikke og trække i en hvilken som helst retning for at lave en ny linje. Hvis du gerne vil tegne en perfekt vandret eller lodret linje, kan du holde Shift tasten ned samtidig med at du trækker og Photoshop vil klare resten.

Når du har lært at tegne lige linjer i Photoshop, kan du begynde at bruge de avancerede muligheder til at lave prikkede eller stiplede linjer. For at få adgang til disse muligheder, klik Stregmuligheder ikonet på venstre side og vælg "Flere muligheder". Her kan du gemme tilpassede linjer, aktivere stiplede linjer og vælge hvor lang hver streg og mellemrum skal være.

Penselværktøjet

Penselværktøjet er lige så effektivt som at tegne lige linjer, og det giver mere alsidighed end Linjeværktøjet, hvis du vil lave tilpassede penseltyper. Du vil finde Penselværktøjet i værktøjsbjælken, adskilt fra figurværktøjerne.

Ved at holde Shift tasten nede og tegne med penselværktøjet kan du lave perfekt lige linjer i en hvilken som helst retning. For at lave en figur med flere linjer, kan du holde Shift nede og tegne en linje, slip musen, hold Shift tasten nede igen og begynd at tegne fra den sidste linjes slutpunkt for at lave en ny del.

Lige som Linjeværktøjet, har Penslen et udvalg af penselstrøg indstillinger, der kan justeres, inkl. hårdhed, gennemsigtighed og penseltype. Vi anbefaler at indstille disse indstillinger inden du begynder at tegne linjer, for ændringer ikke vil fungere bagud til de linjer du allerede har lavet.

Penværktøjet

Til sidst er Penværktøjet meget nyttigt til at tegne lige og kurvede linjer. Klik på pen ikonet på værktøjsbjælken for at vælge pennen og klik en gang på dit billede for at indstille startpunktet og klik igen for at indstille slutpunktet. Photoshop vil automatisk lave en lige linje mellem de to punkter, lige meget hvor på billedet de er. Hvis du holder Shift tasten mens du indstiller disse punkter, vil du lave linjer med 45 og 90 graders vinkler.