Sådan slører man en skråning i Photoshop.

Adobe's flagskib redigeringssoftware, Photoshop, tilbyder imponerende værktøjer til at sløre og fade billeder. I nogle tilfælde, vil du måske gerne have en naturlig sløret effekt på visse dele af dit billede og måske vil du lave det mere sløret efterhånden som man kommer tættere på emnet.

Nedenfor viser vi dig, hvordan man laver en sløret skråning i Photoshop stil. I dette eksempel vil vi redigere et hypotetisk billede af en solnedgang på lang afstand.

1. Først, start et nyt Photoshop projekt og load billedet med din solnedgang som dit hovedlag For at kunne tilføje en sløring, kræver Photoshop at du duplikerer et billede og så laver en lagmaske. Gå til Lag, vælg den øverste "Lag" fane og højreklik så på den tomme plads i panelet for at vise nogle muligheder. Klik så på "Dupliker lag".
  2. I Lag panelet, klik på øjen-ikonet ved siden af dit originale lag for at skjule det i redigeringsvinduet. Nu kan du lave en lagmaske ved at vælge duplikat laget og klikke på den firkantede grå ikon med en cirkel som kan findes nederst på Lag panelet. Du vil vide at masken er blevet brugt, når du ser en hvid firkant på dit duplikat lag.
  3. Nu da du har en lagmaske, er det tid til at skabe en gennemsigtigt skråning. Først skal du vælge Skråningsværktøjet fra værktøjsbjælken, og så skal du kigge på indstillingerne øverst på skærmen. Du skal vælge en sort til hvid skråning, tjek at den er "lineær" i stil og aktiver "Gennemsigtighed".
  4. Med Skråningsværktøjet stadig aktivt, klik og træk fra the øverste venstre hjørne af dit billede til det nederste venstre hjørne mens du holder Shift tasten nede. Det vil anbringe en gennemsigtig skråning til hele dit lag, med de indstillinger du lige har valgt.
  5. På vores billede med solnedgangen er solen i højre side, så nu vil vi gøre det sløret fra venstre til højre. Først gå tilbage til Lag panelet og klik på ikonet med øjet på dit originale lag for at vise det. Med duplikatlaget stadig fremhævet, find filterfanen på den øverste menu og vælg "Slør" > "Gaussian Slør".
  6. Et nyt dialogfelt med en "Radius" indstilling fastsætter styrken på din gaussian sløringseffekt. Du kan eksperimentere med nogle forskellige Radius niveauer, se hvordan de ser ud i forhåndsvisning og vælge den, du bedst kan lide Nu vil solnedgangen være sløret og sløringen vil blive mindre intens efterhånden som kigger på forgrunden.