Sådan slører man en del af en video

Hvis du vil sløre et ansigt til et anonymt video interview, skjule nogle personlige oplysninger i en dokumentarfilm eller sløre et logo for at undgå copyright problemer, det er nemt at gøre med det moderne redigeringssoftware. Nedenfor har vi vist, hvordan man slører dele af et videoklip i iMovie, Final Cut Pro X, og Windows Movie Maker.

Skal du bruge et perfekt klip til din video?
Shutterstock har millionvis. Udforsk vores samling.

iMovie (til stillbilleder)

1. Start et projekt i iMovie, og vælg så "Præferencer" fra hovedmenuen. I det nye dialogfelt, find de generelle præferencer og klik på "Vis avancerede værktøjer". Luk så vinduet.

2. Find så klippet som skal have en sløret effekt, og vælg det så du kan en større udgave i iMovie's forhåndsvisning. Tryk så på Shift-Command-4 for at bruge screenshot værktøjet, som du kan bruge til at tegne rundt om det område som du vil sløre. Når du slipper musen, gemmer din computer automatisk dette screenshot på skrivebordet.

3. Åbn det nye screenshot i din foretrukne billededitor (f.eks. Photoshop, Preview) og slør/skjul billedet, så det er ukendeligt. Husk at gemme den nye version, og træk det så ind i dit iMovie projekt, over det klip, som du forsøger at sløre.

4. Nu skal du vælge "Picture in Picture" fra den nye menu, der kommer frem. Det vil lade dig placere det slørede screenshot over klippet. Ulig andre video editors, har iMovie ikke en god løsning til at sløre et objekt i bevægelse, så det her vil kun virke for stillbilleder. Til en mere dynamisk effekt, anbefaler vi at bruge Final Cut Pro.

Sådan bruges Final Cut Pro X

1. Først skal du åbne dit projekt, vælg det ønskede klip og kopier/klistre det ved siden af det originale. Tæk så det kopierede klip oven på det originale klip som et andet lag, så det passer nøjagtigt.

2. Med det nye klip valgt, gå til Effects vinduet, vælg "Gaussian" fra Slør fanen og træk det så over på klippet.

3. Som standard vil hele klippet blive sløret, men du kan gå til forhåndsvisningen og manipulere den slørede del nøjagtigt som et tekstfelt. Træk i hjørnerne for at gøre det mindre og flyt det så hen, hvor du vil have det.

4. Nu vil Gaussian sløringen være aktiv for hele længden af dit klip. Når du er tilfreds med, hvordan det ser ud, tryk på Command-S for at gemme dit arbejde.

Sådan bruges Windows Movie Maker

1. Først skal du åbne dit projekt og vælg Home fanen. Klik på "Caption" knappen for at oprette et tekstfelt inde i vinduet med forhåndsvisningen. Med tekstfeltet valgt, vælg "Wingdings" fra skrifttypemenuen og indtast så bogstavet N for at oprette små sorte felter inde i dialogfeltet.

2. Dernæst er dit tekstfelt stadig valgt og du skal vælge, "Fed" i tekst "størrelse" og så vælge "sort" i farveindstillingen. Det vil ændre dit dialogfelt til en sort masse, som du kan trække hvor som helst for at skjule noget. Hvis du vil, kan du vælge en anden farve end sort eller redigere gennemsigtigheden så det ser mere gennemsigtigt ud.

3. For at udvide feltet til hele dit klip eller video, skal du bare ændre "Tekstvarigheden" i den øverste værktøjsbjælke. Ligesom i iMovie, virker denne teknik kun hvis det objekt du vil skjule ikke bevæger sig ret meget. Ellers skal du oprette nye felter, der følger dit objekt i bestemte dele af dit klip, og det kan være meget tidskrævende.