Sådan redigerer man billeder

I et hav af billedredigeringsprogrammer og vejledninger, er der ikke nogen tydelig, klar måde at lære hvordan man redigerer billeder. Vi anbefaler at du starter med det grundlæggende— tilskæring, filtre og enkle effekter —inden du går videre til avancerede programmer som Photoshop. Nedenfor har vi vist nogle enkle nødvendige funktioner, der vil starte dit kendskab til redigering.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Shutterstock Editor
Med Shutterstock’s nye redigeringsværktøj, har det aldrig været nemmere at tilpasse billeder hurtigt. Inden du downloader et stock billede, har du nu valget at vælge "Tilpas størrelse", som lader dig ændre billedet i Editor inden du downloader det. Derfra har du mulighed for at indstille tilpassede dimensioner, vælge forudindstillede størrelser som bruges ofte på sociale netværk og du kan tilføje specielle filtre

Sådan tilskærer man billeder

1. Først skal du klikke på “Forudindstillede størrelser” ikonet for at åbne en sidebjælke med forskellige billeddimensioner. De omfatter indslag og headere til Facebook, Instagram, Twitter og meget mere.

2. Efter du har valgt en størrelse, vil du se stock billedet i dets nye størrelse, med de afskårne dele stadig synlige.

3. Hvis du er tilfreds med det nye billeder, kan du trække det grønne felt til en anden del af billedet. Når du er færdig, klik Download for at gemme din udgave af billedet.

Tilføj et filter

1. Klik på "Filtre" ikonet for at vise en anden sidebjælke, med 10 filtre at vælge fra. De omfatter den farverige “Nickel”, det sort-hvide “Carbon”, og det afdæmpede “Titanium”.

2. Hvis du er tilfreds med billedets størrelse og farve, klik på Download knappen for at få adgang til dit billede. Du vil også have mulighed for at downloade det originale billede til senere brug.

Adobe Photoshop
Når det drejer sig om avanceret redigeringsprogrammer, så er det svært at slå Photoshop. Ved at bruge funktioner, effekter og integration med andre Adobe programmer, er der ingen grænse for de kreative muligheder Programmet kan dog være lidt problematisk at lære, så det er bedst at begynde med det grundlæggende. Du vil ikke lære hvordan man redigerer billederlige med det samme, men ved at lære en ting ad gangen, gang du hurtigt opbygge dine evner.

Tilskæring, drejning og ændring af størrelse

1. Når du har åbnet en billedfil, kan du tilskære det ved at vælge Tilskær ikonet fra værktøjsbjælken (det ligner to hjørner der ligger oven på hinanden). Klik og træk så den stiplede linje rundt om området på billedet, som du vil beholde. Slip musen og tryk så på Enter for at tilskære billedet.

2. At dreje et billede tager kun nogle få sekunder. Åbn Billede fanen, gå til "Drej billede", og vælg så hvilken retning du vil dreje i. Mulighederne er 180º, 90º CW (med uret), 90º CCW (mod uret).

3. At ændre størrelsen på et fotografi er så nemt som at åbne Billede fanen og vælge "Billede størrelse..." Du vil se et mindre felt som har indstillinger til bredde, højde, opløsning og mere. Vær sikker på at du aktiverer Resample feltet og Låseikonet, så dit billedes dimensioner forbliver de samme. Klik så på OK for at gøre det færdigt.

Brug lag

1. Lag er sikkert det vigtigste koncept i Photoshop. Tænk på dem som forskellige billeder der ligger oven på hinanden og til sammen giver det færdige billede. Der to hovedtyper af lag: indholdslag (f.eks. fotografier og tekst) og justeringslag (ændrer farver/struktur på lagene nedenunder). Når de bruges , giver de god kontrol over hvordan det endelige billede ser ud.

2. Det meste af dit arbejde med lag vil blive håndteret i Lag panelet. For at skabe et tomt lag, klik på Nyt Lag i det nederste højre hjørne af panelet. For at duplikere et lag og tilføje små ændringer (uden at det har effekt på det originale) højre-klik laget fra panelets liste og vælg så "Dupliker lag..." og klik så på OK. Hvis du synes at et bestemt lag ikke længere er nødvendigt, kan du slette det ved at klikke affaldsikonet i det nederste højre hjørne af panelet.

3. Når du flytter rundt på lag, vil du måske vise og skjule visse elementer indtil du har fundet den rette sammensætning. Klik på Øje ikonet ved siden af det lag du vil skjule og det vil forsvinde. Hvis du bruger lagene i en anden rækkefølge, vil det også ændre det endelige billede. De ligger i rækkefølge i stakken og det betyder at det øverste lag ligger over de andre. For at lave om på rækkefølgen, klik og træk et lag til en ny plads på listen.