Sådan laver man et billede til høj opløsning

Det er en smart ide at bruge mindre billedfiler til blogge og mail vedhæftelser, men ikke alt dit arbejde vil kunne bruge en så lav opløsning. Hvis du er en grafisk kunstner eller du producerer store billeder til et galleri, vil du bruge den størst mulige opløsning. Men du har måske ikke den luksus at kunne redigere filer af høj kvalitet, så du bliver nødt til at arbejde med det du har  Det er værdifuldt at lære hvordan man gør et billede til høj opløsningnår man arbejder på professionelle fotografiprojekter. i Det moderne redigeringssoftware lader dig øge opløsningen til en vis grad, uden at gå på kompromis med billedkvaliteten. Nedenfor har vi vist hvordan man gør et billede til høj opløsning med Adobe Photoshop.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Øgning af opløsning
Først skal du åbne det ønskede billede i Photoshop Tjek at billedstørrelse panelet er synligt ved at trykke på “Shift + Ctrl + I”. Det vil lade dig indstille et udvalg af indstillinger.

Derefter tjek at “Forhåndsvisning af billede” feltet er afvinget inden du justerer opløsningen. Vi anbefaler at du ændrer det til 300 pixels pr. inch; hvis du højere end det, vil billedet begynde at miste kvalitet.

Når du ændrer opløsningen, vil pixel dimensionerne justerer sig selv, men den faktiske bredde og højde på dit billede, vil være de samme. Antallet af pixels i alt kan stige ret væsentligt, og det øge billedets filstørrelse.

Hvis du er tilfreds med de nye opløsningsindstillinger, klik på “OK” for at bruge dem. Nu skulle dit billede se væsentligt større ud. For at Photoshop kan gøre det, analyserer programmet hvor der skal tilføjes ekstra pixels til at give en højere opløsning. Dette gættearbejde kan ende med øget pixelering.

Andre muligheder for at forbedre billeddetaljer
Photoshops Lab Color indstilling giver en anden måde at øge billeddetaljerne på. For at aktivere det, gå til Billede fanen, klik “Tilstand”, og vælg så “Lab Color”. Det er vigtigt at du også har Kanaler panelet åbent, når du brugen denne teknik; du kan aktivere det ved at åbne Window fanen og klikke "Kanaler".

Inden for Lab Color tilstanden skulle der være fire kanaler synlige. Vi vil kun aktivere “Lightness” kanalen, så deaktiver de andre kanaler ved at klikke på deres ikoner.

Derefter vil vi tilpasse "Lightness" kanalen med et Smart Sharpen filter Find filterfanen og klik på “Smart Sharpen” for at åbne filterets dialogfelt. Der er ingen faste regler for dette filter, men vi anbefaler at øge det til mindst 110% med en radius på 12.4px, og indstille Fjern muligheden til “Gaussian Blur”.

Smart Sharpen filteret lægger vægt på mindre detaljer inden for billedet, uden at påvirke billedkvaliteten på en negativ måde. Det er også nemt at skifte tilbage til RGB ved at gå tilbage til Billede > Indstilling og det vil ikke påvirke billedets farver.