Sådan laver man en gennemsigtig stigning i photoshop

Gennemsigtige stigninger er meget nyttige, hvis du vil fade et billede ind i baggrunden eller have to billeder der fader ind i hinanden. Typisk skifter disse skråninger fra komplet synlighed til komplet gennemsigtighed, men det er muligt at skabe en effekt med hvilke som helst indstillinger du har lyst til!

Nedenfor viser vi dig, hvordan man laver en sløret skråning i Photoshop stil. I dette eksempel vil vi fade et fotografi af en gade om aftenen til solidt sort.

1. Først start et nyt Photoshop projekt og load dit primære billede, så det er på listen over lag som "baggrund" lag. Vælg så det firkantede figur værktøj fra værktøjsbjælken og vælg en kontrastfarve som din "forgrund" farve så det er anderledes end dit gadebillede.
  2. Tegn nu en firkant over det område på fotografiet, hvor du vil have gennemsigtig stigning. For at få de bedste resultater, skal din firkant dække over 50% af billedet For at finjustere firkantens størrelse, kan du også bruge det direkte værktøj til at udvide hjørnerne efter du har tegnet den. Det direkte værktøjsikon ligner en almindelig musepil.
  3. Når du har tegnet og placeret firkanten, klik "fx" ikonet nederst på Lag paletten. E "Lag stil" vindue vil komme frem med et udvalg af muligheder. Vælg "stigningslag" fanen til venstre og du vil se indstillinger til at anvende en stigning på firkanten.
  4. I lag fanen vælg en stigning der skifter fra sort til hvid. Til vores gadebillede, vil vi have bygningerne til at fade til sort, så i vores eksempel, ville vi vælge en vinkel på "90". Det vil justere stigningen så det fader nedefra og op. Hvis du vil have din stigning til at skifte fra venstre til højre vælg en vinkel på "0" og fra højre til venstre vælg "-180".
  5. Klik så på stigningsfarve i den samme fane for at bringe farverne frem. Her vil du kunne skift fra sort til hvid til en gennemsigtig stigning. Vælg "Gennemsigtighed" nederst i Editor, indstil det til "0", og klik på OK. Det vil kombinere stigningen med din figurs originale farve.
  6. Gå nu tilbage til stigningseditor ("f.eks." > "Stigning lag" > "Stigning"),og denne gang klik på "farve" og lav det om til sort. Klik så på OK. Da du lavede den originale firkant, var det nødvendigt at fylde den med en kontrastfarve men nu da du har brug en gennemsigtig stigning, kan farven fjernes. For at gøre det, vælg firkanten fra Lag paletten og indtast så "0%" i "Fyld" . om er på den samme palet.
  7. For at justere firkantens placering og dække mere af dit billede med den gennemsigtige stigning, klik på firkantens øverste hjørner og hold så Shift nede mens du trækker og udvider firkanten. Du kan også bruge det Direkte værktøj til at flytte hele firkanten på en gang, uden at udvide den — bare klik på firkanten og træk den uden at holde Shift tasten nede.