Sådan kurver man tekst i Photoshop

Du kan blive en mere alsidig designer hvis du lærer at kurve tekst i Photoshop. Ord kan kurve rundt om faconer, passe ind på smalle steder eller ligne håndskrift og tilføjer derved stil og kompleksitet til dit arbejde Der er to måde at gøre det på: bue og krumme. Kurvet tekst følger en forudbestemt sti, men selve bogstaverne ændres ikke. Krummet tekst kan strækkes, trykkes og vrides i bestemte faconer men det er ikke nødvendigvis det rigtige valg til ganske almindelige applikationer. Nedenfor har vi vist hvordan man kurver tekst i Photoshop med Pen værktøjet og Warp tekstværktøjet.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Kurvet tekst

1. Først åbnes billedfilen, som du vil arbejde med i Photoshop. Hvis du kun vil bruge tekst, start en ny fil ved at klikke på Ctrl+N.

2. Så vælger du Pen værktøjet på værktøjsbjælken (eller tryk på P). Når det er valgt, vil den øverste værktøjsbjælke skifte til at vise en serie af Pen-relaterede ikoner Vælg Paths ikonet — det ligner et Pen værktøj omriget af en firkant. Denne mulighed lader dig indstille start- og ende-punkter til din tekst.

3. For at oprette et startpunkt, klik hvor som helt på selve billedet. Klik så det sted, hvor du vil have slutpunktet og Photoshop vil tegne en lige linje mellem de to punkter. Derfra kan du klikke hvor som helst på linjen og oprette et "ankerpunkt", som viser hvordan den kurvede tekst vil se ud.

4. Hvis du klikker på Ctrl-klik og træk i ankerpunktet, så vil linjen begynde at kurve i henhold til ankerpunktets placering. Du kan tilføje mere end et ankerpunkt til mere komplekse kurver. Når du har oprettet den ønskede kurve, kan du tilføje tekst. Vælg Tekst værktøjet (eller tryk på T) og klik så hvor du vil begynde at skrive på kurven.

5. Til sidst, indtast din tekst. Kurvet tekst har den samme funktionalitet som almindelig tekst, så du kan vælge fra det samme udvalg af farver, skrifttyper og størrelser

Krummet tekst

1. I visse situationer, er krummet tekst et bedre valg end kurvet tekst. For at komme i gang, vælg det Horisontale Skrift værktøj ved at højre-klikke på Tekst værktøjet og vælge det fra listen. Opret så et tekstfelt på dit billede.

2. Inden du krummer, skal du skrive teksten og vælge en passende skriftstørrelse til dit projekt. Når du er færdig med at skrive, skal du klikke på det grønne flueben i det øverste højre hjørne af din skærm for at acceptere teksten. Det vil bekræfte skriftstørrelsen og stilen, men du kan altid gå tilbage og ændre det ved at dobbelt-klikke på teksten.

3. Derefter skal du vælge Krumme Tekst værktøjet fra den øverste værktøjsbjælke. Det ligner et “T” med en kurvet linje under det. Et nyt “Krum Tekst” felt vil komme frem, med en liste over stilindstillinger. Vælg nu hvordan du vil have din tekst til at krumme; du vil se et lille visuelt eksempel for hver krummestil. Så kan du ændre svinget, vandret forvrængning og lodret forvrængningsprocenter til mere ekstrem krumning. Klik OK, og dine indstillinger vil blive aktiveret.