Sådan gør man baggrunden gennemsigtig i Photoshop

I denne praktiske vejledning har vi vist hvordan man gør en baggrund gennemsigtig i Photoshop, så du kan isolere et objekt og bruge det på en anden måde.

Sådan gør man en baggrund gennemsigtig i Photoshop
En raster baseret illustration eller logo har ofte en grim hvid baggrund, som ikke hjælper hvis du vil placere et objekt på en hjemmeside eller i en brochure.

For at eliminere baggrunden (dvs. gøre den gennemsigtig) gå først til Lagpanelet og kopier billedlaget. Træk laget til "Nyt lag" ikonet (det ligner en hvid firkant med foldede hjørner) nederst på panelet.

Gå så til Værktøjspanelet og vælg Tryllestaven (eller tryk på W tasten). Klik på baggrunden og du vil stiplede linjer komme frem rundt om emnet og billedkanterne. Gå nu tilbage til din originale baggrund i lagpanelet og klik på ikonet der ligner et øje for at gøre laget usynligt. Vi anbefaler at du beholder dette originale lag i projektet, i tilfælde af at du vil se tilbage på det senere.

Med dit kopierede lag stadig valgt, tryk på Slet tasten og baggrunden vil forsvinde. Du skulle nu se et gråt og hvidt skakbræt i stedet for en baggrund, som viser at baggrunden er gennemsigtig.

For at fravælge objektet, tryk på Ctrl+D (eller Command+D på Mac) og de stiplede linjer vil også forsvinde. Nu kan du bruge objektet som en adskilt grafik, uden at bekymre dig om baggrunden.

Sådan isolerer man et kompleks logo fra baggrunden
Efter at have gået de foregående trin igennem, kan det være at et kompleks logo stadig har baggrundsområder tilbage som skal slettes. For eksempel kan Photoshop overse de hvide mellemrum mellem bogstaver eller små pladser, så du skal fjerne disse manuelt.

Først opretter man et nyt baggrundslag ved at vælge Rektangel værktøjet og tegne en figur der passer til dit projekts dimensioner. Vælg en baggrundsfarve der er en kontrast fra din tidligere baggrund, så du nemt kan se hvad der er tilbage. Du skal sikre at din nye baggrund er under logo-laget i lagpanelet.

Med dit logo valgt, klik på Zoom værktøjet og zoom ind på baggrundsområderne der er tilbage, så de er mere tydelige på skærmen. Vælg så tryllestaven igen, klik på de resterende områder og slet dem en ad gangen.