Sådan fjerner man en video baggrund

Når man redigerer et videoklip med en enkel baggrund, eller en enkelt farvet baggrund (dvs. "en grøn skærm"), er det nemt at udskifte baggrunden med et andet billede eller klip. Også kaldet "keying" the shot, det moderne redigeringssoftware gør det muligt at fjerne video baggrundslag i løbet af nogle få trin. Nedenfor har vi vist hvordan du kan "key" dine videoer med Final Cut Pro X.

Skal du bruge et perfekt klip til din video?
Shutterstock har millionvis. Udforsk vores samling.

1. Først skal du sikre at video klippet er jævnt belyst og at det har en ensfarvet baggrund. De bedste farver til "keying" er typisk grøn og blå, men det er også muligt at fjerne baggrunde med andre farver.
  2. Dernæst skal du forberede det nye klip i Final Cut tidslinjen. Træk det fra begivenhedssektionen ind i projektet, tryk på E for at ændre klippet og forbind så dit første klip ved at vælge det og trykke på Q. Nu vil de to klip være linket.

3. Gå nu til Effects browseren (eller åbn den ved at trykke på Command+5),klik på "Keying" og træk "Keyer" effekten fra browseren til dit originale klip.

4. Når du slipper din mus, vil "Keyer" automatisk forsøge at fjerne klippets baggrund. For dem der har en professionel grøn skærm, skal du bare gøre dette, men DIY (Gør det selv) videografer skal måske ændre effektens indstillinger.

5. For at justere"Keyer" parametre, tryk på Command+4 for at åbne Inspector vinduet og klik så på trekanten ved siden af "Keyer" headeren for at åbne effektens avancerede indstillinger. Først kan du se hvor godt "Keyer" virkede ved at klikke på "Vis" i Inspector, som vil ændre klippet til en mat grå farve. Det viser nøjagtigt hvor softwaren fjernede sektioner af baggrunden. Hvis forgrunden har synlige sorte mærker eller baggrunden har hvide mærker, skal du måske justere Keyer manuelt.

6. For at gøre det, gå tilbage til Keyer indstillinger og indstil styrken til 0. For at fjerne video baggrundsfarver skal du angive hvilken farve, der skal slettes. Vælg farveikonet og træk det over en ren sektion af klippets baggrund for at få en prøve. For at få mere nøjagtighed, klik på Kantikonet og træk så en linje fra baggrunden over på dit emne. Det vil sikre at dit emne forbliver defineret, og samtidig fjernes så meget baggrundsfarve som muligt.

7. Til sidst kan du justere glideren for at fjerne eventuel baggrundsfarve der spildes på emnet. For meget spild og du vil introducere ikke gode farver på dit emne; for lidt og baggrundsfarven vil stadig være synlig.