Sådan fjerner man en baggrund i Photoshop

Det kan være meget nyttigt at lære, hvordan man fjerner en baggrund i Photoshop, hvis du vil placere dit objekt i nye omgivelser. Hvis du, for eksempel, har et godt billede af en hund, der løber i en park, men måske kun vil bruge hunden til en brochure, eller hvis du vil placere hunden i andre omgivelser (måske ude i det ydre rum). Photoshop gør det relativt nemt at isolere visse sektioner af et billede, og med lidt øvelse kan du gøre det på nogle få minutter.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Fjernelse af enkle baggrunde

1. En enkel baggrund har typisk kun en farve. Efter du har åbnet billedet i Photoshop, find vinduet med Lag (det skulle være på højre side af skærmen). I øjeblikket skulle der kun være et lag på dit billede, og det hedder temmelig sikkert "Baggrund".

2. Højreklik på "Baggrund" laget og vælg "Lag fra Baggrund". Det vil åbne et nyt vindue med nogle få lagmuligheder. Lad alt være som det er, og tryk på OK. Nu vil dit "Baggrund" lag skifte til "Lag 0" og du kan redigere laget, lige som du vil.

3. Gå derefter til værktøjsbjælken og find viskelæderet. Ved at klikke og holde dette ikon nede får du flere viskelæder muligheder; vælg Magic viskelæderet.

4. Nu vil din øverste menubjælke skifte til at vise Magic viskelæder indstillingerne. Juster Tolerance til cirka 25, indstil Gennemsigtighed til 100%, afkryds Sammenhængende feltet og afkryds Anti-alias feltet.

5. Når du klikker på baggrunden til dit billede, vil Magic viskelæderet fjerne alt, der matcher baggrundsfarven. Der kan dog være nogle meget små områder omkring objektets omrids, der stadig har farve, så du kan zoome ind og rense disse områder med viskelæderet.

6. For at isolere resten af dit billede, klik på Lassoen og tegn et omrids rundt om det. Tryk så på CTRL+Shift+J for at lave et nyt lag til dette bestemte område. Nu kan du slette "Lag 0" og gemme din redigerede billedfil.

Fjernelse af komplekse baggrunde

1. Det er lidt sværere at lære hvordan man fjerner en baggrund i Photoshop når baggrunden består af flere farver og faconer, men det er stadig ret nemt. I stedet for Viskelæderet, skal du bruge Baggrundsviskelæderet. Dette værktøj bedømmer farven midt i din pensel og fjerner lignende farver, når du brugere viskelæderet. Vælg Baggrundsviskelæderet ved at klikke og holde Viskelæder ikonet nede.

2. Se nu på viskelæder værktøjsbjælken øverst på skærmen for at se avancerede indstillinger. Vælg en rund pensel, der er stor nok og indstil Tolerancen til cirka 25, indstil til "Sammenhængende" og "Grænser" til "Find kanter".

3. Da Baggrundsviskelæderet virker fra midterhårene, kan du bringe penslen så tæt på objektet som muligt. Klik og træk rundt om objektet for at begynde at viske baggrunden ud. Så længe penselhårene ikke går over kanten, skulle det se perfekt ud. Du vil vide at det virker når baggrunden bliver erstattet af et skakbræt mønster.

4. Efter du er færdig med at viske de finere detaljer ud og dit objekt er isoleret fra baggrunden, kan du skifte til et større viskelæder til resten af baggrunden. Du kan også bruge Lasso værktøjet til at lave et nyt lag til dit objekt. Gem dit arbejde som en ny billedfil, og brug det så i dine fremtidige projekter!