Sådan fjerner man Ekko i Adobe Audition

Der er mange variabler at overveje når man optager audio og nogle lokaler har mere naturlig akustik end andre. Reflekterende overflader, fjerne emner og huleagtige lofter kan alt sammen blive blandet sammen og give en meget sammenblandet ekko effekt. I denne korte vejledning fortæller vi dig, hvordan du fjerne et ekko i Adobe Audition, så du kan rense audio filer til podcasts, film og musiksammensætninger.

Sådan fjerner man et ekko i Adobe Audition
1. Først skal du loade dit nuværende Audition projekt og vælge audio filen, som skal have ekko fjernet. For at fjerne noget af baggrundsstøjen fra dit kamera eller andre apparater i nærheden, vælg en stille del af din waveform. Højreklik på den del og vælg "Fang Støjprint". Det vil hjælpe Audition med at adskille støj fra selve audioen.

2. For at fjerne støjen, gå til "Effekter" > "Støjreduktion / Genoprettelse" > "Støjreduktion (proces)". Klik "Vælg hele filen" og lyt så til din audio for at høre om støjen er blevet fjernet. Du kan også gå til den Avancerede fane og reducere Spectral Decay Rate for at gøre gating effekten mere udtalt. Når du er tilfreds med ændringerne, klik "Aktiver" for at gøre dem permanente.

3. Så skal du vælge "Effekter" > "Amplitude og Compression" > "Dynamics Processing". Det vil loade en kompressions-lignende effekt som du kan bruge til hele waveformen. Som standard, skulle du kunne se en diagonal linje der strækker sig fra den ene side af Dynamics Processing til den anden. Hvis du trækker denne linje lidt, så den kurver nedenunder standard stien, vil det begynde at indvirke på ekkoet. Flyt rundt på linjens placering og A/B test den med den originale audio indtil du har et tilfredsstillende resultat.

4. Når du er tilfreds med Dynamics Processing, skal du sikre at hele din waveform er valgt, og så klikke OK for aktivere effekten. Det vil reducere audioens forstærkning (dvs. lydstyrke),så du kan vælge "Effekter" > "Amplitude and Compression" > "Normaliser" for at bringe volumen op igen.

5. Til sidst vil vi måske rense nogle af irriterende frekvenser efterladt af ekkoet. Vælg "Effekter" > "Filter og EQ" > "Parametric Equalizer". Som standard har du 7 hoved-frekvenser at lege med, og også en dedikeret low-pass og high-pass band. Vi skal kun bruge nogle enkelte bands til at rense uønskede midterniveau frekvenser.

Begynd med at booste et band (og dets Q værdi), og gå så langsomt hen over frekvensspektret indtil du hører en skarp lyd. Reducer så dit band ned under 0dB, så det fjerner noget af skarpheden.