Sådan fader/falmer man et billede i Photoshop

Med Adobe Photoshop er det nemt at skabe en naturlig sammenblanding af billeder. Nedenfor har vi vist hvordan man fader et billede hvad enten du vil blande det ind i baggrunden, bruge en stigende effekt til at blande to billeder eller bare gøre et billede lidt mere gennemsigtigt.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Sådan fader man en del af et billede

1. Først skal du åbne dit billede i Photoshop. Brug enten Lasso eller Quick Selection værktøjet i værktøjsbjælken, som du vil bruge til at tegne rundt om den del af billedet som du vil fade. Lasso lader dig tegne i frihånd mens Quick Selection værktøjet (som ligner en pensel og en prikket linje) vil forsøge at matche billedets nærmeste kanter. Klik på det værktøj du foretrækker og begynd så at tegne rundt om dit billede.

2. Når du er færdig med at tegne, gå til Lag menuen, vælg "Nyt" og så "Layer via Cut". Det vil lave et nyt lag til det valgte område. Derefter gå til Lag panelet (det skulle være i det nederste højre hjørne af Photoshop) og tjek at "Skærm" er aktiveret som en Lag indstilling. Denne mulighed kan findes i rullegardinsmenuen øverst oppe.

3. Ved siden af Lag muligheden, skulle der være en gennemsigtighedsglider. Når man øger gennemsigtighedsprocenten vil det gøre området mere gennemsigtigt. Hvis du vil have en mere stigende fade kan du også bruge et Gaussian Slør. For at få adgang til det, gå til Filter menuen og vælg "Slør" og så "Gaussian slør". I det nye dialogfelt, kan du øge radius for at gøre din udvalgte del mere sløret. Når du er tilfreds med resultaterne, klik "OK".

Sådan fader man et billede in i baggrunden

1. Efter du har åbnet et billede i Photoshop, skulle det blive vist som en "baggrund" inde i lagpanelet. Som sikkerhed vil Photoshop ikke lade dig flytte et billede i dette lag, men det nemt at tilsidesætte. Du skal bare skabe et andet lag ved at klikke den "Nyt lag" ikon nederst på panelet (det ligner en meget lille stykke papir med krøllede hjørner). Kopier så billedet i baggrundslaget og klister det på "lag 1".

2. Klik så på "Nyt justeringslag" ikonet (det ligner en halvfyldt cirkel) nederst på lagpanelet og vælg så "solid farve". Dette lag vil være din nye baggrund, så vælg en farve der passer godt til det nuværende billede.

3. Til sidste, for at fade dit billede ind i baggrunden, vælg stigningsværktøjet (på den sort-hvide indstilling), hold Shift nede og træk det over hele området som du vil fade.

Fade to billeder sammen

1. Lige som at blande et billede ind i et baggrundslag, er det nemt at blande to billeder sammen. Åbn dit første billede i Photoshop og klik så på "Nyt lag" ikonet nederst på lagpanelet. Du vil klistre dit andet billede ind her.

2. Så laver du en lagmaske på det andet billede ved at klikke "Tilføj lagmaske" ikonet på det samme panel (det ligner en lille firkant med en cirkel inden i) Vælg stigningsværktøjet på værktøjsbjælken, hold Shift nede og tegn en linje på tværs af det område du vil fade En lang linje vil have en mere gradvis effekt.

3. Til sidst kan du flytte et af de to billeder, selv efter du har brugt en stigning. Hvis du vil flytte det første billede og det stadig er i baggrundslaget, skal du bare holde Alt tasten nede og dobbeltklikke på "baggrund" for at ændre det. For at få mere kontrol over din fade, kan du også justere gennemsigtigheden inde i lagpanelet. Det vil dog gøre hele dit lag mere gennemsigtigt, så husk på det.

4. Når du er tilfreds med stigningen, gennemsigtigheden og sammensætningen gå til filmenuen og vælg "gem som" for at gemme en ny kopi af dit projekt. Husk at du altid kan gå tilbage og ændre disse indstillinger.