Sådan ændrer man størrelsen på et billede

At lære hvordan man ændrer størrelse på et billedeer en vigtig evne for fotografer, men det er lige så vigtigt for den gennemsnitlige bruger af en computer. Nogle gange er et billeder for stort til at sende via mail eller oploade til sociale medier, så du bliver nødt til at reducere antallet af pixels. Nedenfor har vi vist hvordan man ændrer størrelse på et fotografi ved at bruge indbygget software på Windows og Mac.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Sådan bruges Microsoft Paint

1. For at finde Paint, klik på startknappen og vælg så Alle programmer. Du vil se det i Accessories. Når Paint er åben, skal du vælge hvilket billede du vil ændre størrelse på. For at gøre det, klik på Paint knappen og så “Åbn” for at finde billedfilen.

2. Se under Hjem fanen for at finde "Billede" gruppen Der er et udvalg af redigeringsmuligheder til billeder. Vælg “Ændre størrelse”.

3. Et nyt dialogfelt vil komme frem, hvor du kan angive dine nye størrelsesindstillinger. Du skal sikre at “Behold aspektforhold” er aktiveret, så de ændringer du laver, vil være proportionale. Det betyder også at du kun skal indtaste en dimension (vandret eller lodret) til den ændrede størrelse og den anden dimension vil blive ændret automatisk.

4. Du kan vælge at ændre et billede baseret på en procentdel eller antallet af pixels. Procentdele ændrer billedet i forhold til dets nuværende størrelse, mens antallet af pixels lader dig vælge bestemte dimensioner. Lav dine ændringer og klik OK.

5. Hvis du er tilfreds med dine justeringer, klik på Paint knappen igen og vælg "Gem som" for at gemme en ny udgave af billedet.

Sådan bruges Mac Preview

1. Først skal du åbne billedet i Preview ved at højre-klikke på det og flytte din markør over "Åbn med". Vælg så “Preview”.

2. Så skal du klikke på “Værktøjer” i Preview’s øverste bjælke, efterfulgt af “Juster størrelse”. Et nyt vindue kommer frem med nogle muligheder.

3. Inden du laver nogen ændringer, tjek at "Skaler proportionelt" feltet er afkrydset. Det vil sikre at billedet beholder det originale dimensioner, lige meget hvor stort eller lille du laver det.

4. Nu skal du indtaste en ny værdi for “Bredde” eller “Højde” og den anden værdi vil justeres automatisk. Du kan også angive målene i “pixels”, “procentdel”, “inches”, “cm”, og andet.

5. Når du er klar til at udføre ændringerne klik OK. Gem så en ny udgave af dit billede ved at vælge "Gem som" fra menuen.