Sådan ændrer man farve på teksten i Photoshop

Når du forsøger at lave et spændende digitalt billede, kan farve gøre en stor forskel. Det er specielt sandt hvis teksten er meget fremstående på dit design, for det er nemt for en tekstfarve at være i konflikt med selve billedet. Nedenfor har vi vist hvordan man ændrer tekstfarven i Photoshop, så du kan skabe spændende design hvor billedet og teksten komplimenterer hinanden.

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.

Sådan ændrer man tekstfarve (Redigerbart)

1. Først skal man åbne billedet som man vil redigere eller starte et nyt Photoshop projekt. Vælg så tekstværktøjet (det ligner et "T"). Klik og træk et hvilken som helst sted på billedet for at lave et tekstfelt og indtast så din tekst.

2. Inden du justerer farven, kan du vælge en ny skrifttype ved at klikke på rullegardinsmenuen i det venstre hjørne af tekstbjælken (kan findes over dit billede). Muligheder for tekststørrelser, placering og farver kan også findes i denne værktøjsbjælke.

3. Så startes farvevælgeren ved at klikke på det rektangulære felt med din nuværende tekstfarve (det er på højre side af tekstbjælken). Et nyt vindue vil komme frem med en farvevælger. Du kan vælge en farve ved at klikke på forskellige dele af farvevælgeren eller du kan manuelt indtaste en farvekode i tekstfelterne.

4. For endnu mere kontrol over farven, klik på "Farveudvalg" knappen for at se specielle udvalg, som for eksempel Pantone. Mens dette vindue er åbent, kan du bruge Eyedropper værktøjet til at klikke hvor som helst på billedet og hente en farve, som du kan bruge til din tekst. Når du er tilfreds med indstillingerne, klik OK.

5. Farvevælgeren kan også bruges til at vælge en anden farve til individuelle ord og bogstaver. Fremhæv bogstaverne/ordene som du vil ændre, og gå så videre til trin 3.

Ændring af tekstfarve (Rasteriseret)

1. Tekst som du indtaster i et Photoshop tekstfelt bruger vektorer, mens rasteriseret tekst laves om til statisk grafik. Det er dog stadig nemt at ændre farve på rasteriseret tekst. Først skal du klikke på ikonet til farvevælgeren (forgrundsfarve),som kan findes i værktøjsbjælken.

2. Dernæst skal an vælge malerbøtte værktøjet Klik på det første bogstav i teksten og det skulle ændre farve til den forgrundsfarve du har valgt. Hvis der er noget af den originale farve tilbage, kan du øge malerbøttens tolerance indstilling (i værktøjsbjælken).

3. Når du er tilfreds med, hvordan det ser ud, forsæt med at klikke på de andre bogstaver for at ændre deres farve. Tryk så på Command+S for at gemme dit arbejde.