Hvad er ripple sletning i Adobe Premiere!

Nedenfor har vi vist hvordan ripple slet Premiere funktionen speeder video redigeringsprocessen op, så du kan fjerne et hvilken som helst klip og stadig have efterfølgende klip i den rigtige orden samtidig med at du udfylder den tomme plads der er tilovers.

Slet vs. Ripple Slet
At vælge et klip på Premiere tidslinjen og bruge Slet tasten er den hurtigste måde at slette noget på, men det efterlader en tom plads på tidslinjen. Du kan også holde Alt tasten for at vælge og slette en audio fil, så det kun er den tilsvarende video der er tilbage. Disse grundlæggende slette funktioner er nyttige til visse redigeringsopgaver, men hvis du vil flytte det hele og udfylde de tomme pladser, skal du bruge Ripple Slet.

Sådan bruges Ripple Slet i Premiere
Først skal du åbne dit nuværende Premiere projekt og finde det/de klip, som du vil slette på tidslinjen. Du kan klikke på individuelle klip for at vælge dem, eller klikke og trække musen til at lave en lasso omkring flere klip på samme tid.

Så holdes Shift tasten nede og man trykker på Slet tasten for at udføre en Ripple Sletning, Premiere stil. Du vil vide at det blev gjort rigtigt, hvis de klip der er tilbage flytter sig hen på den tomme plads. Hvis du vælger de ønskede klip, højre-klikker og vælger "Ripple Slet" fra listen, vil du få det samme resultat.

Sådan fjerner man flere tomme pladser med Ripple Slet funktionen
Hvis du har en serie af tomme pladser der laver et rod på din redigerings-tidslinje, er der en måde at fjerne dem alle med et smart Ripple Slet trick. Først skal man oprette et nyt video og trække et videoklip ind som strækker sig over hele projektet (eller længere). Gå så tilbage til din forrige video og vælg hele serien af klip som har uønskede tomme pladser.

Træk dem så lodret over på dit videoklip, og det vil klippe hvor alle de tomme pladser er. Nu flyttes de tidligere valgte klip tilbage til på deres originale pladser. Du vil nu se at videoen er klippet til at passe til de tomme pladser. Vælg alle de klippede klip på din nye video og tryk på Shift+Slet for at udføre en Ripple Slet på alle de tomme pladser på en gang. Så kan du slette den nye video og gå tilbage til dit projekt.