Hvad er en API?

Når man forsøger at forstå en application programming interface - grænseflade til computerprogrammer (eller API) er det bedst at definere hvert ord inden man forsøger at tackle det større koncept. For det første ved de fleste mennesker at en applikation er et program, der er downloadet til vores smart-telefoner, tabletter og computere. Det kan være et spil, et kort eller et socialt netværk hvor vi kan have kontakt til venner i hele verden. For det andet er programmering den process, der bruges til at skabe en app, hjemmeside og et styresystem. Uden programmering er en app kun en ide. Til sidst gør grænseflader det muligt for to apps at tale med hinanden og indsamle oplysninger som den anden app ikke har

Hvad er en API?

Nu da du forstår ordene, hvad er en API? Enkelt sagt, så tillader en API programmører at få adgang til hinandens applikationer, til fordel for deres eget projekt. Nogle apps har allerede løst visse problemer, så hvorfor forsøge at opfinde hjulet endnu en gang?

Her er et eksempel: Google Maps er lederen inden for kort og GPS teknologi, og Google programmørerne har oprettet APIer, så andre app udviklere kan få fordel af det. Utallige apps og hjemmesider som for eksempel Airbnb, WhatsApp og Expedia bruger Google Maps til deres egne formål. Det er unødvendigt at sige at APIer er yderst værdifulde i den tekniske verden.

Hvordan forbinder en API to apps?

Tænk på en API som den nabo du vil bede om at låne en kop sukker af. Når du har brug for at bruge en anden app's teknologi, skal du snakke med en API på et fælles sprog. En API fungerer som et mellemled mellem de to apps. Den videresender den første app's forespørgsel og returnerer så oplysninger fra den anden app. Programmører vil kun have andre firmaers apps for at få adgang til bestemte oplysninger (f.eks. kort eller en Twitter feed), så APIer sætter klare grænser for hvad der er tilgængeligt.

Hvorfor er APIer gode for firmaer?

APIer lader programmører udnytte alle de kilder, de har til rådighed, så de kan realisere deres ideer hurtigere og bringe dem til marked. Uden adgang til Google Maps, YouTube, Twitter eller Amazon, ville det være umuligt at lave mange nye ideer til apps om til realitet. APIer er også en fordel for større firmaer, fordi de lader dem sprede deres indflydelse på tværs af flere platforme. Kæmpe firmaer som for eksempel Google tjener også penge, når andre firmaer bruger deres APIer, fordi de skal betale et månedligt abonnement. APIer er et godt værktøj for nye startup firmaer og etablerede firmaer, og derfor findes der over 15.000 APIer i dag.

Hvad er Shutterstock API?

Shutterstocks billedbibliotek er blandt de største i verden, og vi har gjort det nemt at gå til denne kilde med vores API.Vores API lader dine brugere søge efter og downloade Shutterstock billeder direkte i dit produkt/system. Forbind dine kunder med Shutterstock indhold til brug i dine produkter eller giv dine medarbejdere adgang til Shutterstock biblioteket. Eller bliv et søsterselskab eller forhandler og tjen provision på hvert salg. Mulighederne er enorme.

Se vores API produktmuligheder her. Hvis du leder efter en tilpasset løsning, send vores eksperter en mail på api@shutterstock.com.

Leder du efter musik af høj kvalitet til din produktion?
Shutterstock tilbyder musik af høj kvalitet til enkle priser.
Begynd at udforske nu.