Brug stock billeder til bogomslag

I visse tilfælde kan det være problematisk at bruge stock billeder til bogomslag. Selvom det er meget billigere end at hyre en freelance kunstner til at designe et originalt omslag, er der indlysende ulemper, så lad os få dem af vejen. Først og fremmest kan enhver licensere det samme stock billede til deres eget formål, så dit valg kan også blive vist på en anden bog eller i en reklamekampagne for en helt anden branche. Derudover kan billedet blive brugt til at reklamere for at produkts, som du ikke vil være associeret med

På trods af alt dette, er stock billeder helt bestemt den billigste måde at illustrere din bog på. Nedenfor har vi vist nogle generelle tip til at vælge et omslag til dit mesterværk.

Forstå licensaftalen

Inden du vælger et bestemt stock billede, vær sikker på at du læser alle detaljer i din licens. Nogle stock billede udbydere forbeholder retten til at aflyse din licens på et hvilket som helst tidspunkt, i tilfælde af at de får brug for at fjerne indholdet fra deres arkiv eller de bliver uenige med fotografen. Hvis det sker vil du være tvunget til at holde op med at sælge dit omslag og erstatte det med et alternativt billede.

Hos Shutterstock har vi delt licensering ind i to grupper: Standard billede og udvidet billede. Standard billede lader dig trykke op til 500.000 kopier af en bog, og et udvidet billede lader dig trykke så mange kopier, som du har lyst til. Så længe du følger vores generelle retningslinjer når du bruger stock billeder til bogomslag, vil disse licenser ikke blive trukket tilbage.

Overvej dit målgruppe

Dernæst skal du vælge et stock billede der ikke er for kliche, men stadig appellerer til din målgruppe. For eksempel, hvis du skriver en sci-fi novelle, er det bedre at vælge et billede der viser en fremtidig verden, i stedet for at vælge et billede af robotter. Jo mere intetsigende dit billede er, des mere sandsynligt er det, at det vil blive brugt til mange andre bogomslag.

Tilpas billedet

Store udgivere som for eksempel Penguin bruger endda stock billeder til bogomslag, men for at gøre deres produkt anderledes, ændre de billedet med nyt grafik, spændende tekst og andre visuelle effekter. Du bør gøre det samme, hvis du finder et stock billede der passer til din tekst og din målgruppe.

For eksempel hvis du udgiver en novelle om zombier, kan du vælge et gruppebillede, ændre hudfarven til grøn og brun og tegne nogle blodpletter i forgrunden. Vælg en skræmmende skrifttype til din titel, tilføj sløring og du vil have et tilpasset bogomslag som er anderledes!

Skal du bruge billeder til dit projekt? Shutterstock’s imponerende samling på mere end 70 millioner billeder kan hjælpe! Se hvad vores samling har at tilbyde.