Sådan laver man en stiplet linje i Illustrator

Som standard er den stiplede linje i Adobe Illustrator firkantet, som måske ikke giver dig den fleksibilitet eller stil, som du leder efter til et projekt. Heldigvis er der masser af  indstillinger i Illustrator’s Stroke Palette, der lader dig justere linjefaconer og størrelser.

Har du brug for vektorgrafik, som du kan redigere? Shutterstock har millionvis!
Vores samling venter på dig; begynd at udforske dem nu.

Opret en firkantet prikket linje

1. Vælg en linje: Først skal du åbne Stroke Palette ved at klikke på Window og så Stroke, via menubjælken. Et lille vindue vil komme frem med et udvalg af muligheder. Derefter tegn den prikkede linje som du vil gøre firkantet. Hvis du allerede har tegnet linjen, skal du bare klikke den  for at redigere den yderligere.
  2. Juster streg og mellemrum værdier: Dit rektangulære linje vil have en større stregværdi, der repræsenterer længden på hver streg. Modsat repræsenterer mellemrumsværdien den tomme plads mellem stregerne. For at få en firkantet prikket linje, indstil streg og mellemrumsværdierne til 2 pt. Hvis  du vil have mere plads mellem stregerne, øg mellemrumsværdien. Inden du gemmer dine ændringer, skal du sikre at stregværdien og vægten er den samme.

Opret en prikket linje i en cirkel

1. Vælg en linje: Åbne Stroke Palette ved at bruge de samme menuvalg Klik så på den linje som du vil gøre prikket.
  2. Juster værdier: Her er tricket til at skabe perfekt runde prikker. Først skal du klikke på Round Cap ikonet ved siden af vægtindstillingen. Derefter skal du ændre stregværdien til 0pt. Hvis din vægt er på 5pt, indtast en mellemrumsværdi der er dobbelt så stor (dvs. 10pt). Forsøg med forskellige vægte og mellemrum indtil du finder en størrelse der passer dig.
  3. Udfør yderligere ændringer: For at ændre farven på den prikkede linje, vælg Objekt og så Flatten Transparency fra menubjælken; det vil forlænge dine linjer. Derfra kan du udfylde prikkerne med en hvilken som farve eller mønster du har lyst til.

Opret en tilpasset prikket linje

1. Lav en figur: Brug Ellipse værktøjet — eller et hvilket som helst tegneværktøj — først lave den figur som du vil se som en prikket linje. Måske en oval, en rombe eller et parallelogram. Vær så kreativ eller excentrisk som du har lyst til.
  2. Overfør det til Brushes Palette: Først åbnes Brushes Palette ved at klikke på Window og så Brushes via menubjælken (eller ved at trykke på F5). Træk din figur ind i vinduet. Illustrator vil spørge dig hvilken type pensel du vil lave. Vælg “Scatter Brush”, og klik OK.
  3. Juster penselindstillinger: Når du har valgt Scatter Brush, vil et andet felt komme frem. Her kan du give din pensel et navn, ændre størrelse og afstand, og endda gøre linjemønsteret tilfældigt. Efter du har prøvet nogle forskellige indstillinger, vælg OK for at gemme dem med penslen. Hvis du  ikke er tilfreds med nogle parametre, er det nemt at bringe dette vindue frem senere.
  4. Tildel den nye pensel: Til sidst design en sti med linjeværktøjet. Vær sikker på at linjen er valgt, dobbelttjek at Stroke er aktiveret i Tool Palette, og vælg så din nye pensel i Brushes Palette. Nu vil din tilpassede prikkede linje komme frem langs den valgte sti.