Sådan beskærer man et billede

Det er nyttigt at kunne tilskære et billede og dermed ændre et billedes sammensætning, fjerne overflødige elementer og koncentrere det om et bestemt element. Macs og Windows computere har gratis applikationer, der kan håndtere almindelig tilskæring, så du ikke skal eje dyrt redigeringssoftware for at kunne gøre det.

Har du brug for hurtig, gratis billedredigering?
Shutterstock Editor giver dig standard redigeringsfunktioner direkte i din browser.
Prøv det i dag ved at finde et billede, du godt kan lide påShutterstock.com og vælge tilpas størrelse.

På en Mac, har forhåndsvisningen nemme-at-bruge værktøjer til at tilskære og ændre størrelser på billeder og Microsoft Paint kan udføre de samme funktioner på en PC. Tilskæring reducerer antallet af pixels på et billede og ændrer dets dimensioner, så vi anbefaler at du gemmer flere udgaver af dit arbejde.

Brug forhåndsvisning (Mac)

1. Først dobbeltklik på billedfilen du vil tilskære. Forhåndsvisning skulle være standard applikationen til at åbne billeder, men hvis det ikke er, tryk på Control + klik for at vise listen af muligheder. Svæv din mus over “Luk op med” og vælg forhåndsvisning fra listen.
  2. Derefter aktiver værktøjsbjælken til redigering ved at klikke på ikonet til højre, der ligner en blyant. Det vil give dig muligheder, som du kan bruge til at tilskære dit billede. Standarden er et firkantet valg, men du kan vælge andre som for eksempel elliptisk og lasso på den venstre side at værktøjsbjælken. Vi anbefaler firkantet til de fleste fotografiprojekter.
  3. Klik og hold for at tegne en firkant på billedet, som vil definere den del, som du vil beholde. Når du er tilfreds med, hvordan det ser ud, klik "Tilskær" yderst til højre på værktøjsbjælken. Den resterende del af billedet vil forsvinde, og kun den firkant som du valgte vil være tilbage.
  4. Når du er klar til at gemme det nye billede, klik på "Fil" og vælge å "Gem" for at erstatte den originale udgave eller "Gem som" for at skabe en ny billedfil.

Hurtigt tip: For endnu hurtigere tilskæring, brug Apple’s tastatur genveje. Først skal du åbne billedet i Forhåndsvisning og så tegne en firkant rundt om området som du vil skære fra. Tryk så på Command + K for at tilskære og Command + S for at gemme din nye version.

Sådan bruger du Paint (Windows)

1. Først skal du finde Paint applikationen ved at klikke "Start" og så "Alle Programmer". Du vil se det under Accessories fanen.
  2. Når applikationen loader, klik på Paint knappen og så "Åbn" for at vælge det billede som du vil tilskære Vælg så "Vælg" muligheden inde i Billede gruppen (på Hjem fanen).
  3. Nu kan du klikke og trække et felt rundt om den del, du vil beholde. Når du er tilfreds med dimensionerne, klik Tilskær,
  4. For at gemme dit nye billede som en ny fil, indtast et nyt navn i "Filnavn" feltet og klik Gem.